Μαρία: “Πιστεύω πως κανένας δεν θα με ερωτευθεί…”

Δεν έχω καθόλου πίστη στον εαυτό μου και κυρίως στα ερωτικά θέματα…

Πιστεύω πως κανένας δεν θα με ερωτευθεί. Φταίει και το γεγονός πως κοντεύω τα 30 και δεν είχα κάποια ουσιαστική σχέση μέχρι τώρα και κάποιον άντρα να νοιάζεται για μένα.

Αλλά κι αν βρεθεί κάποιος πιστεύω ότι δεν θα είναι πιστός.

Ξέρω πως υπάρχουν ομορφότερες και εξυπνότερες από μένα -και σε λίγα χρόνια και νεότερες, όπως εγώ είμαι ομορφότερη και εξυπνότερη από κάποιες άλλες…

Αλλά δεν ξέρω γιατί μου έχει κολλήσει αυτή η σκέψη στο μυαλό μου και δεν μπορώ να χαλαρώσω…

Μαρία

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Αντιφατικά τα λές. Απο τη μια χαμηλή αυτοπεποίθηση οτι “δεν θα σε ερωτευτεί ποτέ κανείς” απο την άλλη “ξέρεις οτι είσαι ομορφότερη και εξυπνότερη απο άλλες”. Κάτι μου λέει άλλο είναι το πρόβλημα: οτι κοιτάς λάθος άντρες, (μη διαθέσιμους για διάφορους λόγους) και ζητάς να σου αφοσιωθούν και να σου είναι πιστοί. Οπότε ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις τώρα και με τον Ερμή ανάδρομο, τις επιλογές σου και τις ευθύνες σου για τους προβληματισμούς σου.

  2. Μαρια μου τι ειναι αυτα που λες? Νομιζω πως εκτος απο το οτι δεν πιστευεις καθολου στον εαυτο σου δεν πιστευεις κ στον ερωτα,μαλλον επειδη δεν εχεις ερωτευτει μεχρι τωρα. Πρωτον εισαι στην καλυτερη ηλικια για να ερωτευτεις κ δε σε πηραν καθολου τα χρονια. Δευτερον ασε τον εαυτο σου ελευθερο, χαλαρο.. τοτε σιγουρα θα ελκυεις τους αλλους! Γιατι να ξερεις οταν ειμαστε στην τσιτα κ σφιγμενες αυτο βγαινει στους γυρω μας με αποτελεσμα να φαινομαστε απροσιτες. Κυριως μην αγχωνεσαι κ θα δεις που αν ηρεμησεις ολα θα ερθουν απο μονα τους!

  3. Το γεγονος οτι δεν εκανες καποια ουσιαστικη σχεση, δεν σημαινει οτι δεν εισαι ερωτευσιμη, ομορφη ή εξυπνη, απλα δεν εφτασε ακομα η στιγμη να γνωρισεις τον καταλληλο.Στη ζωη ολα γινονται για καποιο λογο και μια συγκεκριμενη χρονικη στιγμη. Ασε τον εαυτο σου ελευθερο και προπαντων πιστεψε σε αυτον, αγαπησε τον γιατι αν δεν το κανεις εσυ δεν θα το κανει κανεις. Αλλωστε κανεις δεν θελει να εχει σχεση ερωτικη-φιλικη με ατομο που εχει χαμηλη αυτοπεποιθηση και κλαιγεται ολη την ωρα! Αν αγαπησεις αυτο που εισαι θα σε αγαπησουν και οι αλλοι!!Και να θυμασαι οτι τα καλυτερα ερχονται εκει που δεν το περιμενεις!

  4. @Silent
    Aλήθεια είναι πως προσέχω άνδρες που δεν είναι για μένα αλλά οχι επειδή δεν είναι διαθέσημοι αλλά είναι ”παίχτες”…Και όντως έχω χαμηλή αυτοπεποίθηση..

    @kristi
    Νόμιζα πως είχα ερωτευτεί παλιότερα αλλά ήταν απλώς ενθουσιασμός…Κάνω αναδρομές στο παρελθόν και νιώθω τόσο άδεια που δεν έχω νιώσει τον έρωτα σαν συναίσθημα απο κάποιον άδρα…Αυτόν που θα με κοιτάει στα μάτια και θα λιώνει όπως θα λιώνω και εγω για αυτόν…Για το αν είμαι στην καλύτερη ηλικία για να ερωτευτώ,νομίζω πως έχω χάσει κάποια επεισόδια και πολύ σύντομα όλο το έργο…Είμαι χαλαρή όσο μπορώ αλλά όχι εντελώς…

    @Lena
    Το ότι όλα γίνονται για κάποιον λόγο το πιστεύω και εγώ και νομίζω πως δεν έχει βρεθεί κανένας επειδή πρέπει να αγαπήσω πρώτα την Μαρία και μετά να αγαπήσω κάποιον άνδρα….Το έχω καταφέρει:έχω αγαπήσει και ερωτευτεί την Μαρία αλλά όταν έβλεπα ότι δεν γινόταν τίποτα τότε ”ξαναέπεφτα” και έχανα όσα είχα πετύχει και ξεκινούσα πάλι απο την αρχή…Δεμ κλαίγομαι,αλήθεια..Αν με ήξερες θα έβλεπες ένα όμορφο κορίτσι (κορίτσι όχι γυναίκα) που όλη την ώρα είναι μέσα στο χαμόγελο,στα αστεία και στα πειράγματα…Μόνο αν κοιτάξει κάποιος πολύ βαθιά στα μάτια μου θα δει την πραγματικότητα…
    Όσο για την τελευταία σου πρόταση,τόσα χρόνια έχω σταματήσει να περιμένω τα καλύτερα και πάλι δεν έχουν έρθει…ʼρα δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο…

  5. Οσο σκεφτεσαι με αυτον τν τροπο,κ να γνωρισεις καποιον θα σαι καχυποπτη κ στο τελος θα το χαλασεις..αποκτησε περισσοτερη αυτοποεποιθηση κ δε θα χασεις!το γεγονος οτι στο παρελθον δεν βρεθηκε καποιος να νοιαστει πραγματικα για σενα δε σημαινει οτι δεν υπαρχει εκει εξω..σταματα να το σκεφτεσαι συνεχεια,βγες περνα καλα κ θα ρθει απο μονο του…και επισης μη συγκρινεσαι με αλλες..καθεμια ειναι μοναδικη και με τα δικα της χαρισματα!αφεσου ελευθερη κ θα δεις πως θα ρθουν ολα!

  6. ‘Ολοι είμαστε μοναδικοί! Με τα καλά και τα κακά μας!

    Πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου και να είσαι αισιόδοξη .. για να νιώθεις εσύ καλά με τον εαυτό σου!
    Αν το καταφέρεις αυτό θα δεις πως σιγά σιγά θα αλλάξει το πράμα!

  7. απλα σταματα να παιδιαριζεις και πιασει την ζωη γερα!περναν τα χρονια!!!δεν εισαι μικρη η αληθεια ειναι σκληρη…αλλα για ολους υπαρχει αυτο που θελουν!!!ψαξτο εκει εξω ειναι!!!κανε καμια κινηση και εσυ! αν αρχιζεις το ενα ετσι το αλλο αλλιως θα νιωθεις συνεχεια ετσι!!!και μην περιμενεις ναν εχεις αυτο που θελεις ουρανοκατεβατο!!!συν αθηνα και χειρα κινει!!!!

  8. Πολλές είναι αυτές που αισθάνονται όπως εσένα..αν όχι πάντοτε..κατα καιρούς..μια είναι η λύση…Πιστη και αυτοπεποίθηση..αγάπησε τον εαυτό σου μονο τότε θα σε αγαπήσουν και οι γύρω σου..και κυρίως…Για μια ονειρεμένη θετική ζωή χρειάζεται και θετική σκέψη…όχι μιζέρια και ηττοπάθεια…Η ηλικία είναι μηδαμινή..ΧΑΜΟΓΕΛΑΑΑ και περπάτα με αυτοπεποίθηση και σιγουρια..Καλή συνέχεια!

  9. Απασχολησε το μυαλο σου με τον ευατο και γεμισε την καθημερινοτητα σου με μικρους στοχους…και να εισαι παντα προσεγμενη με ωραιες μυρωδιες…και θα νιωθεις υπεροχα…ετσι ΕΣΥ θα επιλεξεις καποιον που σου ταιριαζει…..

  10. Μαρία, εγώ πιστεύω πως πρέπει να βγείς έξω να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και να γνωρίσεις νέο κόσμο…όλο και κάτι θα βρείς!

  11. Μαρία, κατ’αρχάς συγγνώμη για τα σκληρά λόγια που θα ακολουθήσουν. Εμένα, από όσο είδα αυτά που γράφεις, μου φαίνεται πως έχεις δημιουργήσει μία ‘ταυτότητα’ για τον εαυτό σου, η οποία βασίζεται στο γεγονός πως δεν σε θέλει κανείς. Δεν είσαι η μόνη. Από τον μαθητή που δεν προσπαθεί στα μαθήματά του, γιατί τον έχουν πείσει πως είναι ‘κακός’, μέχρι τον επιστήμονα που δεν παραδέχεται πως πιστεύει στα ζώδια ‘γιατί είναι λογικός άνθρωπος’, κάνουν το ίδιο με σένα. Παίρνουν ένα μικρό μέρος ή περιστατικό από την ζωή τους και το γιγαντώνουν, τόσο που καταλήγει να περιγράφει όλο τους τον εαυτό. Η ουσία, όμως, για σένα, είναι ότι όλο αυτό μπορεί να καταλήξει να σου στερήσει τα πιό όμορφα πράγματα από την ζωή σου. Επειδή την ταυτότητα που έχεις δημιουργήσει έχεις καταλήξει να την πιστεύεις βαθιά (όπως όλοι μας στις αντίστοιχες περιπτώσεις που μας περιγράφουν…), δεν έχει σημασία αν μοιάζεις με κοριτσάκι, ή αν χαμογελάς, ή αν πειράζεις τ’αγόρια. Όπως είπες και σε κάποιο σχόλιο, αν κάποιος κοιτάξει βαθιά, θα καταλάβει ότι όλο αυτό δεν είναι αληθινό. Γι αυτό η συμβουλή μου είναι να βρεις ένα τρόπο να ξεφορτωθείς όλο αυτό το πράγμα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ένας καλός τρόπος είναι να βρεις κάποιο τελείως καινούργιο κύκλο γνωριμιών (από ένα χόμπυ, ή ταξίδι, ή…ότι μπορείς να σκεφτείς) και να επιτρέψεις στον εαυτό σου να ‘ξεχάσει’ ποια είσαι, και κυρίως ποιά έχεις μάθει να είσαι. Χωρίς δήθεν αισιοδοξία, και χωρίς προσδοκία, απλά να γνωρίσεις μερικούς ανθρώπους χωρίς να κουβαλάς το φορτίο του ‘ μα γιατί δεν με ερωτεύοεται κανείς’ στο πίσω μέρος του μυαλού σου.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More