TLife | The female side of life

Καθαρά Δευτέρα 2016: Μύδια με λευκό κρασί και σκόρδο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή για ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει!

Εύκολη 20 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
  • 4 κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • 2 κιλά μύδια ζωντανά (ή κατεψυγμένα) με το κέλυφος
  • 1/3 φλιτζ. ανάμικτα μυρωδικά όπως μαϊντανός, βασιλικός κ.ά. Ψιλοκομμένα
  • 6 κ.σούπας μαργαρίνη σκληρή σε κύβους

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Πλύνε καλά και τρίψε με βούρτσα το εξωτερικό κέλυφος των μυδιών για να φύγουν τα “μαλλιά” ή άλλα κολλημένα υλικά(τα κατεψυγμένα μπορεί να μην το χρειάζονται).

  • 2

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε το κρασί, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το αλάτι.

  • 3

    Σιγόβρασε για 5 λεπτά και ρίξε τα μύδια.

  • 4

    Σκέπασε την κατσαρόλα και δυνάμωσε τη φωτιά στο δυνατό.

  • 5

    Μαγείρεψε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια περίπου για 5 λεπτά. Όσα δεν ανοίξουν ξεχώρισέ τα και πέταξέ τα.

  • 6

    Ρίξε τα μυρωδικά και τη μαργαρίνη και βγάλε από τη φωτιά.

  • 7

    Σέρβιρε σε μεγάλα μπολ αμέσως.

  • Μην ξεχνάς ότι αν αγοράσεις φρέσκα μύδια, όσα δεν ανοίξουν κατά το άχνισμα πρέπει να τα πετάξεις!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...