Anna: “Τον σκέφτομαι και αυτό δεν με αφήνει να αφοσιωθώ στη σχέση μου…”

Κορίτσια και αγόρια καλησπέρα! Θα ήθελα πολύ τη γνώμη σας, θα το ήθελα πολύ να συζητήσουμε κάτι και να ακούσω διάφορες απόψεις.

Είμαι 25 ετών και έχω ξεκινήσει το αγροτικό μου σε ένα νοσοκομείο μέχρι να πάρω ειδικότητα. Από τα 17 μέχρι τα 22 είχα σχέση με έναν συνάδελφο, μεγαλύτερό μου. Ήταν η πρώτη μου σχέση, ήταν πολύ μεγάλος έρωτας και για τους δυο μας. Για διάφορους λόγους, δικής του ανωριμότητας κυρίως, λίγο πριν επιστρέψω στην πόλη μας, χωρίσαμε.

Μετά από λίγους μήνες έκανα μια χαλαρή σχέση με έναν παιδικό μου φίλο, περάσαμε καλά αλλά δεν θέλαμε κάτι περισσότερο. Εδώ και περίπου ένα χρόνο και κάτι είμαι με κάποιον. Είμαι αρκετά ικανοποιημένη από τη σχέση μου, δεν μπορώ να πω πως έχω παράπονα. Μάλιστα εκείνος, κάποιες φορές κι εγώ, σκεφτόμαστε πως ίσως προχωρήσουμε τη σχέση μας σε κάτι πιο σοβαρό.

Με τον πρώην μου είχαμε μέσα μέσα επικοινωνία, με δική του πρωτοβουλία, παρά το γεγονός πως εκείνος έκανε σχέσεις φανερές και γνωστές σε όλους στη μικρή μας πόλη. Δεν δεχόμουν να τον δω.

Να μην μακρυγορώ και σας κουράζω! Το τελευταίο εξάμηνο είμαστε στο ίδιο νοσοκομείο. Εκείνος ως γιατρός, εγώ για το αγροτικό μου και συναντιόμαστε κάποιες φορές, πέφτουμε ο ένας πάνω στον άλλο.

Μου εξομολογήθηκε πως έκανε λάθος, μου είπε πως με αγαπάει -τα γνωστά! Νομίζω πως ήταν ειλικρινής. Ανταλλάξαμε ένα φιλί κάποια στιγμή και το ένιωσα πόσο τον αγαπάω και με αγαπάει…

Αλλά δεν θέλει σχέση.

Νιώθει πως είναι νέος ακόμα. Εγώ σε λίγο καιρό θα φύγω για την ειδικότητά μου. Τέλος πάντων, δεν με νοιάζουν οι δικαιολογίες του! Δεν θέλει να είναι μαζί μου, αλλά πλέον κι εγώ ξέρω πως δεν θα είμαστε το ίδιο.

Το θέμα μου είναι: Όλοι μας νομίζω πως έχουμε κάποια μεγάλη σχέση που μας στιγματίζει είτε είναι η πρώτη είτε όχι. Την ξεπερνάς ποτέ;

Αυτός ο άνθρωπος θα είναι κοντά μου, πιθανόν να είμαστε στο ίδιο νοσοκομείο όπως τώρα, να βγαίνουμε στα ίδια μέρη -δεν είναι δα και καμία μεγάλη η πόλη μας! Μου ζητάει να βρεθούμε, το σεξ ήταν απίστευτο και για τους δυο μας…

Τον σκέφτομαι και αυτό δεν με αφήνει να αφοσιωθώ στη σχέση μου. Υπάρχει όντως ο ένας και μεγάλος έρωτας; Τον ξεπερνάς ποτέ; Είναι φυσιολογικό να νιώθω έτσι; Η σχέση μαζί του είναι καταδικασμένη πάντως.

Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις απόψεις σας. Σας ευχαριστώ πολύ!

Αnna

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. to apagorevmeno einai panta wraio, alla pote alithino. Se paizei k ton afineis na se paizei opws thelei, den exeis pleon kamia aksioprepeia. Apo tin alli i parousa sxesi su de se gemizei gia auto k trexeis opote sto zitaei o prwin. Ta pragmata einia pla, ksekoveis k apo tus dio k prospatheis na vreis tis isorropies sti zwi su moni su. Nai iparxun sxeseis pu mas stigmatizun, alla kserume k gia poious logus mas stigmatisan k giati de tha prepei ksana na kanume ta idia lathi. Prospathise na ksanavreis ton eauto su k an meineis k ligo moni su den egine k kati, einai kalitero apo to na analwnese se sxeseis pu de su dinun kati. kali tixi

  2. Συνονόματη, ναι, τι πιστεύω ότι υπάρχουν σχέσεις που μας στιγματίζουν, ειδικά όταν αυτές είναι με κάποιον μεγαλύτερο. Λόγω της ηλικίας του κιόλας δυσκολεύεσαι να δεχτείς ότι αυτός ο άντρας είναι συναισθηματικά ανώριμος. Και το λέω αυτό επειδή είναι ανώριμο να λέει εξαρχής ότι “δεν θέλει σχέση” χωρίς να δώσει ευκαιρία. Συναισθηματικά ανάπηρος είναι; Ενδεχομένως κάπου μέσα σου να τον έχεις μυθοποιήσει, γιατί πρέπει να ήσουν πολύ ερωτευμένη μαζί του. Ωστόσο, πιστεύω ότι μπορεί να μην αντέχατε στο χρόνο εάν συνεχίζατε μαζί. Ενώ με τον τωρινό σου δεσμό, απ’ ότι κατάλαβα, ενθουσιασμός και παράφορος έρωτας δεν είναι σε πρώτο πλάνο, όμως υπάρχει η συμβατότητα (έτσι δεν είναι;) και με τα χρόνια θα καταλάβεις ότι τον αγαπάς. Ο άλλος δεν είναι εντάξει απέναντί σου και καλύτερα να τον αγνοήσεις ώσπου να βρει κάποια άλλη ν’ ασχολείται και να της πουλάει ότι θέλει σεξ χωρίς σχέση.

  3. Δεν διαβασα ολο το κειμενο! εμεινα στο οτι επεσε φιλι!!!!!και πραγματικα συγχιστηκα!λυπαμε πολυ για το αγορι σου!που κανετε και σοβαρα σχεδια?!ενω εσυ τον κερατωνεις με τον αλλον!γιατι ακομη και αν δεν ειχες προχωρησει πρωτον θα το κανεις ειμαι σιγουρη και δευτερον πολλες φορες το πλατωνικο ειναι χειροτερο!λυπαμε πολυ γιατι γυναικες σαν εσενα φταινε που καποιοι αντρες αντιδρουν στην λεξη σχεση χανοντας την εμπιστοσυνη τους στην γυναικα και την πληρωνουν αλλες!Αλλο φλερταρω αλλο ενδιδω! Λυπαμαι πολυ που αργοτερα αν τολμησει εκεινος να κοιταξει καποια αλλη θα μας γραψεις ποσο Μ@#$@Σ ειναι!!! ΑΛΛΟ να εισαι ελευθερη κοριτσι μου και να κανεις την ζωη σου και αλλο να δουλευεις τοσους ανθρωπους! ΧΑζος δεν ειναι ο πρωην σου! αφου μπορει να σε εχει ετσι οποτε θελει γιατι να ειστε μαζι?! τον χαλαει νομιζεις στην βαρδια του να π@#$@$ μια πιτσιρικα? ειπες οτι ηταν μεγαλυτερος σου!Και πως εισαι σιγουρη οτι μαζι σου δεν θα εχει και αλλες 10 ταυτοχρονα και αργοτερα? μετα τι θα μας πεις ? πειτε μου τι να κανω να φερω τον πρωην μου πισω γιατι τελικα ο προπρωην μου με δουλευε?! λογικο να σκεφτεσαι με αναπολυση τις ωραιες στιγμες του παρελθοντος οκ.ολοι το κανουμε και λεμε οτι και αν εγινε να ναι καλα ο αλλος κτλ κτλ.αλλα αλλο αυτο αλλο το κανω πραξη και δοκιμαζω ξανα πως ειναι! ελπιζω απο αυτη την ιστορια ειλικρινα να μην πληγωθει το αγορι σου! αν σκεφτεσαι τον αλλο χωρισετον τουλαχιστον να μην ξεφτυλιζετε κανοντας ονειρα για την σχεση σας!

  4. όχι δεν την ξεπερνάς ποτέ…Βρίσκεις κάποια άλλη σχέση κάποια στιγμή αλλά δεν ξεπερνάς εκείνη που σου άφησε απωθημένα.

  5. Θα έλεγα πως ναι, στη ζωή των περισόττερων από εμας (αν όχι όλων) θα έρθει κάποτε ένας έρωτας που θα μας σημαδέψει. Θεωρώ πως δεν ξεχνιέται, αλλά ξεπερνιέται, γυρίζεις σελίδα και πας παρακάτω, έστω και με το ζόρι στην αρχή. Δεν ξέρω αν για σένα αυτός ο έρωτας αντιπροσωπεύεται από τον πρώην σύντροφο και νυν συνάδελφό σου – μάλλον για πάθος μου μοιάζει – αλλά σίγουρα η συναναστροφή μαζί του δε βοηθάει, αντιθέτως περιπλέκει τα πράγματα. Από τη στιγμή που σκέφτεσαι τόσο ορθολογικά και είσαι βεβαιη πως είναι ανώφελο να γυρίσεις πίσω (και καλά κάνεις) κάνε υπομονή, μην υποκύψεις στην πολιορκία του, γιατί ουσιαστικά αυτός, όπως δήλωσε, θέλει απλώς να περάσει καλά και τίποτα παραπάνω. Μόνο χαμένη θα βγεις από αυτή την ιστορία. Συγκεντρώσου στην εργασία σου και στη σχέση σου και στηρίξου στο γεγονός πως θα φύγεις σε λίγους μήνες. Η απόσταση θα σε βοηθήσει να ηρεμήσεις και να ξεκαθαρίσεις τις σκέψεις και τα αισθήματά σου.

  6. Βλέπω ότι δεν αγαπάς τον τωρινό σου σύντροφο και τον έχεις επειδή ο άλλος που θέλεις δεν σου προσφέρει σταθερότητα καλύτερα να χωρίσεις και να μείνεις για κάποιο διάστημα μόνη σου. Νομίζω πως δεν του αξίζει του ανθρώπου αυτή σου η στάση ακόμα και εν αγνοία του.

  7. Γεια σου ʼννα
    Ο μεγάλος έρωτας υπάρχει αλλά δεν είναι έτσι, αν είναι αμοιβαίος. Ιδανικά με τον άνθρωπο που θα διαλέξεις να περάσεις την ζωή σου υπάρχει αυτό το πάθος, η ιδανική ερωτική χημεία και μία όμορφη αγάπη, να ομορφαίνεις την ζωή του συντρόφου σου και να νιώθεις ασφαλής και σίγουρη στην δική του αγάπη προς εσένα. Το πιο πιθανό είναι όλη αυτή η κατάσταση και τα συναισθήματα που νιώθεις να είναι ένα παιχνίδι του δικού σου μυαλού, ίσως καταβάθος θέλεις να μείνεις μόνη σου ή έστω να μην «νοικοκυρευτείς» με την τωρινή σου σχέση. Δυστυχώς σε πολλές σχέσεις και γάμους μεταξύ ανθρώπων λείπει αυτή η ένταση του έρωτα και βολεύονται σε μία ικανοποιητική σχετικά καθημερινότητα (στην οποία αν δεν είναι ηθικός κάποιος, δεν την τιμά και ταλαιπωρεί έναν σύντροφο που δεν το αξίζει) ή πιο σπάνια υπάρχει μεν αυτό το πάθος αλλά τίποτα άλλο, με κακές συνέπειες, πρακτικές και ψυχικές. Και κάποιες φορές η ζωή μας χαμογελά και μας δίνει τον μεγάλο, αληθινό έρωτα και μακάρι όταν συμβεί αυτό να είμαστε τέτοιοι άνθρωποι και χαρακτήρες που να μπορούμε να τον τιμάμε και να τον προστατεύουμε για πάντα. Το εύχομαι, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει το άλλο μας μισό. Όμως αν αυτό ισχύει τότε και για αυτόν/ην θα είμαστε το άλλο ½, θα είναι αμοιβαίο. Και φυσικά μπορεί να νιώθουμε όντως πράγματα και να πιστεύουμε ότι κάτι υπάρχει που το καταλαβαίνουμε μόνο εμείς και ο άλλος. Σε όλες τις προβληματικές σχέσεις αυτό ισχύει και για αυτό συνεχίζονται. Οι πιθανότητες όμως πράγματι να υπάρχει είναι απειροελάχιστες.
    Αν ένιωθε και αυτός όπως εσύ, από την στιγμή που δεν υπάρχουν πρακτικά εμπόδια, δεν πιστεύεις πώς θα ήσασταν ξανά μαζί; Από αυτά που περιγράφεις φαίνεται ότι έχει και αυτός τα θέματά του τα ψυχολογικά και φέρεται έτσι όπως φέρεται, αλλά αν ήσουν και για αυτόν ο μεγάλος έρωτας, στο τέλος της μέρας θα επέλεγε το μαζί από το χώρια. Και πίστεψέ με μάλλον και για σένα όλο αυτό είναι ένα μείγμα από πληγωμένο εγωισμό, ενοχές, ίσως και φόβο για το τι μέλλει γενέσθαι που είναι άγνωστο. Και η καρδιά σου σε προσκολλά εκεί γιατί στην άλλη μεριά νομίζεις πώς είναι η μοναξιά. Όμως και σε αυτή την ιστορία αν εμμένεις είναι πολύ ψυχοφθόρο. Οπότε αυτόν καλύτερα να τον δεις σαν έναν άνθρωπο που αγάπησες πάρα πολύ και θα αγαπάς, να εύχεσαι ότι καλύτερο για αυτόν και αποδέσμευσε τον μετά από την σκέψη σου και τον χώρο που έχεις στην καρδιά σου για τον έρωτα, γιατί τώρα και αυτόν βαραίνεις(και κολακεύεις ταυτόχρονα βέβαια και γίνεται αυτό το πάρε-δώσε, αλλά αυτό είναι δικό του θέμα για να λύσει) και εσένα. Γνώμη μου είναι από την στιγμή που φτιάχνουμε μία σχέση με κάποιον να τον τιμάμε και να μην τον κοροϊδεύουμε, οπότε και με το τωρινό σου αγόρι ή μείνε, αφοσιώσου εκεί και μην τον προσβάλλεις άλλο ή φύγε από αυτήν την σχέση και κάνε βουτιά προς το άγνωστο. Σου εύχομαι τα καλύτερα.

  8. Ποια αγάπη κατάλαβες στο “παράνομο” φιλί σας; Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Εσύ απλά δεν γουστάρεις τη σχέση σου. Είναι καλό παιδί, αλλά δεν σου προκαλεί ερωτική ένταση. Ο πρώην, πάλι, σε κάνει να καρδιοχτυπάς, αλλά είναι κ@λόπαιδο. Όταν ένας ΑΝΤΡΑΣ σου ζητάει μόνο σεξ, σαν να είσαι επαγγελατίας, την οποία μάλιστα δεν θα πληρώσει, τότε αυτός ο άντρας είναι κ@λόπαιδο. Ακόμα περισσότερο στη δική σου περίπτωση, που πρόκειται για την ΠΡΩΤΗ σου σχέση, για έναν άντρα που ΕΙΧΕΣ αγαπήσει και ο οποίος δεν διστάζει να σου ζητήσει να π@δ@@στε, αλλά όχι να έχετε σχέση!!! Δεν καταλαβαίνεις ότι είναι ανήθικος; Πρόστυχος. Στην καρδιά πρόστυχος. Στο μυαλό. Για αυτό τη σημερινή εποχή έχει γεμίσει ο τόπος με ¨ελεύθερες σχέσεις”, γιατί κάποιες γυναίκες δεν καταλαβαίνετε ότι όταν ο άλλος σας ζητάει μόνο σεξ, σας ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ (δεν αναφέρομαι στις περιπτώσεις που και οι 2 θέλουν απλά μόνο σεξ και περνάνε μια χαρά!! Τότε δεν δημιουργούνται τέτοια προβλήματα, όπως αυτό που περιγράφεις). Αντί, λοιπόν, εσυ να προσβληθείς με τον κύριο που προσπαθεί να πατήσει στα συναισθήματα σου για να σε π@δ@ξει και να του χώσεις ένα χαστούκι, κάθεσαι, τον φιλάς, κάνεις το γκόμενο σου κερατά και δίνεις στον άλλον τη χαρά να τον κοροιδεύει και μας λες ότι ήταν ο μεγάλος σου έρωτας!!! Έτσι είναι οι έρωτες; Να σε έχει μόνο στο κρεβάτι του; Εσένα και άλλες 10; Έτσι είναι η καψούρα, όχι ο έρωτας. Ή η κα@λα καλύτερα. Χώρισε τον κακομοίρη το φίλο σου, φύγε για ειδικότητα και δες τα πράγματα στην αληθινή τους διάσταση. Ο κύριος που μας περιγράφεις είναι καραγκιόζης.

  9. PRAGMATIKA KRISTI SU VGAZW TO KAPELO..DEN EXW TIPOTE ALLO NA PW..

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More