TLife | The female side of life

Σολωμός με πορτοκάλι, φινόκιο, πιπεριές κι ελιές

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Με μεσογειακό άρωμα, ένα πιάτο με εξαιρετική γεύση και μοναδικούς συνδυασμούς υλικών!




Εύκολη 20 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 πορτοκάλι ναβαλίνα
  • 1 βολβό φινόκιο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα σολωμού χωρίς πέτσα
  • αλατοπίπερο
  • 1/3 φλιτζ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στα τέσσερα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προετοίμασε το γκριλ σου.

  • 2

    Ξύσε το πορτοκάλι, κράτα μία κουταλιά της σούπας ξύσμα και κόψε το πορτοκάλι σε μέτρια μισοφέγγαρα.

  • 3

    Ανακάτεψε το ξύσμα, το πορτοκάλι, τις πιπεριές, το φινόκιο και το λάδι.

  • 4

    Στρώσε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα και άπλωσέ τα πάνω σε μία στρώση.

  • 5

    Βάλε από πάνω τα κομμάτια του σολωμού και αλατοπιπέρωσε.

  • 6

    Βάλε το ταψί μία θέση πιο κάτω από το γκριλ και ψήσε περίπου 8 με 10 λεπτά ή μέχρι ο σολωμός σου να αλλάξει χρώμα και να ξεροψηθεί.

  • 7

    Ρίξε τις ελιές όταν θα σερβίρεις μαζί με κλωναράκια μάραθου.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...