“Δεν είμαι άσχημη… αλλά δεν έχω κάνει ποτέ σχέση!” Η Σίλβια χρειάζεται τη γνώμη σου…

Γεια σας!
Θα ήθελα τη βοήθειά ή και τη γνώμη σας για αυτό που με απασχολεί…

Είμαι 22 χρόνων και μόλις τελείωσα το Πανεπιστήμιο. Δεν έχω κάνει ποτέ σχέση -ούτε ολοκληρωμένη, ούτε καμία άλλου είδους με αγόρι εκτός από φιλική.

Δεν είμαι άσχημη (αν κρίνω από αυτά που μου λένε οι άλλοι). Μάλιστα, ενώ κατά τη διάρκεια της φοιτητικής μου ζωής με φλέρταραν πάρα πολλά αγόρια το όλο πράγμα σταματούσε εκεί και δεν προχωρούσε παρακάτω.

Δεν ξέρω αν πραγματικά φταίω εγώ, γιατί νιώθω ότι είμαι λίγο απόμακρη και επιφυλακτική με τους ανθρώπους στην αρχή, αλλά μετά αν γνωρίσω τον άλλον καλά μπορώ να αφεθώ πραγματικά.

Τι φταίει; Φταίω εγώ; Οι άνδρες; Ή η τύχη μου;

Ακόμα ψάχνω την απάντηση. Θα με βοηθήσετε;

Σίλβια

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. egw pisteuw oti den afinesai eleu8eri.. me mia leksi 8a sou to pw ZHSE

  2. κι εγω στα 21.5 εκανα την πρωτη μου σχεση. πιστευω ειναι καθαρα θεμα τυχης και μονο. απλα την επομενη φορα που θα σε πλησιασει αγορι φροντισε να ανοιχτεις. ζητα το κινητο του πες του να βγειτε για καφε και δειξε οτι εισαι πολυ χαλαρη. δεν ειναι δα και το δυσκολοτερο πραγμα του κοσμου.εδω βλεπεις κατι καραμπαζα του κερατα να εχουν γκομενους!

  3. Σιλβια,επειδη αντιμετωπιζα και εγω ενα τετοιο προβλημα,θα σου πω τι εκανα.Ελπιζω να βοηθησει.Με εμενα,συνεβαινε οτι ακριβως και με σενα.Παντα φιλικες σχεσεις με αντρες,ποτε τιποτα περισσοτερο,μεχρι που ενας φιλος μου με ρωτησε:”Μηπως εισαι πολυ φιλικη?”Kαι η αληθεια ειναι οτι αυτο ηταν.Και φαντασου,δεν το ειχα σκεφτει καν!:p Ειδα οτι επειδη δεν ανοιγομουν γενικα σε αντρες και υπηρξα επιφυλακτικη,εβγαζα στον αλλο μονο φιλικο ενδιαφερον ακομα και σε αυτον που μου αρεσε!Γιατι απλως,φοβομουν μηπως τα πραγματα δν πανε καλα αλλα τελικα οταν καταλαβα τι εκανα,εδειξα το ενδιαφερον μου στον αλλο και τετλικα ολα πηγαν μια χαρα!Αλλα και να μην πανε…θα υπαρξουν αλλοι τοσοι που θα ενδιαφερθουν!Ελπιζω να βοηθησα και συγνωμη για την πολυλογια!

  4. mmmm sxedon to idio thema eixa kai egw…alla tha sou pw ti ekana kai beltiwthhkan ta pragmata!!!prwton kai kyrio pote den rixnoume tis eythynes stoys allous,,gia o,ti kai an ginetai exoume megalo meridio eythynhs..skepsou oti kathe xarakthras drepei ena mellon…opote arxise na allazeis symperifora. mhn eisai pote sfygmenh me tis koinwnikes sou epafes…na eisai xalarh,aneth kai koinwnikh..oxi filikh me olous alla genika xalarh…kai na exeis arketh aytopepoithesh..prepei na doulepseis me thn aytopepoithesh soy!!!epeita mhn deiliazeis na kaneis to prwto bhma…den ennow na toy thn peseis stegna..apla mporeis na toy kaneis erwthseis gia th zwh tou, gia to pws einai..gia ta endiaferoda tou.dld mhn fobasai na milhseis me enan typo pou sou aresei…deikse endiaferon gia ekeinon…epeita ayto pou bohtaei einai na pieis kai kana pothraki parapanw gia na xalarwseis…empisteutiko ayto!!!!genikotera thelw na sou pw oti den einai anagh na pairneis ton eayto sou polu sobara kai na fovasai na kaneis kinhsh…apla kanto me tropo..diekdikhse ayto pou theleis..kai na koitas pada na eisai peripoihmenh kai omorfh!!!filia!!!

  5. Γεια σου ειμαι 22 και βρισκομαι ακριβως στην ιδια θεση με εσενα.
    Δεν εχω κανει καποια σχεση και ειμαι μια χαρα εμφανισιμη κοπελα (δεν το λεω ως ψωνιο)

  6. Γεια σου Σίλβυα.Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύ σε καταλαβαίνω.και εγώ είμαι 22 ετών και έχω το ίδιο πρόβλημα με σένα.Δεν ξερω τι φταίει.Γιατί και εγώ εμφανισιακά είμαι καλή ,όπως λένε.Βέβαια και εγώ είμαι αρκετά ντροπαλή κ επιφυλακτική με άτομα που δεν γνωρίζω.Ελπίζω να φτιάξουν τα πράγματα γιατί πολλές φορές στενοχωριέμαι,με παίρνει από κάτω,βάζω τα κλάματα κ ξεσπάω στους άλλους.

  7. γεια σου συλβια εγω εγω κλεισει τα 23 και ειμαι περιπου στην ιδια κατασταση μαζι σου μπορει να μην εχω μια λυση αλλα πιστευω οτι θελει αυτοπεθιση και οχι πανικος γιατι δεν νομιζω να βοηθαει

  8. Αχ βρε κορίτσια είναι πολύ ενθαρρυντικό το ότι υπάρχουν κάποιοι που με καταλαβαίνουν!Είναι πολύ περίεργο να είσαι σχεδόν πάντα η μόνη αδέσμευτη της παρέας και να αναρωτιέσαι..τι στραβό έχω επιτέλους!Τα σχόλιά σας με βοήθησαν πολύ!Από εδώ και πέρα θα προσπαθήσω να μαι πιο ανοιχτή και όχι τόσο επιφυλακτική(είμαι πολύ, είναι η αλήθεια).Είμαι τόσο σφιγμένη ώρες-ώρες από φόβο μήπως απογοητευθώ ή απογοητεύσω τον άλλο που και γω η ίδια το καταλαβαίνω…αλλά δεν διορθώνεται εύκολα..

  9. Τελικά είμαστε πολλές στην ίδια θέση ε; Και εγώ είμαι 20 ετών και στην ίδια κατάσταση….όλα κάπου χαλάνε! Έχουν δίκιο τα κορίτσια είναι καθαρά θέμα αυτοπεποίθησης και κοινωνικότητας. Αυτή η επιφύλαξη που έχεις σε σταματά να κάνεις βήματα, τα σκέφτεσαι μία και δύο κ τρεις φορές μέχρι να κάνεις το οτιδήποτε και δεν αφήνεσαι…..μετράς κάθε σου κίνηση. Θέλει δουλειά με τον εαυτό σου γιατί τελικά σχέση έχει η κοπέλα με αυτοπεποίθηση γιατί βγάζει άλλο “αέρα” και όχι η όμορφη κοπέλα πλέον. Τους βγάζω το καπέλο σ αυτές που το καταφέρνουν….. Δούλεψε περισσότερο με τον εαυτό σου, αγάπησέ τον, φόρα το πιο όμορφο χαμόγελό σου και αυτό ήταν 😉 ( δεν είναι εύκολο θέλει επιμονή και υπομονή αλλά αξίζει τον κόπο-εγώ ξεκίνησα και είναι ωραίο- 🙂 )

  10. Συλβια οπως βλέπεις δεν είσαι η μονη..πολλές έχουμε το ιδιο θεματακι μ’εσενα και εμενα προσωπικα λιγο με ανακουφιζει αυτο! Εγώ μαλιστα εχω φτασει τα 26 και ειμαι στην ιδια φαση με σενα!Ολοι μου λενε το ποσο καλή είμαι και απορουν οταν μαθαινουν οτι δεν εχω κανει τιποτα….με οσους το εχω συζητησει μου λενε το ιδιο…πρεπει να μαθεις στη ζωη σου να ρισκαρεις…να γεμισεις αυτοπεποιθηση και να τολμησεις!Κι ομως δεν το εχω καταφερει…δεν το βρισκω καθολου ευκολο να αλλαξω στα 26 μου χαρακτηρα επειδη οι αντρες έχουν σταματήσει να είναι κυνηγοί!Σου ευχομαι καλή τύχη και να προχωρήσεις την ζωή σου πρίν φτάσεις τα 26 που εχω φτασει εγω!

  11. Και εγώ στην ίδια κατάσταση μαζί σου Σύλβια…. Είμαι 20 έτων και δεν έχω κάνει ποτέ σχέση στη ζωή μου, υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι ότι θα μείνω για πάντα έτσι και δεν θέλω……… 🙁

  12. εγω δεν ειμαι ακριβως στην ιδια θεση, αλλα καταλαβαινω πολυ καλα το θεμα! ειμαι 25 χρονων, μολις βγηκα απο μια πολυ ασχημη σχεση που μου εριξε την αυτοπεποιθηση και την αυτοεκτιμηση στα ταρταρα… οσο σκεφτομαι το οτι πρεπει παλι να μπω στη διαδικασια του φλερτ και της γνωριμιας, με πιανει πανικος!! αν ειχα πριν προβλημα στο να εμπιστευτω καποιον (που ειχα!), τωρα το εχω στο δεκαπλασιο. φοβαμαι πολυ να ξαναανοιχτω σε καποιον, αν και οταν ερθει αυτος ο καποιος… βεβαια τα κοριτσια εχουν δικιο στις συμβουλες τους, αλλα ο,τι και να σου πουν οι αλλοι, το θεμα ειναι μεσα σου τι κανεις..

  13. Μήπως φταίνε οι γονείς σου? Και δες κανέναν ειδικό. Το κακό δεν είναι που δεν έχεις ολοκληρώσει σχέση σου, κακό είναι που δεν μπορείς να κάνεις καν μια σχέση.

  14. Κι εγώ είμαι 24 και ακόμα δεν έχω καταφερει να κάνω καποια σχεση. Βεβαια δεν το εχω κυνηγησει και πολυ το θέμα να πω την αληθεια αλλα αναρωτιέμαι σε πιο τακτα χρονικά διαστήματα τι φταιει τελικά. Αυτό που νομίζω ότι παίζει κυρίαρχο ρόλο είναι το πόσοι ανοιχτοι είμαστε προς τους άλλους κ τι σηματα εκπέμπουμε προς αυτους. Αν δεν υπάρχει αυτοπεποίθηση και εχεις περασει υποσυνειδητο ότι δεν αρέσεις η οτι δεν εχεις καμια ελπίδα, τότε το έχασες το παιχνίδι. Πάνω απ’ολα πρέπει να τα εχουμε καλα με τον εαυτο μας και να μην μας επηρεαζει κανεις κ τπτ. Εύχομαι τα καλύτερα σε όλες μας!!!

  15. re koritsia otan lete oti dn exete kanei oute mia sxesh ennohtai se olh sas th zwh???? diladi sta efivika sas xronia dn eixate agoria estw k gia plaka………apanthste m gt dn sas katalavainw

  16. Μιας και ειμαστε τοσες πολλες κοπελες με το ιδιο θεμα, θα μποσουσατε να κανετε ενα αρθρο απο καποιο ψυχολογο/ ειδικο σχεσεων για το πως να το αντιμετωπισουμε?

  17. ax se niwthw eimai 21 kai vriskomai sthn idia thesh ..!!den exw kanei kapoia sxesh oute kai egw ……uphrxan flert alla pote den proxwrhsan eimai emfanisiaka arketa kali opws lene alla kai koinwniki-filiki entelei den kserw poso kalo einai auto gia ton erwtiko tomea ..!!eimai kai egw arketa epifulaktiki kai genikotera den tha kanw eukola kinhsh na proseggisw kapoion ……omws eimai arketa aisiodoksh kati tha erthei!!ta kalutera panta erxontai ekei pou den to perimeneis!!

  18. Το γεγονος οτι μια κοπελα αργει να κανει καποια
    σχεση δεν πιστευω οτι σημαινει κατι!!!!!.
    Προσωπικα πιστευω οτι η καθε κοπελα εχει την
    δικη της ξεχωριστη προσωπικοτητα!!!!!!.
    Τα στοιχεια αυτα ειναι που την κανουν να ξεχωριζει!!!!.
    Αργα η γρηγορα θα βρει αυτο που της ταιριαζει και
    θα την κανει ευτυχισμενη!!!!.
    ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΑΓΧΟΣ…ΟΛΗ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ!!!!.

  19. Aχ κοριτσια τι ανακουφιση!ευτυχως(δυστυχως μαλλον) δεν ειμαι η μοναδικη..ειμαι 25..ποτε μα ποτε δεν εχω κανει σχεση..Και βασικα προκυπτει και το προβλημα,οταν κανω σχεση πως θα του φανει που δεν ειχα ποτε πριν ολοκληρωμενη σχεση???θα τον απωθησει η θα τον τραβηξει πιο πολυ???που θα παει αυτη η βαλιτσα??ελπιζω να μην φτασω στα 30 χωρις σχεση!!!Δεν μπορουσαν ολοι οι αντρες να ειναι σαν τον Aλφι στην ταινια..καλη μας τυχη..

  20. ειμαστε πολλες στην ιδια κατασταση…..

  21. Sulvia kai egw stin idia thesi me sena…eimai 24 xronwn kai den exw kanei pote sxesi….eimai ntropali..den anoigomai eukola, akoma kai an kapoios mou aresei..pisteuw oti…isws kapoia stigmi allaxei auto…min apogoiteuesai…

  22. Τελικά δεν είμαι μόνη!!Και εγώ το ίδιο θέμα έχω κορίτσια. Όταν μου αρέσει κάποιος δεν ανοίγω το στόμα μου να του μιλήσω, να του πιάσω κουβέντα περί ανέμων και υδάτων. Κάτι να πώ τέλος πάντων!!!! Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί!; Είμαι 23, έκανα μια σχέση στα 20 μου, αλλά δεν προχώρησε στην ολοκλήρωησ. Αυτός βιαζόταν να προχωρήσει από τη 2η κιόλας μέρα, αλλά εγώ δεν ήθελα! Τι να πώ, το θέμα είναι ότι χρειάζεται αυτοπεποίθηση!!!!Θάρρος!!!! Και όλα θα πάνε καλά!!! Το καλό αργεί να έρθει κορίτσια!!!!!!!

  23. πω πω μου φαινεται απιστευτο που τοσα κοριτσια δεν εχετε κανει σχεση γιατι αποκλειεται ολες σας να μην ειστε ωραιες..αρα κατι αλλο φταιει..μην τα σκεφτεστε ολα τοσο πολυ..χαρειτε τωρα που ειστε μικρες και δεν ειναι αναγκη με τον πρωτο που θα γνωρισετε να κανετε αμεσως σχεση αν δεν ειστε ετοιμες..μην αγχωνεστε και ολα θα γινουν εκει που δεν το περιμενετε,,μην ντρεπεστε να ανοιχτειτε..Συλβια ολα αυτα ισχυουν και για σενα..αφησου και ολα θα πανε τελεια…καλη τυχη…

  24. Και εγώ στην ίδια κατάσταση είμαι… Είμαι 20, τριτοετής φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ψηλή και εμφανίσιμη (απ’ό,τι λένε οι άλλοι), αλλά δεν έχω κάνει ποτέ σοβαρή σχέση… Μόνο ένα φλερτάκι είχα στο λύκειο αλλά δεν εξελίχθηκε (δεν το κυνήγησα και εγώ τότε γιατί είχα προτεραιότητα τις Πανελλήνιες).
    Δεν ξέρω τι φταεί… Ισως το ότι είμαι δυναμική και αφοσιωμένη στους στόχους μου (ήμουν πάντα καλή μαθήτρια & είμαι καλή & συνεπής φοιτήτρια, όχι από αυτές που πατάνε στο Παν/μιο μόνο για καφέ), αλλά σε καμία περίπτωση δεν παραμελώ το εαυτό μου (εμφάνιση, διασκέδαση κλπ). Ψωνίζω καλά, προσέχω πάρα πολύ την εμφάνισή μου, φορώ παντα γόβες ή πλατφόρμες (παρότι είμαι ψηλή), βάφομαι, βγαίνω έξω με φίλες μου, είμαι κοινωνική. Με τα αγόρια, όμως, είμαι πάντα πιο συνεσταλμένη. Είμαι και αρκετά παραδοσιακή, θέλω ο άνδρας να κάνει την πρώτη κίνηση. Μπορεί ακόμη να μην έτυχε (στο κάτω-κάτω 20 είμαι ακόμη, έχω μέλλον), αλλά κάποιες φορές φοβάμαι μήπως πατήσω τα 30 και δεν έχω κάνει σχέση. Νοιώθω έτοιμη να δοθώ σε έναν άνδρα ψυχικά και σωματικά, να ερωτευθώ, αλλά δεν μου τυχαίνει κάτι.
    Καταλήγοντας, θέλω να πω στην κοπέλα που έγραψε το γράμμα πως “δεν είσαι μόνη”!!! Δεν ξέρω τι φταεί που κάποιες δεν είμαστε τόσο τυχερές όσο κάποιες άλλες, αλλά σίγουρα δεν είμαστε οι μόνες!!! Εχει, όμως, και τα θετικά του το θέμα. Μεγαλώνοντας, ωριμάζουμε περισσότερο, ξέρουμε τι θέλουμε & δεν πιανόμαστε εύκολα κοροίδα, οπότε μπορούμε – θεωρητικά πάντα – να κάνουμε πιο σωστές επιλογές.

  25. μα ποιος σας ειπε οτι οι ομορφες κανουν σχεσεις?συνηθως αντιθετα παει.δεστε ποιες εχουν σχεση και με τι παιδια…σαν τα κρυα τα νερα…οι καπατσες….ξερω απο παρεες κοπελες που λενε σημερα θ βρω αγορι και βρισκουν διοτι οι αντρες φατε ματια ψαρια ειναι ….τ θεμα λοιπον δεν ειναι η ομορφια αλλα ο τροπος και η καπατσοσυνη.αλλα οταν πραγματικα θελησετε καποιον πιστεψτε με θα τν πλησιασετε.τουλαχιστον με εμενα ετσι συνεβη.ηταν η πρωτη φορα π εκανα εγω τ βημα.απλα πιστεψτε στν εαυτο σας.οταν ειναι να γινει θα γινει…α και οσο γιαυτο που διαβασα γοβα στ σχολη???ε μηπως γιαυτο δν πλησιαζουν?ξερετε οι αντρες θελουν ναι μεν προσεγμενες γυναικες αλλα οχι μικρομεγαλα…ειμαι σιγουρη οτι ολες ειστε κουκλες….δειξτε το λοιπον με φυσικο τροπο

  26. Πιστευω συλβια το να μην εχεις κανει σχεση στα 20 ειναι φυσιολογικο εμενα αρκετες φιλες μου το ξεκινησαν αυτο απο τα 20 τους.Εφοσον εισαι 20 εχεις οοολη τη ζωη μπροστα σου για να κανεις πολλα πραγματα και κυριως αυτα που θελεις εσυ να να κανεις οποτε μην σε παιρνει απο κατω κοιτα απο δω κ περα και να εκμεταλλευεσαι ευκαιριες….

  27. ʼφησε τον εαυτό σου να γοητευθεί από κάποιον ή κάτι…Όταν ερωτευόμαστε το σύμπαν ξεκουρδίζεται, και ξαφνικά όλος ο κόσμος μας θέλει….Αρκεί να θέλουμε k emeiw..

  28. Κορίτσια παθούσα κι εγώ… 24 χρονών μουλάρα κι ακόμα να κάνω σχέση… Τι φταίει τελικά γιατί απ ότι βλέπω είμαστε πολλές… Λέτε απλά να μην είναι στη μοίρα μας… Πωπω τι αρχίζω κ σκέφτομαι… Υπομονή!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More