TLife | The female side of life

Λιγκουίνι Melissa Ολικής Αλέσεως με φέτα και ελιές

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μία φρέσκια συνταγή με αρώματα Ελλάδας για γνήσιους μακαρονάδες! Γιατί είμαστε μακαρονάδες! Καλή απόλαυση…

Εύκολη 40 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 500γρ Melissa Ολικής Αλέσεως λινγκουίνι
  • 300γρ ελιές Καλαμών χωρίς το κουκούτσι (ξαλμυρισμένες)
  • 300γρ φέτα κομμένη σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε κύβους
  • 2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ κιλό φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • ½ φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Τυρί τριμμένο της επιλογής σας για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • Λίγο βούτυρο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε για 3’ το σκόρδο με το κρεμμύδι.

  • 2

    Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και 2 φλιτζ. νερό, αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20’ και αν πιει τα υγρά του προσθέτουμε λίγο νερό.

  • 3

    Προσθέτουμε το μαϊντανό, τη φέτα και τις ελιές 5’ πριν βγάλουμε τη σάλτσα από τη φωτιά.

  • 4

    Έχουμε βράσει τα ζυμαρικά Melissa σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα σουρώνουμε προσθέτουμε λίγο βούτυρο ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα.

  • 5

    Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.

  • Αντί για λιγκουίνι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σπαγγέτι Melissa ολικής αλέσεως!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...