Eleni: “Μου έχει πει πολλές φορές ότι θα ζητήσει γνώμη ειδικού αλλά δεν το κάνει.”

Καλησπέρα κι από μένα!

Το πρόβλημά μου θα σας το περιγράψω σύντομα…

Είμαι σε μια υπέροχη σχέση το τελευταίο πεντάμηνο. Ταιριάζουμε πολύ και είμαστε πολύ ερωτευμένοι. Όμως ο φίλος μου έχει πρόωρη εκσπερμάτιση. Μου έχει πει πολλές φορές ότι θα ζητήσει γνώμη ειδικού αλλά δεν το κάνει.

Νιώθω πολύ άσχημα. Κοιμάμαι και ξυπνάω με ένα βάρος. Όσο περνάει ο καιρός νιώθω ότι δεν με θέλει τόσο όσο λέει και δείχνει -από τη στιγμή που δεν κάνει την υπέρβαση, από τη στιγμή που λέει ότι φοβάται να πάει σε ειδικό.

Δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ. Φοβάμαι ότι θα δοκιμάσει αν λειτουργεί η διάρκεια με κάποια άλλη στο τέλος και έχουμε δράματα. Φοβάμαι πολύ την υπομονή μου.

Τι να κάνω; Φοβάμαι μην έχει πέσει στα τάρταρα ο ανδρισμός του και ψάξει αλλού επιβεβαίωση για να αποφύγει το γιατρό. Μήπως το έχει κάνει ήδη για αυτό δεν πάει;

Eleni

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Δεν πάει γιατι με όλες το παθαίνει αυτό και δεν βρίσκει το νόημα να πάει σε ειδικό. Και εφόσον και εσύ το ανέχεσαι και δεν φεύγεις, βολεύτηκε και αυτός οπότε κάτσε εκεί να αναρωτιέσαι.

  2. Αντί να αγχώνεται αυτός που δεν σε ικανοποιεί επαρκώς και να πάει σε ειδικό για να λύσει το πρόβλημα – γιατί πρόβλημα είναι – αγχώνεσαι εσύ, μην ψάξει αλλού αυτοεπιβεβαίωση; Ειλικρινά, πόσο λίγο μετράς τον εαυτό σου και την προσωπική σου ευχαρίστηση; Το καλό σεξ είναι ζητούμενο και ανάγκη και των δύο εμπλεκομένων κοπέλα μου, όχι μόνο του ενός. Αν πρέπει κάποιος να αγχώνεται, να ψάχνει λύση, να προβληματίζεται, είναι αυτός και όχι εσύ. Δεν κάνει τίποτα; Γιατί να κάνει, αυτός μια χαρά περνάει, δείχνεις εσύ κατανόηση και τέλος! Βολεμένος σε μια “υπέροχη σχέση” που το σεξ καλύπτει μόνο αυτόν κι όλα ωραία!
    Σκέψου λίγο τον εαυτό σου κορίτσι μου και κάνε μια ανοιχτή και σοβαρή συζήτηση, αν ενδιαφέρεται για την ποιότητα της σχέσης σας, να κινητοποιηθεί και να ψάξει λύση στο πρόβλημα. Γιατί πίστεψέ με, γι αυτόν η πεντάμηνη σχέση σας είναι μια χαρά, για εσένα μια σχέση με κακής ποιότητας σεξουαλική ζωή. Αν σου αρκεί, όλα καλά.

  3. Δοκιμάστε τα προφυλακτικά με επιβραδυντικό!!!

  4. Ελένη, πιστεύω ότι το ζήτημα απασχολεί εσένα περισσότερο απ’ ότι εκείνον, και εδώ είναι το πρόβλημα. Εσύ μένεις ανικανοποίητη μετά την επαφή σας και γι’ αυτό δεν ευθύνεται τόσο η πρόωρη εκσπερμάτιση, πίστεψέ με. Όσο δεν του λείπουν τα δάχτυλα και η γλώσσα, μπορεί μια χαρά να σου δώσει αυτό που ζητάς στο κρεβάτι (και αυτό που δικαιούσαι, όπως κάθε γυναίκα), αρκεί μόνο να το θέλει ο ίδιος και να καταλαβαίνει ότι το σεξ είναι “παιχνίδι για δύο.” Καταλαβαίνω ότι το site δεν είναι σελίδα για συμβουλές από σεξολόγους, μα πρέπει να δεις το προφανές: η διάρκεια μιας διείσδυσης δεν έχει τόση αξία για μια γυναίκα. ʼλλοι τρόποι είναι αυτοί που της προσφέρουν απόλαυση και δεν έχουν σχέση με το αν επισκεφτεί ο σύντροφος ειδικό ή όχι για ένα “τεχνικό ζήτημα.” Μπορείτε να το συζητήσετε ξεκινώντας από αυτή τη βάση, ότι δηλαδή, η δική σου ικανοποίηση είναι θέμα πειραματισμών και, φυσικά, καλής θέλησης από εκείνον. Αν σε θεωρεί σημαντική για εκείνον και σε σέβεται αρκετά, θα το λάβει υπόψη του και θα κάνει πάσα προσπάθεια ώστε να επικεντρώνεται σ’ εσένα πριν ή μετά την “κυρίως” επαφή. Αν θέλει να ψάξει αυτοεπιβεβαίωση, η μαγκιά είναι να τη βρει σ’ εσένα ανεβάζοντάς σε στα ουράνια με τον καλύτερο οργασμό που μπορεί να σου προσφέρει, όχι να πάει και να “καρφώσει” άλλες δυο-τρεις. Η δεύτερη επιλογή είναι για αντράκια, που δεν αξίζουν ούτε ένα σου φιλί .στο μάγουλο. Αν είναι να μην έχεις εντός σχέσης ένα καλό και ικανοποιητικό σεξ, τότε απαλλάξου από τη σχέση αυτή.

  5. Χαχαχαχα, ποια είναι αυτή η… ιέρεια του σεξ που σχολιάζει από κάτω??? Δεν έχει άδικο, όμως. γιατί απορώ όταν λένε πρόωρη εκσπερμάτωση, εννοούν “πρόωρη” για ποιον? Είναι και κάτι άλλο που σε προβληματίζει πέρα από αυτό, πιστεύω. Αν σου έδινε όλη την προσοχή που σου αξίζει στο κρεβάτι, δεν θα προβληματιζόσουν αν πάει με άλλες ή όχι, γιατί, πολύ απλά, δεν θα μπορούσε να επενδύει σεξουαλικά σε άλλες με το ίδιο πάθος, ενώ καμία δεν θα είχε ανάγκη από κάποιον που τελειώνει σ’ ένα λεπτό και φεύγει. Οπότε, για να νιώθεις αυτή την ανασφάλεια, σημαίνει ότι σου την προκαλεί η γενικότερη συμπεριφορά του στο σεξ και ο τρόπος που αντιμετωπίζει το θέμα του, σα να μην υπάρχει καν. Και εντάξει, ας μην πάει να δει ειδικό αν δεν το θεωρεί πρόβλημα, μα ας μεριμνήσει για τη δική σου ικανοποίηση. Είσαι κι εσύ άνθρωπος με όλες τις συναισθηματικές του και βιολογικές του ανάγκες, και όχι ένα μέσο αυνανισμού για τον άλλον. Με συγχωρείς που το θέτω έτσι ωμά. Δεν φτάνει μόνο να διεκδικήσεις κάποιον για να κάνετε σχέση τελικά, αλλά ορισμένες φορές πρέπει να διεκδικείς πράγματα και εντός σχέσης, τα οποία θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα και δεν είναι. Ένα από αυτά είναι το να νοιάζεται κάποιος και για τη δική σου ικανοποίηση. Κουβεντιάστε το αυτό, ίσως αυτό να λύσει τα πάντα αν εκείνος είναι αποφασισμένος να σ’ έχει κοντά του ευτυχισμένη. Αν δεν του το πεις, δεν μπορεί να ξέρει και ίσως να νομίζει ότι δεν έχεις παράπονο από τη σεξουαλική σας ζωή.

  6. Ελένη, συγνώμη, αλλά πώς είσαι σίγουρη ότι ο φίλος σου “πάσχει” από πρόωρη εκσπερμάτιση αφού αρνείται να πάει σε ειδικό ο οποίος είναι και ο μοναδικός αρμόδιος για να κάνει διάγνωση; Εξέτασε το ενδεχόμενο να είναι απλά “περάστε, σκουπίστε, τελειώσατε” και τα υπόλοιπα να είναι άλλα λόγια ν’αγαπιόμαστε. Όταν ένας άντρας δε μπορεί να ικανοποιήσει τη γυναίκα που αγαπάει, υποφέρει ο ίδιος, υποφέρει ο ανδρισμός του, αλλά κοιτάει να βρει και μια λύση, όχι να το δει σαν ευκαιρία να ξενοπηδ…ει. Ακόμα κι αν η λύση δεν περιλαμβάνει το γιατρό γιατί “φοβάται”, θα προσπαθήσει να βρει τρόπους να περάσετε καλά και οι δύο, και εκείνος αλλά και ΕΣΥ. Αν σου δημιουργεί υπόνοιες και κοιμάσαι-ξυπνάς με ένα βάρος, όπως λες χαρακτηριστικά η ίδια, τότε είτε εσύ είσαι πολύ ανασφαλής και δεν πιστεύεις πως σου αξίζει να σου είναι πιστός ένας άντρας, είτε εκείνος δε σου εμπνέει ασφάλεια κι εμπιστοσύνη τροφοδωτώντας επιπλέον την όποια ανασφάλειά σου, οπότε ίσως και να μην έχεις την υπέροχη σχέση που θέλεις να νομίζεις. Σε κάθε περίπτωση το σεξ γίνεται από δύο και είναι για δύο, δηλαδή θα πρέπει να το ευχαριστιούνται και οι δύο. Όταν καταλήγει να γίνεται πήγη άγχους και στενοχώριας σημαίνει πως έχει χάσει πια το νόημά του και, όπως σωστά προαναφέρθηκε, ένας από τους δύο καταλήγει να λειτουργεί ως το μέσο για να αυνανίζεται ο άλλος.

  7. Sas eyxaristw gia tis apanthseis sas! o filos moy panta noiazetai gia thn ikanopoihsh moy, prin th dikh toy, me prokatarktika klp. Den exw kanena parapono.. Omws pisteyw oti h diarkeia ths dieisdushs paizei allo rolo sth sxesh. Denei pio poly to zeygari kai einai pio apolystiko. den eimaste 15 gia n mas ikanopoioyn mono ayta. Zorizetai poly gia na mh teleiwsei kai to vlepw, se shmeio na xrhsimopoioyme profylaxeis mono kai mono gia na mh niwthei th dieisdush kai na ikanopoioymai mono egw, kati poy AUTo me fernei se duskolh thesh,otan xerw oti emena m aresei kai o allos den katalavainei tpt. Den xerw, isws einai kati prwtognwro gia mena olo auto kai den xerw pws na to diaxeiristw. Kanena parapono pantws ws pros th dikh toy prospatheia na me euxaristhsei!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More