Λένα: “Επιδιώκω να του μιλάω, να τον συναντάω, κρύβοντας μέσα μου την επιθυμία να τα ξαναφτιάξουμε”.

Γεια σας.
Είχα μια σχέση για τρία χρόνια με κάποιον που ήμουν πολύ ερωτευμένη. Κάποια στιγμή μου είπε ότι του τελείωσε, ότι δεν νιώθει ότι έχει να μου δώσει κάτι άλλο και ότι θέλει να χωρίσουμε. Ταλαιπωρήθηκα πολύ προσπαθώντας να το ξεπεράσω. Δεν ξέρω κι αν τελικά τα κατάφερα.

Με την ελπίδα μήπως τα ξαναβρούμε, του τηλεφωνούσα, είχαμε μια επικοινωνία και με τον καιρό αποκτήσαμε μια φιλική σχέση. Εκείνος δηλαδή πιστεύει ότι είμαστε φίλοι. Εγώ επιδιώκω να του μιλάω, να τον συναντάω, κρύβοντας μέσα μου την επιθυμία να τα ξαναφτιάξουμε.

Το παίζω άνετη, αλλά μέσα μου βασανίζομαι. Έχουμε χωρίσει ένα χρόνο τώρα και πρόσφατα άρχισε να μου μιλάει και για τα ερωτικά του και αυτό με διαλύει. Εγώ φταίω το ξέρω. Αυτός με θεωρεί φίλη του και μάλιστα του αρέσει που δύο πρώην έχουν τόσο καλή φιλική σχέση.

Ξέρω ότι αυτή η συναναστροφή μόνο κακό μου κάνει και δεν με βοηθάει καθόλου να προχωρήσω, αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να τον έχω στη ζωή μου. Τον τελευταίο καιρό, ειδικά από όταν άρχισε να μου μιλάει για άλλες γυναίκες, πιέζομαι πάρα πολύ. Σκέφτομαι να του μιλήσω. Αλλά μήπως πάω γυρεύοντας να πονέσω περισσότερο;

Λένα


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Φίλη μου, νομίζω πως την απάντηση την ξέρεις ήδη. Πολύ λάθος που ξανά έμπλεξες μαζί του γιατί τώρα σε βλέπει σαν φίλη του. Ξέρω σου είναι πάρα πολύ δύσκολο αλλά δεν είσαι η μόνη που το έχεις περάσει αυτό. Και εγώ είχα χωρίσει με κάποιον που τον ήθελα πολύ, αυτός μετά τον χωρισμό ήταν αδιάφορος και ήθελε να συνεχίσει την ζωή του, να γνωρίσει και κάτι άλλο και εγώ έκλαιγα σαν τη χαζή. Πέρασαν δυο χρονάκια και ξανά γυρίζει σε μένα αλλά εμένα δεν με νοιάζει πλέον γιατί αυτά τα δυο χρονάκια είμαι με έναν υπέροχο άνθρωπο και δεν τον αλλάζω με τίποτα. Το ίδιο να κάνεις και εσύ! Ξέρω ότι θα στεναχωρηθείς αλλά προσπάθησε να μην το δείξεις μπροστά του. Φίλοι, τι θα πει φίλοι ανάμεσα σε πρώην δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Πες του στα ίσα ότι όσο καιρό νόμιζε ότι ήσασταν φίλοι εσύ ήλπιζες για ένα νέο ξεκίνημα μαζί του πες του ότι τον θέλεις μην διστάζεις και μετά αποχώρησε. ʼστον να κάνει αυτό που θέλει με το ζόρι δεν γίνεται τίποτα. Και το κυριώτερο φρόντιζε κάθε φορά που σε φωνάζει να μην τρέχεις σαν σκυλάκι (γιατί θα το περάσεις και αυτό) λέγε του και κανένα όχι.

  2. Φίλη μου, σε καταλαβαίνω Α-ΠΟ-ΛΥ-ΤΑ! Έχω υπάρξει στη θέση σου,και το χειρότερο είναι ότι γνώρισα κιόλας την κοπέλα με την οποία ήταν μαζί.Φαντάζεσαι τώρα το τσίμπημα ζήλειας που ένιωθα κάθε φορά που τους έβλεπα τους δυο τους χαρούμενους,να ερωτοτροπούν μπροστά μου χωρίς να ντρέπονται, μιας και ο πρώην μου μ’ έβλεπε καθαρά σαν φίλη.Όμως μάλλον η κοπέλα του ένιωσε κάτι και κατάλαβε ότι δεν είχα πολύ φιλικές προθέσεις (καμιά φορά τον καλούσα να βγούμε για καφέ μόνο οι δυο μας κι έτσι) κι ήταν και ζηλιάρα, οπότε αγανάκτησε με την επαφή που είχαμε και χωρίσανε. ʼσε που χωρίσανε κι επειδή αυτή ήθελε συμβίωση και να το πάνε πιο σοβαρά ενώ αυτός ήθελε να μείνει μόνος του.Ναι, αλλά πριν χωρίσω εγώ με εκείνον, συζούσαμε μια χαρά, είχαμε αγάπη δύο χρόνια,κάτι που πιστεύω ότι θα δυσκολευτεί πολύ να βρει με άλλη κοπέλα! Οπότε μη στεναχωριέσαι και μην αποθαρρύνεσαι που σου μιλάει για άλλες ή για ερωτικά του.Εϊναι μέχρι ν’ αποκτήσει άλλες εμπειρίες, να ξεδώσει στο κρεβάτι,αλλά όταν μείνει μόνος του ξανά,εκεί θα κριθεί η σχέση σας. Από τότε που χώρισε ο πρωην μου πάντως νομίζω ότι ερχόμαστε πιο κοντά ξανά.Γιατί πολύ απλά μάλλον αρχίζει να καταλαβαίνει ότι καμία άλλη δεν πρόκειται να τον ξαναγαπήσει έτσι και να τον δεχτεί όπως είναι με τα καπρίτσια του και τα shortcomings…Υπομονή & επιμονή, καλή τύχη!!!

  3. Την απάντηση την ξέρεις,Λένα, κόβεις κάθε επαφή μαζί του για να συγκεντρωθείς στα θέματα του εαυτού σου, στο πως θα βγεις από την οδυνηρή κατάσταση στην οποία έχεις αυτό-φυλακιστεί. Μπορείς να πεις στον πρώην σου ότι επειδή εσύ δεν μπορείς ακόμη να χειριστείς την απόρριψη που πήρες από αυτόν (γιατί ουσιαστικά περί αυτού πρόκειται,πληγώθηκε το εγώ και αυτός ήταν που σε πλήγωσε) θα διακόψεις κάθε επαφή μαζί του, ότι χρειάζεσαι καθαρή απόσταση από ότι συνέβη, και επομένως και από αυτόν, για να ξαναβάλεις τη ζωή σου στην τροχιά που της αξίζει (γιατί δεν της αξίζει να την σπαταλάς συντηρώντας την πληγή της απόρριψης). Αν μετά από το χρόνο που θα διαθέσεις για να δεις τους λόγους για τους οποίους αφήνεσαι να ταλαιπωρείσαι αφάνταστα σπαταλώντας ενέργεια, τον πολύτιμο χρόνο της ζωής σου, αισθήματα και σκέψη σε πράγματα που σε διαλύουν, αν μετά από όλη αυτή την διεργασία ακόμα θέλεις να είσαι φίλη με τον πρώην σου (και αφού έχεις προχωρήσει στη ζωή σου -οπότε μπορεί και να μην θέλεις) και θέλει και εκείνος, τότε και μόνο τότε μπορείτε να είστε φίλοι. Αυτό που έχετε τώρα είναι ένα βασανιστικό, ζοφερό παιγνίδι ‘ψευτο-φιλίας’, όπου εσύ κρύβεσαι από την ευθύνη της ζωής σου και του εαυτού σου (δηλ., αυτό που χρωστάς στον εαυτό σου, να τον προστατεύεις από τον πόνο, δεν του το δίνεις, τουναντίον ρίχνεις την ευθύνη στις κινήσεις και στα αισθήματα κάποιου άλλου ) και εκείνος κολακεύεται αφάνταστα (μην νομίζεις ότι δεν έχει καταλάβει τι αισθάνεσαι) εκ του ασφαλούς, γιατί σε εκείνον δεν κοστίζει απολύτως τίποτα (γι’ αυτό και εκστομίζει τις βολικές για εκείνον αρλούμπες περί φιλίας και πρώην) και έχει και την ναρκισσιστική ικανοποίηση να παρελαύνει τις νέες του περιπέτειες μπροστά στα μάτια σου Για να αλλάξει μορφή μια ερωτική σχέση, να γίνει δηλ. φιλία, χρειάζεται να ισχύουν παράγοντες που στη δική σας περίπτωση δεν ισχύουν (χωρισμός από κοινή συναίνεση η αυτός που έμεινε πίσω να μπόρεσε να χειριστεί την απόρριψη και να μην τρέφεται πλέον από το πληγωμένο εγώ του αλλά από την ζωή εκεί έξω). Από τη στιγμή που εσύ βιώνεις το τέλος της σχέσης σας οδυνηρά δεν μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ σας, τουλάχιστον όχι μέχρι να μπορέσεις να χειριστείς αυτήν ειδικά την (και γενικά κάθε άλλη) απόρριψη χωρίς να συντηρείς την ναρκισσιστική πληγή αγιάτρευτη. Επομένως, αν ο εαυτός σου μετράει για σένα και θέλεις να τον σώσεις (ως οφείλεις) θα κόψεις και τα τηλεφωνήματα και τις συναντήσεις και τις επαφές μέσα από κοινωνικά μέσα με τον πρώην και όταν ξεπεράσεις την κακή αυτή κατάσταση (χρειάζεται προσπάθεια δεν θα συμβεί ως δια μαγείας με το πέρασμα του χρόνου), τότε (αν ακόμα θέλεις) μπορείς να του προσφέρεις φιλία. Αν και εκείνος θέλει τότε και μόνο τότε θα μπορέσετε να πείτε ότι είστε πρώην που παρέμειναν φίλοι, γιατί τώρα κάθε άλλο παρά φίλοι είστε.

  4. Φίλη Μάρω, δηλαδή συμφωνα με σένα είναι εντάξει αυτή η κατάσταση? Σε χωρίζει, σε πληγώνει, λέει ότι δεν του είσαι αρκετή, και μετά αφου κοιμηθεί με όποια βρει, γεμίσει δευτεροτρίτες εμπειρίες κενές χωρίς συναίσθημα και επιτέλους καταλάβει το λάθος του, καταλάβει τι λουλουδι είχε στην ζωή του, εσυ θα τον δεκτείς σαν να μην τρέχει τίποτα? Λες και πήγε μία βόλτα μέχρι το περίπτερο, έφαγε μία σοκολάτα και ίσιωσε? Ενώ εσυ σπαταλάς το χρόνο σου καρδιοχτυπώντας και ζηλευοντας και πονόντας….

  5. Οταν κάποιος με χώριζε του έκοβα και την καλημέρα. Εξαφανιζόλ! ʼλλο ο έρωτας και άλλο η φιλία. Απορώ μαζί σου…

  6. Μα ειναι δυνατον βρε κοπελα μου να εισαι ακομα ερωτευμενη και να συντηρεις αυτη τη νοσηρη κατασταση? Λοιπον ας παρουμε τα δεδομενα απο την αρχη. Εσυ τον θελεις ακομα ερωτικα ενω αυτος προφανως οχι γι’αυτο εξαλλου σε χωρισε. Πως λοιπον μιλας για φιλια τη στιγμη που μια απο τις δυο πλευρες εχει ακομα ερωτικα αισθηματα για την αλλη? Επειτα τον εαυτο σου τον αξιολογεις ως μη ικανο να προχωρησει και να ξεπερασει αυτον τον ανθρωπο? Γιατι? Τλειωσαν οι αντρες ή μηπως νομιζεις οτι δεν θα βρεις καλυτερο απο αυτον? Δε νομιζω να περναγες και τοοοσο ωραια μαζι του ( ο τυπος φαινεται ναρκισσος που κολακευεται απο το γεγονος οτι σε εχει για σκυλακι-θαυμαστρια) διοτι ενας Αντρας ωριμος και σοβαρος θα κρατουσε αποστασεις αφοσον ηθελε να χωρισετε -αυτο σημαινει και χωρσμος εξαλλου-.Ξεκολλα και ξεκοψε και μη σπαταλας τα νιατα σου σε αυτο το βλημα που σου πληγωσε τον εγωισμο. Πηγαινε και σε ψυχολο αν χρειαστει να σε βοηθησει. Βρες μια δουλιτσα αποκτησε ενδιαφεροντα και ζησε αληθινα!!!

  7. Αγαπητή Λένα, Την λύση θα την βρεις όταν ανοίξεις ένα λεξικό και μελετήσεις, όχι απλά διαβάσεις αλλά μελετήσεις τον ορισμό των λέξεων αυτοεκτίμηση και αξιοπρέπεια !!! Με φιλική πάντα διάθεση, dk

  8. Η απάντηση της dk ειναι όλα τα λεφτα. Επίσης, δες στο λεξικό και το λήμμα ΄΄μαζοχισμός΄΄.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More