Υδροχόος: “Μετά από λίγο καιρό στη σχέση άρχιζα πάλι να ψάχνομαι και να μου αρέσει κάποιος άλλος.”

Γεια σας.
Αποφάσισα να μοιραστώ κι εγώ τη δική μου ιστορία μαζί σας.

Είμαι 27 χρόνων και εδώ και πέντε μήνες είμαι με έναν 31χρονο με προσεγμένη και ωραία εμφάνιση, με τρόπους, που φαίνεται να ξέρει τι θέλει -είμαστε και “επισήμως” σε σχέση (δηλαδή όχι “open” καταστάσεις, ούτε “FWB”).

Εμένα το πρόβλημά μου είναι ότι μέχρι τώρα δεν έχω κάνει κάποια μακροχρόνια σχέση. Η πιο μακροχρόνια που είχα κράτησε 7 μήνες και διαλύθηκε από δική μου πρωτοβουλία. Το πρόβλημα συνήθως ήταν με εμένα. Μετά από λίγο καιρό στη σχέση άρχιζα πάλι να ψάχνομαι και να μου αρέσει κάποιος άλλος.

Πίστευα ότι αυτό είναι “σύμπτωμα” του νεαρού της ηλικίας μου, ότι ήταν επειδή ήθελα να δω και κάτι άλλο πριν δεσμευτώ για μια ζωή με κάποιον. Αλλά τώρα πια δεν είμαι δα και είκοσι χρονών ούτε “νηστική” από σχέσεις. Έχω περάσει από one night stand μέχρι “πειραματικό” σεξ με άλλες κοπέλες και από “ελεύθερες σχέσεις” μέχρι και σε σχέσεις στις οποίες υπήρξε μια πρόθεση από την άλλη πλευρά να το επισημοποιήσουμε (δηλ. με γάμο).

Κι όμως, δεν ξέρω τι συμβαίνει, αλλά όσο και να δίνομαι τον πρώτο καιρό σε μια σχέση, αργά ή γρήγορα άρχιζε να μου αρέσει άλλος, να φλερτάρω με άλλον ή με άλλους (κρυφά από τους τότε συντρόφους μου φυσικά).

Και τώρα, παρόλο που είμαι μια χαρά, έχω αρχίσει λιγάκι να πανικοβάλλομαι… Για πόσον καιρό ακόμα θα είμαι με αυτόν τον άνθρωπο; Και θα πρέπει να ξεχάσω φλερτ και περιστασιακές σχέσεις; Και τι γίνεται με το κομμάτι, ας πούμε, το πνευματικό; Δεν λέω, δεν είναι καθόλου χαζός και έχουμε θέματα συζήτησης, μα είμαστε από λίγο διαφορετικό κόσμο.

Αυτός είναι των επιχειρήσεων και των αυτοκινήτων, ενώ εγώ είμαι της Νομικής και των δικηγορικών. Όσο να ‘ναι, υπάρχει περισσότερη εγκεφαλική επικοινωνία με άτομα του χώρου, που πιάνουν τα διάφορα νομικά αστεία και με τα οποία έχετε διαβάσει πάνω-κάτω τα ίδια βιβλία… Αλλά το σεξ μαζί τους μπορεί να είναι βαρετό. Με τον δικό μου σε αυτό το κομμάτι δεν έχω κανένα παράπονο -ίσα-ίσα!!

Αλλά δεν συγχέω το σεξ με τη γενικότερη συμβατότητα σε μια σχέση. Μάλλον φταίει το ότι αναζητώ έναν σύντροφο που να τα έχει, κυριολεκτικά, ΟΛΑ. Και το θεωρώ απίθανο να το βρω. Κανείς δεν μπορεί να είναι τέλειος για εμάς, όπως κι εμείς δεν μπορούμε να είμαστε τέλειοι για κάποιον.

Όταν μου περνάει ο σεξουαλικός ενθουσιασμός και ηρεμούν οι ορμόνες, νιώθω σα να μου φταίνε όλα στον παρόντα σύντροφο, ξενερώνω και ψάχνω κάτι άλλο. Και μέσα μου περιφρονώ τα ζευγάρια που είναι μαζί 5 και 10 και παραπάνω χρόνια. Δεν πίστευα ούτε πιστεύω ότι μπορούν να είναι μαζί τόσο και να έχουν αγάπη μεταξύ τους.

Τι πρέπει να κάνω; Είναι σημάδι δεσμοφοβίας αυτό; Και αν ναι, τότε γιατί; Δεν έχω βιώσει καμιά τραυματική εμπειρία, ενώ από την πρώτη μου κιόλας σχέση είχα αδυναμία να κατασταλάξω κι ας ήταν ο πρώτος μου (με τον οποίο υποτίθεται ότι θα έπρεπε να υπάρχει λίγο περισσότερο δέσιμο).

Μήπως απλά δεν είμαι έτοιμη ακόμα για σοβαρές δεσμεύσεις; Με τη νυν μου σχέση δεν το έχω συζητήσει ούτε και θέλω, ειδικά εφόσον αυτόν τον καιρό προς το παρόν τα πάντα είναι υπέροχα. Το έχει περάσει/το περνάει καμιά σας τον προβληματισμό που έχω;

Υδροχόος


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Νομίζω απλά δεν έχεις βρει ακόμα τον κατάλληλο. Επειδή είσαι 27 χρονών δεν σημαίνει ότι θα έρθει ο “σωστός” για σένα, τώρα να, πριν τα 30 για να αράξεις… Αν, όταν σου περνάει ο πρώτος ερωτικός ενθουσιασμός, δεν έχεις τίποτα να μοιραστείς κ να πεις με τον άλλον, απλά έχεις κάνει λάθος επιλογή. Εκεί να εστιάσεις.

  2. Μήπως να αλλάξεις ζώδιο;;;Τα΄χουν αυτά οι Υδροχόοοι…Σοβαρά τώρα, έκανες λάθος επιλογή.Όταν κάποιος σε καλύπτει, σε καλύπτει σε ΟΛΑ. Βέβαια, παίζει να βρείς τον σωστό την επόμενη φορά και μετά να την κάνεις παλι..Υδροχόος γαρ.

  3. Ή απλά δεν μπορείς να μείνεις με έναν άντρα…δεν είναι κακό, συμβαίνει! Μπορείς να τους το ξεκαθαρίζεις από την αρχή.

  4. Συμφωνώ με τον αιγόκερω ό,τι τα έχουν αυτά οι υδροχόοι (χαχα) αλλά, ανεξαρτήτως ζωδίου, μόνο όταν βρεις τον “κατάλληλο” θα νιώθεις ότι σε καλύπτει σε όλα. Μην σκέφτεσαι ότι δεν ταιριάζουν οι κλάδοι σας γιατί ο σύντροφος πρέπει να σε συμπληρώνει και όχι να ταιριάζουν οι δουλειές σας. Υπάρχουν τόσα άλλα θέματα για να συζητήσετε όταν είστε μαζί, άσε που μπορεί μαζί του να μάθεις πράγματα που πριν δεν ήξερες.

  5. Δεν μπορείς να φανταστείς ποπ όσο σε καταλαβαίνω . Ας τα πάρω με τη σειρά.

    Πρώτων: don’t panick .

    Δεύτερων : μη συμβιβάζεσαι , διότι το όλο σου θέμα μου μυρίζει συμβιβασμό. Μπορει να πίστεψες οτι μεγαλώνοντας πρέπει να βρεις ενα καλό παιδί να κατασταλάξεις , μπορει να φταίει και η πλύση εγκεφάλου που όλοι μας εχουμε υποστεί κάποια στιγμή απο συγγενείς , φίλους αλλά και ευρύτερο περιβάλλον.

    Τρίτων : οταν συναντηθούν τα μονοπάτια σας με τον κατάλληλο θα εξαλειφθούν όλες σου οι αμφιβολίες για το οτιδήποτε. Θα πιστεύεις οτι φτιαχτήκατε για να είστε μαζί. Θα ζεις για την ώρα και τη στιγμή που θα τον συναντήσεις. Η ζωη θα εχει χρώματα, αρώματα και γεύσεις που μέχρι τώρα ουτε καν να φανταστείς οτι υπαρχουν μπορείς. Για την διάρκεια δεν μπορώ να σου εγγυηθώ τιποτα διότι η ζωη ειναι απρόβλεπτη. Μπορώ όμως με βεβαιότητα να σου πω ότι μόλις βρεθείς με το κατάλληλο άτομο για σένα δεν θα υπαρχει καμία αμφιβολία δεσμεύσεις , κι όλα θα μοιάζουν τόοσο φυσικά.

    Τετάρτων: όντως ο Υδροχόος έχει θέματα με τη δέσμευση. Αλλαααααά με τον κατάλληλο δεν θα έχεις κανένα θέμα. Θα το λαχταράει η ψυχή σου να δεσμευτείς και να πας παρακάτω στη ζωη σου με αυτον τον ανθρωπο. Οι άνθρωποι τείνουν να ειναι σαν κομμάτια παζλ που ζορίζονται σε διάφορους συνδιασμούς μέχρι να βρουν το σωστό κομμάτι γι να κατασταλάξουν.

    Πέμπτων: δεν είναι όλοι οι άνθρωποι φτιαγμένοι για δεσμεύσεις. Αυτο όμως δεν σημαίνει οτι δεν θα φτιάξουν τη ζωή τους η δεν θα κάνουν σχέσεις. καθε άλλο. Απλά θα πρεπει να βρουν άτομα που εξιτάρουν τη περιέργεια και τους κρατούν σε εγρήγορση ενώ ταυτόχρονα θα τους παρέχουν την απόλυτη ελευθερία. Μόνο έτσι μπορει να μείνει ένας τέτοιος χαρακτήρας σε μακροχρόνια σχέση και να ευτυχήσει

    Trust me I know !!!!

  6. Είμαι 25 και ακριβώς στην ίδια φάση με σένα Όλα όσα είπες μέχρι και γα τις κοπέλες.. Νομίζω αυτό που φταίει ονομάζεται “δεσμοφοβία”. Αν σε ευχαριστεί η ιδέα του εργένισσα γα πάντα και φλερτ στη ζωή σου μπορείς να ζεις έτσι. Εσύ φτάχνεις τη ζωή σου. Δεν πρέπει να σοβαρευτείς αν δεν το νιώθεις, Όμως να ξέρεις ότι αυτό κρύβει μια δεσμοφοβία. Για κάποιο λόγο δεν όταν νιώσεις συναισθηματική εγγύτητα νιώθεις να εγλωβίζεσαι κα εκεί που έβλεπες μόνο προταιρήματα ξαφνικά βλέπεις μόνο ελαττώματα. Είναι ο πανικός να φύγεις από τη φυλακή που σου χτίζουν και εσύ πρέπει να αντιδράσεις. Ίσως έτσι νιώθεις αλλά βαθιά μέσα σου φοβάσαι την εγγύτητα. Θες να μένεις στα προκαταρκτικά διεκδίκηση αμφιβολία. Όταν ο άλλος είναι δεδομένος είναι αχρηστος γιαί δεν μπορεί να επιβεβαιώσει, Το θέμα είναι να βρεις τη χαρά της συναισθηματικής εγγύτητας. Και αυτό θα γίνει καταπολεμώντας τον ναρκισσιμό την δεσμοφοβία και τα λάθος ρότυπα που έχεις σχηματίσειγια τον έρωτα με έναν ίσως καλό ψυχολόγο!!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More