TLife | The female side of life

Σπανακόπιτα στριφτή

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Έχεις δοκιμάσει να... στρίψεις την σπανακόπιτα; Αν το τραγανό φύλλο είναι αυτό που σε κάνει να μην αποχωρίζεσαι τις πίτες, τότε η στριφτή θα γίνει η αγαπημένη σου. Ο Αθηναγόρας σου δίνει τη συνταγή!

Μέτρια 3 Ώρες 4+μερίδες

Συστατικά

  • Ζύμη για το φύλλο:1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Νερό
  • Αλάτι για το ζυμάρι
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγο Ξίδι
  • Γέμιση: 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1/2 κιλό πράσο κομμένο σε ροδελίτσες
  • 1/2 ματσάκι άνιθο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα μυρώνια
  • 150 γρ. φέτα τριμμένη
  • 150 γρ. ανθότυρο
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ανακάτεψε όλα τα υλικά για το ζυμάρι να πάρεις μια λεία υφή! Σκέπασε με πετσέτα και άφησε 2 ώρες να ξεκουραστεί

  • 2

    Σόταρε σε ένα τηγανάκι με ελαιόλαδο το σπανάκι, το κρεμμυδάκι, το πράσσο, τον άνιθο και τα μυρώνια

  • 3

    Πρόσθεσε την φέτα και το ανθότυρο και αλατοπιπέρωσε. Άφησε την γέμιση στην άκρη

  • 4

    Για το ζυμάρι: Άνοιξε το ζυμάρι σε φύλλα χρησιμοποιώντας νισεστέ

  • 5

    Άπλωσε τη γέμιση στη μια πλευρά του φύλλου, 10 εκατοστά από την άκρη και ξεκίνησε να τυλίγσεις το φύλλο να πάρεις ένα μπαστουνάκι

  • 6

    Στρώσε κάθε ένα μπαστουνάκι σε στρογγυλό ταψί ξεκινώντας από τα άκρα προς το κέντρο. Κάνε το ίδιο με όλα τα φύλλα και τη γέμιση

  • 7

    Λάδωσε το ταψί και βάλε στο φούρνο στους 180oC για περίπου 45 λεπτά


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...