Ιωάννα: “Έχει κολλήσει με ένα παιχνίδι στο ίντερνετ και με έχει κάνει στην άκρη”.

Καλησπέρα!

Έχω σχέση 1,5 χρόνο. Τον πρώτο χρόνο από αυτό είμαστε σε απόσταση, λόγω σπουδών. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Ήμασταν καλά. Τώρα δεν έχει πλέον χρόνο για μένα. Από εκεί που μιλούσαμε σχεδόν όλη μέρα, φτάσαμε να μιλάμε το πολύ μια ώρα. Όχι, δεν διαβάζει ή κάτι τέτοιο για να πω ότι τον διακόπτω. Έχει κολλήσει με ένα παιχνίδι στο ίντερνετ και με έχει κάνει στην άκρη.

Μέτα από τρεις μέρες μιλήσαμε στο τηλέφωνο και στο 1,5 λεπτό με κλείνει γιατί του έκαναν κλήση κάτι παιδιά από το παιχνίδι. Άπειρες φόρες του ζήτησα περισσότερο χρόνο άλλα μάταια. Μου λέει “έχεις δίκιο” και στην επόμενη ώρα ξανά το ίδιο. Την ώρα που ξυπνάω εγώ το πρωί, αυτός πάει για ύπνο, καθώς όλη την νύχτα παίζει.

Τι άλλο μπορώ να κάνω; Σχεδίαζα σε λίγους μήνες να αφήσω τη ζωή μου εδώ και να πάω εκεί που σπουδάζει, ώστε να μην έχουμε αυτή την απόσταση. Πώς θα βασιστώ να γκρεμίσω τα πάντα και να πάω κάπου που “δεν χωράω”;

Χθες όταν του είπα ότι κουράστηκα από αυτή την κατάσταση, μου είπε πως θέλω να τον χωρίσω από τους φίλους του. Νιώθω τόσο κουρασμένη. Ξέρω ότι δεν υπάρχουν πολλές λύσεις!

Απλά ήθελα να το βγάλω από μέσα μου!

Ιωάννα

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Καλά έκανες και το έβγαλες. Έγραψες ΄Σχεδίαζα σε λίγους μήνες να αφήσω τη ζωή μου εδώ και να πάω εκεί που σπουδάζει, ώστε να μην έχουμε αυτή την απόσταση ΄. Είναι εκπληκτικό που όλο αυτό εκδηλώθηκε την στιγμή που σχεδίαζες μετακόμιση επιδιώκοντας μεγαλύτερη οικειότητα. Θα έλεγα ότι με τον τρόπο του (και υποσυνείδητα και χωρίς κακία)σου απάντησε : ΄μην το κάνεις δεν είμαι έτοιμος, είμαι ακόμα παιδί΄. Σου έδειξε την αλήθεια του. Πού βρίσκεται εκείνος αυτή την περίοδο. Δεν είναι ότι δεν σ αγαπάει, απλά είναι ακόμα κάπως παιδί. Πόσο χρονών είσαι εσύ και πόσο εκείνος; Νιώθω ότι έχετε διαφορά φάσης, αλλά (σε περίπτωση που δεν θέλεις να χωρίσεις) μήπως θα πρέπει να επενδύσεις περισσότερο χρόνο σε δικές σου ασχολίες παρά να τον κυνηγάς ; Βέβαια, συμφωνώ με την επιλογή σου να του πεις την μεριά σου και τα συναισθήματά σου (εαν έμεινες μόνο στο ΄θέλω να μου δίνεις περισσότερη προσοχή΄ συνέχισε και στο πώς νιώθεις με την στάση του απέναντύ σου) και ξέρω ότι εμείς οι γυναίκες θέλουμε λίγο τα πράγματα ξεκάθαρα, τακτοποιημένα και ίσως όπως τα έχουμε εμείς στο μυαλό μας κ εαν αυτά δεν είναι έτσι(κάτι αποκλείνει), τότε υπεραναλύουμε και σκεφτόμαστε και προσπαθούμε εξαντλητικά μέχρι να αποκρυσταλλώσουμε άποψη ή να τα προσαρμόσουμε στις διαστάσεις μας. Όμως, δεν νομίζω ότι λειτουργεί πάντα και την ώρα που εμείς το θέλουμε αυτό. Φρόντισε λίγο τον εαυτό σου, χαλάρωσε(κάνε διαλογισμό, πήγαινε για χορό, για μασάζ ή ότι άλλο), βγάλε όλη την κατάσταση απο το μυαλό σου και ξέκοψε λιγάκι απο εκείνον, ώστε να δημιουργήσεις χώρο (πεδίο) και τότε θα οδηγηθείς απο τα σημάδια (αυτά σε περίπτωση που δεν θέλεις να του πεις ένα οριστικό γεια).

  2. Ο φίλος σου έχει εθιστεί στο διαδίκτυο και ούτε καν το αντιλαμβάνεται. Αυτό δείχνει η συμπεριφορά του, αυτό δείχνει και η αντίδρασή του πως προσπαθείς να τον χωρίσεις από τους φίλους του (ό,τι να’ναι δηλαδή). Μην το παίρνεις προσωπικά, δεν έχει σχέση μ’εσένα, απλώς εσύ εισπράττεις ένα συμπτωμα του προβλήματος που είναι η παραμέληση των υποχρεώσεών του. Μην τρέφεις ελπίδες για συγκατοίκηση μαζί του γιατί υπό αυτές τις συνθήκες θα εξελιχθεί σε όλεθρο. Να θυμάσαι πως αν εκείνος δεν καταλαβαίνει και δε θέλει να βοηθηθεί, κανείς δε μπορεί να τον σώσει, ούτε εσύ.

  3. Πέρα από το κομμάτι της σχέσης, που είναι ξεκάθαρο τι πρέπει να κάνεις, μίλησέ του σαν “φίλη” για την εξάρτησή του μπας και ξεκολλήσει. Δυστυχώς δε βλέπει κάτι άλλο πέρα από το κόλλημά του. Όσο για σένα, να χαίρεςαι που πρόλαβες και δεν άφησες τη ζωή σου για να μετακομίσεις κοντά του.

  4. ημουνα κι εγω με καποιον που ηταν σε τετοια φαση. Δεν κανονιζε μαζι μου για να βγει αν εκεινη τη μερα ειχε κανονιστει “reid” με τους διαδικτυακους του φιλους. Και φυσικα καθε τετοια φορα το ξημερωνανε online! Μηπως ο φιλος σου παιζει Wow?? Τι να σου πω, ειναι πολυ εθιστικα αυτα τα παιχνιδια γενικοτερα, και πολυ κακη επιρροη ειναι και τα ατομα με τα οποια παιζει κανεις γιατι ασκουν πιεση σε καποιον (μελος της διαδικτυακης ομαδας) για να μπαινει και να παιζει μαζι τους. Ειναι δυσκολο να πεις οχι δε μπαινω γιατι μετα οι αλλοι θεωρουν οτι γραφεις την ομαδα και καλα. Εκεινο το παιδι ομως ηταν 22 οταν το γνωρισα οποτε λιγο μικρος και ανωριμος και νομιζω οσο πιο μικρος ενας ανδρας τοσο πιο παιδιαστικα μπορει να φερθει. Ο μονος τροπος να σταματησει αυτο ειναι η να το συνειδητοποιησει μονος του η φαει πολυ ασχημη πιεση. Στη δικη μου περιπτωση τη πιεση την εδωσαν οι γονεις του αγοριου αφου χρωστουσε καποια μαθηματα και τον απειλησαν οτι αν δεν σταματησει τα παιχνιδια και στρωθει να τελειωνει το πτυχιο του επιχορηγηση τελος! Ε αυτο κι εκανε!

  5. Καταρχήν δεν έχετε σχέση! Στη φαντασία σου έχετε και στη δική του αφασία! Το παιδάκι αυτό (γιατι παιδάκι είναι) είναι ανώριμο! Να μη “γκρεμίσεις” τίποτα λοιπόν, να σοβαρευτείς, να πάψεις να έχεις προσδοκίες απο ενα μωρό και να δείς τι θα κάνεις με τη ζωή σου! Αν είναι δυνατόν…

  6. Ιωάννα, ζω ακριβώς το ίδιο με αυτό που ζεις εσύ, με τη διαφορά ότι ο δικός μου είναι κολλημένος με αυτό το παιχνίδι (Lineage, για την ακρίβεια) για 6 – 7 ολόκληρα χρόνια! Δεν έχει σημασία η ηλικία, σε αυτά παίζουν ακόμα και άνθρωποι 50 – 60 χρονών!
    Το κακό είναι όμως ότι αυτά τα παιχνίδια είναι τρομερά εθιστικά. Όσο πιο πολύ παίζουν, τόσο πιο πολύ κολλάνε!
    Αν θες τη γνώμη μου, από την προσωπική μου εμπειρία, μην περιμένεις να αλλάξει κάτι, μόνο χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα. Εγώ περιμένω 6 χρόνια μια αλλαγή, έχω βαρεθεί να γκρινιάζω και να τσακώνομαι γι’αυτό το θέμα και όλο μου λέει “Έχεις δίκιο … αυτό το μήνα παίζω και μετά σταματάω”, αλλά φυσικά αυτό δεν γίνεται ποτέ!
    Αν πας να μείνεις μαζί του, απλά θα μπορείτε να ζείτε σαν φυσιολογικό ζευγάρι από το απόγευμα που θα ξυπνάει μέχρι να ξαναρχίσει το παιχνίδι το βράδυ. Επιπλέον, σε όλες τις συζητήσεις σας, να περιμένεις ότι αυτό το παιχνίδι θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Εσύ απλά θα τον φροντίζεις, θα τον πλένεις, θα του μαγειρεύεις, τα βράδια θα κοιμάσαι μόνη σου (γιατί αυτός θα παίζει) και όλη τη μέρα θα περιμένεις πότε θα ξυπνήσει (το μεσημέρι ή το απόγευμα) για να μιλήσετε ή να βγείτε μια βόλτα.
    Αυτό ονειρεύεσαι; Έτσι θέλεις τη ζωή σου; Γι’αυτό θέλεις να “γκρεμίσεις” την τωρινή σου ζωή;
    Εγώ αρνούμαι να συγκατοικήσω με τον φίλο μου, γιατί δεν μπορώ να ζήσω σε μια τέτοια καθημερινότητα. Πλέον έχω κουραστεί πάρα πολύ και σκέφτομαι σοβαρά να λήξω οριστικά αυτή τη σχέση, παρόλο που τον αγαπώ πολύ και υπάρχουν στιγμές που είμαστε καλά μαζί. Όμως, δεν μπορώ άλλο να ανεχτώ να είμαι σε δεύτερη μοίρα, να με βάζει κάτω από ένα διαδικτυακό παιχνίδι και όλα τα ωράρια και η ζωή μας να εξαρτώνται από τα ωράρια του παιχνιδιού!
    Σκέψου καλά προτού πάρεις οποιαδήποτε απόφαση!
    Καλή τύχη σου εύχομαι!

  7. Kalhspera iwanna, eimai k egw mia apo ta idia 7 xronia sxesh exw .. kai t 5 teleutaia einai ethismenos se ola ta online paixnidia (htan k prin dld alla ta 2 prwta to ekribe), lineage k wow k lol ….. kai alla polla …. sthn arxh den antexa m espage t neura sto idio dwmatio hmastan t milaga k autos koitage tn othoni san xazemenos milaga moni epi xronia kai twra dld …ALLA twra pernw to aima m pisw!!!! giati ? arxisa k gw na paizw auta t paixnidia k ethustika k twra ton grafw gw kai autos nevriazei alla den mporei n m pei tpt..asta exoume n vgoume xronia volta protimame n,kanoume donate para n pame gia kafe… ean den antexeis to grapsimo k den exeis upomoni mhn pas … gt tha xwrisete. Kai n mhn pas tha xwrisete… apo oti ktlenw p den antexeis …egw dn kserw ean ekana kala p erthustika k gw sta paixnidia alla toulaxiston den exoume xwrisei…………..

  8. Δε ξέρω τι ηλικία έχει, αλλά δεν έχει και πολύ σημασία. Είναι ανώριμος και παρτάκιας. Σταμάτα να τον πέρνεις τηλέφωνο και να παραπονιέσαι. Θεώρησε ότι χώρησες και συνέχισε τη ζωή σου. Να δεις ότι ούτε καν θα σε πάρει τηλέφωνο γιατί απλά δεν τον ενδιαφέρεις μια και είναι τόσο ανώριμος που δε ξέρει να αγαπάει και να ενδιαφέρεται για εμψυχους ανθρώπους. Ας τον με τους φίλους του και βρες καινούργιο αμόρε. Νομίζω ότι είναι καλύτερα για σένα μια και αυτός έχει θέματα. Καλύτερα απαλλάχτικες!

  9. Eimai 3 xronia me ton syntrofo mou kai emeis se apostasi ,eimai 27 kai ekeinos 28. Oi antres genika kollane me ta ilektronika paixnidia mexri na ta termatisoun. Mesa sta 3 xronia pou eimai mazi tou, arketes fores me exei amelisei kai emena o syntrofos mou gia kapoio paixnidi dn exei na kanei me tin apostasi, oute oti bareuike esena. Otan eimaste xwria xanete oute tilefono i milame elaxista, otan eimaste mazi blepw tin plati tou kai bgainoume elaxista. Fasi einai mexri na termatisei i na barethei to paixnidi. I sumbouli mou einai exafanisou min ton perneis esu tilefona akurose kapoies episkepseis sou se auton(oso kai na thes na ton episteuteis) kai asxolisou me esena kai oxi me auton, stamata tin gkrinia (tha skeutei oti den endiaferesai) kai opote pigaineis na ton deis bgaine kai ligo moni sou i piase filies me sumfoitites tou kai kanonize kai me autous (gt sigoura kai kapoious filous exei afisei stin akri me to paixnidi) an se anazitisei, i gkiriniaxei oti den tou dineis simasia paei na pei oti epiase to noima kai logika tha se kinigisei mexri kai oti brikes allon tha skeutei. An oxi mallon dn tha prepei na ton perimeneis na megalosei kai na koitaxeis na peraseis mia omorfi gemati empeiries foititiki zwi

  10. Ειναι χαμενη υποθεση πιστεψε με….εγω μετα απο 5 χρονια ..μπορω να παραδεκτω οτι αγαπουσε το ηλιθιο παιχνιδι του παρα εμενα ..και οτι ενω διακινδυνευα πολλα πραγματα να χασω σε αυτα τα 5 χρονια εκεινος διακινδυνευε να χασει …τους online φιλους του και τις ωρες του απο το παιχνιδι …Δυο φορες ταξιδεψα για να τον συναντησω στο εξωτερικο και τις δυο φορες με εστεισε..παντα εβρισκε δικαιολογιες ωσπου μπηκα στο τριπακι και καταλαβα..δυστηχως προσπαθησα να τον ….απομακρυνω απο το παιχνιδι και μου φερθηκε πολυ ασχημα …μετα απο πολυ καιρο μπορω να πω οτι με νικησε ενα online παιχνιδι και οτι το προβλημα δε το ειχα εγω αλλα εκεινος….Τα χρονια περνανε σα νερο αξιζεις …κατι καλυτερο μη αναλωνεσαι με τελειωμενες καταστασεις….τη ψυχολογια σου χαλας…..

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More