Κατερίνα: “Θέλω να χωρίσω, αλλά δεν το κάνω γιατί πάλι σκέφτομαι αυτόν και όχι τον εαυτό μου”.

Καλησπέρα παιδιά.
Έχω διαβάσει πολλές από τις ιστορίες σας κι έτσι αποφάσισα να σας μιλήσω κι εγώ για τη δικιά μου.
Τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα, αλλά ας τα πάρω από την αρχή…

Είμαι 26 χρόνων κι εδώ και 10 χρόνια είμαι με τον Θ. και τα τελευταία 3,5 χρόνια είμαστε παντρεμένοι με πολιτικό. Αφού παντρευτήκαμε, φύγαμε στο εξωτερικό λόγω κρίσης. Όλα τα χρόνια περνάμε απλά καλά, αγαπιόμαστε βέβαια, αλλά δεν σέβεται ο ένας τον άλλο όσο θα έπρεπε.

Ο Θ. είναι δύσκολος χαρακτήρας, νευρικός, ανασφαλής και πολύ εγωιστής. Πάντα είχαμε θέμα με τη ζήλια, δεν με άφηνε να βγαίνω μόνη μου για καφέ με φίλες, όταν σπούδαζα ειδικά σε άλλη πόλη ήταν ξεκάθαρος πως θέλει να είμαι σχολή-σπίτι-σπίτι-σχολή. Επίσης, δεν σεβόταν ποτέ τα θέλω μου και για να μην μαλώνουμε, άλλοτε έκανα αυτό που ήθελε κι άλλοτε αυτό που θέλω εγώ, χωρίς όμως να το ξέρει αυτός.

Θα με ρωτήσετε εύλογα: γιατί καθόμουν μαζί του; Η απάντηση είναι: επειδή είναι ο πρώτος μου έρωτας και ο πρώτος που είχα ερωτική επαφή. Είχαμε χωρίσει παλιότερα για ένα διάστημα για αυτόν το λόγο, αλλά ξαναγύρισα γιατί μου έλεγε ότι έχει αλλάξει κτλ. και καταλήξαμε στο γάμο.

Η αλλαγή του βέβαια δεν κράτησε για πολύ καιρό. Πλέον πιο ώριμη, καταλαβαίνω ότι δεν νιώθω ευτυχισμένη από αυτόν το γάμο. Νιώθω ότι δεν έχω δίπλα μου έναν άνθρωπο που να μπορώ να σταθώ επάνω του, για όλα πρέπει να σκεφτώ και να τρέξω εγώ και αυτός έχει βολευτεί με αυτήν την κατάσταση.

Ευχαριστώ δεν ακούω βέβαια, αντιθέτως δεν είναι ευχαριστημένος με τίποτα και μου ρίχνει την αυτοπεποίθηση. Τελευταία τσακωνόμαστε συνέχεια, συζητάμε, αλλά δεν βγάζουμε άκρη. Θέλω να χωρίσω, αλλά δεν το κάνω γιατί πάλι σκέφτομαι αυτόν και όχι τον εαυτό μου. Σκέφτομαι ότι θα πληγωθεί, γιατί πλέον μου λέει ότι δεν θέλει να με χάσει και έχει αρχίσει να αλλάζει, αλλά είμαι της άποψης ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει!

Πριν 4 μήνες μπήκα σε ένα site γνωριμιών και εκεί άρχισα να μιλάω με τον Σ., αλλά για αρκετό διάστημα τελείως φιλικά. Με τον καιρό άρχισα να τον ερωτεύομαι, το ίδιο κι αυτός εμένα. Μιλούσαμε κάθε μέρα με πολλές υποσχέσεις από την πλευρά του και λόγια αγάπης. Ξέρει την κατάσταση με τον Θ. και λέει ότι για εμένα θα είναι πάντα εδώ είτε χωρίσω είτε όχι.

Τελευταία έχουμε απομακρυνθεί λιγάκι με τον Σ. λόγω ενός προβλήματος με την υγεία του και μου λέει να κάνω υπομονή. Από κοντά έχουμε βρεθεί μόνο μία φορά λόγω απόστασης, αλλά μαζί του νιώθω λες και τον ξέρω χρόνια και έχουμε μεγάλη χημεία.

Δεν ξέρω τι να κάνω. Νιώθω τόσο πιεσμένη και μπερδεμένη. Νιώθω ότι πάνω από όλα έχω χάσει τον εαυτό μου. Εσείς τι λέτε για όλα αυτά; Τι θα ήταν καλύτερο να κάνω;

Κατερίνα


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Κατερίνα, έχω την εντύπωση ότι έχεις μπλέξει πολλά πράγματα μαζί. Μένεις σε μια σχέση 10 ολόκληρα χρόνια, επειδή ήταν ο πρώτος σου, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχεις αναπτύξει μια σχέση εξάρτησης και αυτός με σένα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό είναι υγιές. Και αντί να δεις πως θα αντιμετωπίσεις αυτή την κατάσταση, δημιουργείς καινούργιο μπέρδεμα με έναν που δε γνωρίζεις, που απλά μιλάς στο ιντερνετ και που θεωρείς ότι τον ξέρεις κιόλας…. καιρός να μεγαλώσεις και να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου και να γνωρίσεις ποια είναι η Κατερίνα και τι ζητάει από τη ζωή της. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει να χωρίσει και να μείνει για κάποιο διάστημα χωρίς σχέση για να ανακαλύψει τα θέλω της. Από 16 είσαι σε σχέση, άρα που ξέρεις ποια είσαι, τι αρέσει σε σένα και τι όχι…

  2. Κατερίνα, ξέρεις από μόνη σου τί πρέπει να κάνεις, απλά θέλεις επιβεβαίωση. Η σχέση σας είναι πλέον αρρωστημένη και το καλύτερο και για τους δύο είναι να χωρίσετε και να μη μένετε μαζί από συνήθεια. Είσαι νέα κοπέλα και μπορείς να φτιάξεις τη ζωή σου με κάποιον άλλο που να σε κάνει να νιώθεις όμορφα.

  3. Να ζητήσεις τη βοήθεια ενός ψυχολόγου.

  4. Νομίζω ότι είναι δίκοπο μαχαίρι να ζητάς συμβουλές και απόψεις σε θεματάρες σαν αυτές που περιγράφεις απο εμάς. Νοιώθω ότι είσαι μπερδεμένη κ μη ξεκάθαρη μέσα σου και κατά συνέπεια ό,τι σου συμβαίνει μοιάζει με μπλεγμένο κουβάρι. Ίσως να βρίσκεσαι σε ένα κρίσιμο σημείο στην ζωή σου. Να χωρίσω ή όχι, να πάω με τον άλλο ή δεν αξίζει, αλλάζουν πραγματικά οι άνθρωποι ή απλά προσποιούνται αλλαγή για να κατευνάσουν τα πνεύματα κ ύστερα βλέπουμε κ.α. Εγώ είμαι σίγουρη ότι οι άνθρωποι αλλάζουν, φτάνει να θέλουν, να πάρουν το θέμα ζεστά κ να δουλέψουν σοβαρά με τον εαυτό τους. Γι΄αυτό θα σου πρότεινα, γιά αρχή τουλάχιστον, να συζητήσεις με τον σύζυγό σου κ να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό μαζί ή χώρια. Αναρωτιέμαι εαν έχει συνειδητοποιήσει την φθορά που προκαλεί στην σχέση σας η ζήλεια , η χαμηλή αυτοπεποίθησή του κ όλο αυτό που μας παρουσιάζεις.Εαν λοιπόν δεν βρίσκει κάποιο θέμα κ δεν επιθυμεί να ψάξει τα μέσα του (κ δικαίωμά του),κάνε εσύ αυτή την δουλειά με τον εαυτό σου. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να προσαρμόζεσαι πάντα στα μέτρα του συντρόφου σου χαιδεύοντας και διαιωνίζοντας την ανασφάλειά του (του κάνεις κ κακό έτσι), αλλά απ΄ ότι βλέπω κ η καινούργια σου γνωριμία μάλλον μοιάζει με ερωτηματικό παρά με θαυμαστικό.Αυτό εμένα μου λέει αρκετά. Απο την άλλη, η ανειλικρίνεια δεν κολακεύει, ούτε οδηγεί κάπου.

  5. Τα πράγματα είναι απλά. Ξέρεις μέσα σου ακριβώς τι πρέπει να κάνεις, αλλά μάλλον φοβάσαι τον πόνο Να θυμάσαι ότι ζούμε μια φορά και οφείλουμε όχι μόνο να μαστε ευτυχισμένες αλλά να προσπαθούμε μέρα με τη μέρα. Μόνο έτσι θα περάσουν τα χρόνια και θα νιώθουμε γεμάες, δεν θα μας ενοχλούν οι ρυτίδες μας, γιατί αυτές οι ρυτίδες ήρθαν από χρόνια ουσιαστικά. Να ξέρεις η ευτυχία ΄΄ερχεται μετά από πόνο πολλές φορές. Αποδεσμεύσου από τα φορία και ζήσε μια ελεύθερη ζωή αβίαστη, ερωτεύσου και μην φοβάσαι να τελειώνεις κατάστασεις που σε εγκλωβίζουν, Με τη δειλία μια ζωή αιχμάλωτη θα είσαι και θα μετανιώνεις για το χρόνο που άφησες. Είσαι νέα μπορείς να τα αλλάξεις ακόμη όλα!!!!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More