TLife | The female side of life

Κουνουπίδι με blue cheese στο φούρνο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βάλε το κουνουπίδι σου στο φούρνο με λίγη μπεσαμέλ και μπλε τυρί και άλλαξε τα δεδομένα!

Εύκολη 50 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 μικρό κουνουπίδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 25 γραμ. βούτυρο
  • 2 κ.σούπας αλεύρι
  • 1,5 φλιτζ. γάλα
  • μισό φλιτζ. τριμμένο τσένταρ
  • 1 φλιτζ. φρέσκια ψίχα ψωμιού
  • 100 γραμμ. blue cheese (μπλε τυρί) σε τρίμματα
  • 2 κ.σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο+λίγο ακόμη για το σερβίρισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 160 στον αέρα.

  • 2

    Λάδωσε καλά ένα πυρέξ 18cm x 27cm

  • 3

    Βάλε το κουνουπίδι σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και βράσε το σκεπασμένο για 6-8 λεπτά ή μέχρι ίσα να μαλακώσει.

  • 4

    Εν τω μεταξύ λιώσε το βούτυρο σε μία μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

  • 5

    Ρίξε το αλεύρι και ανακάτεψε για 1-2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες.

  • 6

    Ρίξε λίγο-λίγο το γάλα, χαμήλωσε τη φωτιά και ανακάτευε μέχρι να βράσει και να πήξει σιγά σιγά το μίγμα.

  • 7

    Πρόσθεσε το τσένταρ και ανακάτεψε να λιώσει.

  • 8

    Αλατοπιπέρωσε.

  • 9

    Στράγγισε το κουνουπίδι καλά και βάλε το στο πυρέξ.

  • 10

    Περίχυσέ το με τη σος.

  • 11

    Σε ένα μπολ ανάμιξε την ψίχα, το μπλε τυρί και το σχοινόπρασο. Ρίξε τα πάνω από το κουνουπίδι.

  • 12

    Ψήσε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω.

  • 13

    Σέρβιρε πασπαλίζοντας με λίγο σχοινόπρασο.

  • Ο άνιθος είναι μια καλή επιλογή αντί για σχοινόπρασο!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...