TLife | The female side of life

Μπουκιές με καρπούζι και προσούτο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καλοκαιρινό μεζεδάκι με προσούτο και τυρί. Ένας τρόπος να απολαύσεις παγωμένο κρασάκι με φίλους.

Εύκολη 10' Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 8 φλιτζάνια κομμάτια καρπουζιού χωρίς κουκούτσια
  • 140 γρ. προσούτο σε φέτες
  • 120 γρ. κατσικίσιο τυρί σε φέτες
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.σούπας χυμό λεμόνι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φέτες λεμόνι για το σερβίρισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Κόψε το καρπούζι σε μπουκίτσες. Βάλτες σε μεγάλη πιατέλα.

  • 2

    Κόψε το προσούτο σε μικρές λωρίδες. Βάλε από μία λωρίδα προσούτο και ένα κομμάτι τυρί πάνω από κάθε κομμάτι καρπούζι. Στερέωσέ τα με οδοντογλυφίδες.

  • 3

    Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε το λάδι και το λεμόνι. Ράντισε με το μείγμα αυτό το καρπούζι.

  • 4

    Πασπάλισε με πιπέρι και σέρβιρε με φέτες λεμόνι.

  • Μπορείς να.. συναρμολογήσεις το καρπούζι από νωρίς, να το σκεπάσεις και να το βάλεις στο ψυγείο ως και 6 ώρες. Μην το ραντίσεις με το λάδι. Κάντο μόνο όταν είναι να σερβίρεις.

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...