Πώς θα του γίνω και πάλι αρεστή; 10 κινήσεις που πρέπει να κάνεις…

Συμβαίνει. Η ρουτίνα, η πιτζάμα, η ασφάλεια της συνήθειας… Αν δεν είσαι σε εγρήγορση, η σχέση μπορεί εύκολα να ανοίξει την πόρτα στη ρουτίνα κι εσύ να σταματήσεις να νιώθεις ποθητή. Τι πρέπει να κάνεις; Η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα σου δίνει τις απαραίτητες συμβουλές για να ανάψεις ξανά τη φλόγα.

“Πώς θα του γίνω και πάλι αρεστή;” Μία ερώτηση που ακούμε συχνά στο χώρο μας από γυναίκες που αισθάνονται πως έχει χαθεί η φλόγα από τη σχέση τους. Από γυναίκες που βλέπουν τη ρουτίνα να μπαίνει όλο και πιο βαθιά στη σχέση τους και να τις απομακρύνει από το σύντροφό τους.
Θα μου πείτε βέβαια: “Γιατί, η ρουτίνα είναι τόσο κακή;” Η απάντηση είναι πως όχι! Η ρουτίνα δεν είναι τόσο κακή, ίσα ίσα μάλιστα που μας δίνει ασφάλεια και σιγουριά. Όταν όμως φροντίζουμε να μην χανόμαστε οι δυο μας! Είναι ωραίο να ξέρουμε πως και αύριο θα έχουμε τη ρουτίνα της υγείας μας, της δουλειάς μας, δεν θα είμαστε άρρωστοι ή άνεργοι. Φροντίζουμε όμως να είμαστε καλοί στη δουλειά μας, φροντίζουμε να μην κρυώσουμε για παράδειγμα, έτσι ακριβώς λοιπόν χρειάζεται να φροντίσουμε και για εμάς τους δύο!

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ…
1. Θυμήσου πως ήσουν όταν πρωτογνωριστήκατε! Αναγνωρίζεις τον εαυτό σου όταν βλέπεις φωτογραφίες από τότε; Μήπως έχεις παχύνει; Μήπως ντύνεσαι σαν να μην έχεις άλλα ρούχα να βάλεις;

2. Θυμήσου τι ήταν αυτό που τον τράβηξε σε εσένα! Υπάρχει ακόμα σήμερα; Μήπως αναρωτιέσαι και εσύ που χάθηκε το νάζι σου, ο θαυμασμός σου προς εκείνον; Αλήθεια πως τον γοήτευσες τότε;

3. Μοιράσου μαζί του αυτές τις γλυκές αλλά και πιπεράτες αναμνήσεις! Μπείτε στον πειρασμό να τις ξαναζήσετε, δώστε ραντεβού κάπου έξω οι δυο σας σαν δύο άγνωστοι, παίξτε μεταξύ σας!

4. Ντύσου και πάλι γυναίκα! Σίγουρα το να κυκλοφορείς με τις φόρμες και με τα μαλλιά πιασμένα στο κεφάλι σου είναι πολύ πιο βολικό, κυρίως αν έχεις και παιδιά, παρόλα αυτά όμως εκείνος δεν σε γνώρισε έτσι! Ούτε με παντόφλες αρκουδάκια και άλλα μπεμπεκίστικα που θα έπρεπε να φοράει η …μικρή σου κόρη!

5. Άκουσε τι θέλει να σου πει! Δυστυχώς, αν και γυναίκα και εγώ, παραδέχομαι πως δεν μας είναι και τόσο εύκολο να ακούσουμε αυτό που θέλει να μας πει. Ιδίως αν είμαστε αντίθετες σε αυτό που ακούμε, εύκολα τον διακόπτουμε και λέμε τα δικά μας. Τι εισπράττει όμως εκείνος με αυτόν τον τρόπο; Έχεις αναρωτηθεί; Μήπως αισθάνεται πως τον υποτιμάμε, πως δεν κάνει τίποτα σωστά εφόσον αμέσως τον “διορθώνουμε”; Πόσο συχνά ακούω στο γραφείο άνδρες να παραπονιούνται: “Και που με ρωτάει τη γνώμη μου τι σημασία έχει; Αφού θα κάνει το αντίθετο!” Δείξε του λοιπόν πως η γνώμη του μετράει για σένα! Ζήτησέ του σε απλά καθημερινά πράγματα να σου πει τι πιστεύει, τι θα ήθελε, τι του αρέσει πάνω σου, στα ρούχα σου, στο φαγητό, στο μπαράκι που θα πάτε για ποτό, κλπ.

6. Δείξε του πως για σένα είναι ο “ένας και μοναδικός!” Αλήθεια, πως του δείχνεις ότι σου αρέσει; Πως τον κάνεις να νιώθει πως ξεχωρίζει για σένα; Όταν είστε έξω τον αγκαλιάζεις ή περπατάτε σε …απόσταση ασφαλείας; Τον φλερτάρεις ή φλερτάρεις με τον απέναντι; Η τρυφερότητα και οι εκδηλώσεις αγάπης είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Μπορεί να μην είστε έφηβοι αλλά το να του δώσεις ένα γλυκό φιλί στη βόλτα σας φέρνει πιο κοντά και πολλές φορές προετοιμάζει και το έδαφος για το τι θα …επακολουθήσει μετά.

7. Το σεξ; Μήπως το σεξ έχει μπει και αυτό σε …πρόγραμμα; Μήπως είναι υποχρέωση ή συζυγικό καθήκον; Αλήθεια πως ήταν η σεξουαλική σας ζωή τον πρώτο καιρό γνωριμίας; Τότε που φορούσες το άρωμά σου για να τον σαγηνεύσεις μαζί με τα σέξι εσώρουχά σου;

8. Ρομαντικές βραδιές! Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, είναι όμως αυτό το κάτι που δίνει μια ξεχωριστή νότα στην καθημερινότητα του ζευγαριού. Θυμηθείτε τι κάνατε τότε! Πού πηγαίνατε, πώς περνούσατε. Κλείσε δωμάτιο σε ένα ωραίο ξενοδοχείο, απολαύστε ένα ωραίο γεύμα και …αποσυρθείτε στα ιδιαίτερα απολαμβάνοντας ο ένας τον άλλον!

9. Μην “κρέμεσαι” από πάνω του για τα πάντα! Μήπως περιμένεις να βγεις έξω μόνο μαζί του; Εσύ τι κάνεις από μόνη σου; Βγαίνεις με φίλες σου; Εκείνος; Τον αφήνεις ή του κάνεις σκηνή αν σου ζητήσει να βρεθεί με τους φίλους του; Έχε στο μυαλό σου πως ο καθένας στο ζευγάρι χρειάζεται να έχει το χώρο και το χρόνο του! Είναι μία αλάνθαστη τεχνική που αντί να φέρει την καταστροφή στη σχέση όπως φοβούνται πολύ, αντίθετα φέρνει ένα φρέσκο αεράκι αναζωογόνησης και δροσιάς στη σχέση εφόσον ο καθένας ασχολείται με πράγματα που του αρέσουν!

10. Γκρίνια τέλος! Θέλεις να χαλάσεις τη σχέση σου; Άρχισε να γκρινιάζεις για τα πάντα! Σίγουρα η μουρμούρα και η γκρίνια δεν λειτουργούν διεγερτικά, αντίθετα μάλιστα χαλούν την επικοινωνία του ζευγαριού και τη σχέση…

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω πως η κάθε γυναίκα μέσα της ξέρει τι πρέπει να κάνει για να ανάψει και πάλι τη φλόγα στον σύντροφό της και τον πόθο του για εκείνη. Απλά, ας σκεφτεί αν θέλει να μείνει στο εγωιστικό κομμάτι που …κοστίζει ή αν θέλει να είναι καλά!

/

Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας 210 7.79.79.79210 7.79.79.79 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00)

Read More

And More