TLife | The female side of life

Σούπα κολοκύθας

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

O executive chef του ξενοδοχείου The Margi, Παναγιώτης Γιακαλής, σου προτείνει την πιο νόστιμη κολοκυθόσουπα!

Εύκολη 50 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1/3 μιας κολοκύθας καθαρισμένης, κομμένης σε μεγάλα καρεδάκια
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 3 γρ. κανέλα
  • Αλάτι-πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι σε χαμηλή φωτιά την κολοκύθα βάζοντας και λίγο αλάτι ώστε να βοηθήσει να βγάλει τα υγρά της.

  • 2

    Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί με τα υγρά τις, προσθέτοντας και την κανέλα ώστε να πάρει άρωμα. Θα χρειαστεί περίπου 30 με 40 λεπτά.

  • 3

    Μετά την χτυπάμε σε ένα μπλέντερ ώστε να ομογενοποιηθεί.

  • 4

    Σερβίρουμε στα πιάτα.

  • Μερικά σπιτικά κρουτόνς ή μπουκίτσες γαλλικής μπακέτας είναι ιδανικές για το σερβίρισμα!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...