Μαρία: “Γιατί συμβαίνει αυτό; Υπάρχουν ανάλογες περιπτώσεις;”

Γεια σας.
(Δεν ξέρω αν είναι πρέπον, διότι είμαι ακόμη μαθήτρια Λυκείου) Έχω περάσει από πολλές σχέσεις (με τα τυπικά φιλιά κι όχι κάτι παραπάνω).

Τα άτομα αυτά, προφανώς και μου άρεσαν, όμως πάντοτε στο θέμα του φιλιού και του αγγίγματος δεν ένιωθα απολύτως τίποτα, και συνεχίζω ακόμη. Για παράδειγμα ενώ ο απέναντί μου νιώθει το φιλί με κλειστά μάτια, εγώ τα ανοίγω και απλώς φιλώ χωρίς να έχω έντονη επιθυμία. Ενώ μου αρέσει η παράστασή του.

Τι συμβαίνει; Γιατί συμβαίνει αυτό; Υπάρχουν ανάλογες περιπτώσεις;

Μαρία


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Ίσως οφείλεται στο νεαρό της ηλικίας σου που, αν και όπως λες έκανες πολλές σχέσεις, είσαι ακόμα κοριτσάκι που δεν έχει ωριμάσει για να ευχαριστηθείς κάποια πράγματα. Μπορεί και να “αναγάστηκες” να κάνεις σχέση μια και μπορέι να έβλεπες τις φίλες σου να έχουν αγόρια και να σκεφτόσουν πως έπρεπε και εσύ για να είσαι κοινωνικά αποδεκτή. Ίσως και γιατί “δεν το θεωρείς πρέπον” μια και είσαι ακόμα μικρή. Υποσυνείδητα να νιώθεις ότι αυτό που κάνεις δεν είναι σωστό για την ηλικία σου. Ίσως να εκπορεύεται και από ένα συντηρητικό οικογενειακό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζεις. Σίγουρα βέβαια θα σου πρότεινα να ξε-αγχωθείς και να πάρεις τον χρόνο σου και μόνο όταν θα βρεις κάποιον που θα σε συναρπάζει να ξαναδοκιμάσεις.

  2. Κοριτσάκι μου, να κάνεις κάτι μόνο όταν θα θέλεις να το κάνεις! Όπως είπε και η pepi, σίγουρα επηρεάζεσαι από τις φίλες σου..Δεν χρειάζεται! Με τα χρόνια θα καταλάβεις πως μαγκιά δεν είναι να κάνουμε ότι κάνουν οι φίλοι μας αλλά μαγκιά είναι να είμαστε ξεχωριστοί!

  3. Περίεργη η περίπτωσή σου…Σαν να καταπιέζεις κάτι. Δεν θεωρείς οτι είναι πρέπον ‘επειδή είσαι μαθήτρια Λυκείου’ αλλά κατά τα άλλα ξεροφιλιέσαι γύρω γύρω με διάφορους χωρίς να νιώθεις τίποτα.. Θεωρώ οτι το κάνεις για επιβεβαίωση και όχι επειδή το θές πραγματικά. Στην πέφτουν κάτι αγοράκια, σε ξεμοναχιάζουν και σε αρχίζουν στα γλωσσόφιλα και εσύ κάθεσαι για λάθος λόγους… Νομίζω οτι πρέπει να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα…Το πρέπον για εσένα θα ήταν να ηρεμήσεις, να σταματήσεις να χαμουρεύεσαι γύρω γύρω και να αρχίσεις να εστιάζεις στον εαυτό σου, στις επιθυμίες σου, στο τι σου αρεσει πραγματικά…

  4. Μάλλον συμβαίνει αυτό γιατί είτε δεν είσαι έτοιμη ακόμα μέσα σου ώστε να αισθανθείς σεξουαλική έλξη ή πολύ απλά τα αγόρια με τα οποία έχεις βγει ως τώρα δεν σου έχουν βγάλει μια σεξουαλική επιθυμία. (Και άλλωστε, ποιος να σου τη βγάλει, εφόσον πολλά αγόρια στη δική σου ηλικία δεν έχουν πλέον αντρικά πρότυπα αλλά κάτι metro-gay-αδερφές τύπου Justin Bieber.) Μην τρομάζεις, είναι εντάξει, δεν έχεις κάποιο πρόβλημα. Καλύτερα να μείνεις σε πλατωνικές σχέσεις, μην το πιέζεις αν δεν σου βγαίνει να φιλάς κάποιον και θα δεις ότι στην πορεία θα σου τύχει και αυτός με τον οποίον θα φιλιέσαι και θα νιώθεις να παύει να υπάρχει ο κόσμος γύρω σου! Η ερωτική επιθυμία είναι κάτι που ωριμάζει μέσα μας με διαφορετικούς ρυθμούς στον καθένα μας, όπως επίσης και είναι θέμα του ποιος θα σου την αφυπνίσει.

  5. Μην ανησυχείς, όποιος και να είναι ο λόγος θα λυθεί. Μια αρχική υποθεση είναι ότι αυτά τα αγόρια που βγαίνεις ίσως στην πραγματικότητα να μην είναι ο τύπος σου. Δεν έχει σημασία αν σου αρέσουν εμφανισιακά, για να νιώσεις αυτο το “κάτι” ο άλλος πρέπει να αγγίζει λίγο και τη ψυχή σου. Οπότε το πρώτο σενάριο είναι η επιλογή, που πρέπει να εξερευνήσεις τα γούστα σου και σε άλλες ομάδες (ηλικιακές, πνευματικές, κτλ) Επιπλέον κάτι άλλο πουφαντάζομαι είναι ότι ίσως δεν αφήνεσαι καθόλου. Μάλλον σκέφτεσαι πάρα πολύ ή δεν δειχνεις το πραγματικό σου πρόσωπο. Ξέρεις τα πραγματικά συναισθήματα έρχονται όταν ρίχνουμε τις μάσκες και μιλάμε για φόβους,ανασφάλειες μας και ο άλλος μας αποδέχεται. Έπειτα σκέφτομαι ότι ίσως έχεις θάψει την σεξουαλική σου ορμή λόγω κάποιων στερεοτύπων που πέρασαν στο υποσυνειδητό σου. Δεν είναι σπάνιο μια γυναίκα να νιώθει ενοχικά για την σεξουαλικότητα και να αποκόπτεται από αυτήν. Τέλος θα αναφέρω δύο άλλους λόγους οι οποίοι δεν πρέπει να σε τρμάξουν και για να τους επικαλεστείς χρειάζεσαι περισσότερη ενδοσκόπηση. Ή καταβάθος ελκύεσαι από γυναίκες και δεν το έχεις συνειδητοποιήσει ή είσαι “ασέξουαλ”, αλλα μην τρομάζεις, το πιο πιθανό είναι ένας από τους πιο πάνω λόγους όπως και ότι ίσως είσαι πολύ μιρκή ακόμη και δεν έχεις ωριμάσει σεξουαλικά!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More