Μαρίνα: “Η ιστορία μου θα μπορούσε να έχει τίτλο: Ο στενός κορσές ή Ο απελπισμένος γαμπρός.”

Καλησπέρα σας!
Η ιστορία μου θα μπορούσε να έχει τίτλο: “Ο στενός κορσές” ή “Ο απελπισμένος γαμπρός”.

Πριν από τρεις μήνες γνώρισα κάποιον στο fb. Με βρήκε μέσω μιας ομάδας που είμαστε μέλη, μου έστειλε μήνυμα για να με ρωτήσει κάτι σχετικό, εγώ του απάντησα μετά από μια βδομάδα περίπου και αρχίσαμε να επικοινωνούμε. Μου φάνηκε λογικός, μετρημένος και σοβαρός άνθρωπος κι έτσι δέχτηκα να γίνουμε φίλοι.

Δέκα μέρες μετά την αρχική μας γνωριμία μου πρότεινε να βγούμε. Δέχτηκα και βγήκαμε για καφέ ένα απόγευμα. Όταν τον συνάντησα, δεν μου άρεσε καθόλου σαν άντρας, αλλά κυρίως με ενόχλησε η υπερβολική οικειότητα που έδειξε. Αμέσως έσπευσε να με αγκαλιάσει (λίγο ασφυκτικά), ενώ εγώ προσπάθησα να περιοριστώ σε μια απλή χειραψία. Γενικά αποφεύγω τις στενές σωματικές επαφές με άτομα που δεν γνωρίζω καλά, ιδίως με άντρες, για ευνόητους λόγους.

Μετά από εκείνο το πρώτο ραντεβού άρχισε να μου τηλεφωνεί κάθε μέρα και να μου ζητά να βρεθούμε. Αν δεν σήκωνα το τηλέφωνο αμέσως, έπαιρνε άλλες 3-4 φορές στη διάρκεια της μέρας ή μου άφηνε ένα σωρό μηνύματα. Η επιμονή του είχε αρχίσει να με ενοχλεί, γιατί κατάλαβα πως είχε αρχίσει να κολλάει μαζί μου. Παρά την προσπάθειά μου να τον αποφύγω (έχω σκαρφιστεί ένα σωρό δικαιολογίες), βγήκαμε συνολικά άλλες τρεις φορές ως τώρα.

Στο δεύτερο ραντεβού (κι ενώ γνωριζόμασταν μόλις 15 μέρες), άρχισε να με ρωτάει αν θέλω γάμο και παιδιά. Η ερώτηση με ξάφνιασε και του απάντησα αρνητικά, τουλάχιστον όχι στο τρέχον διάστημα. Εκείνος είπε πως οι γονείς του έχουν αρχίσει να του κάνουν σχετικές νύξεις, επειδή θέλουν εγγόνια κι επειδή εκείνος έφτασε πια τα 33 και αποκαταστάθηκε επαγγελματικά.

Κι εγώ είμαι 29, οι γονείς μου θέλουν να παντρευτώ, αλλά δεν είμαι διατεθειμένη να το κάνω μόνο επειδή μου το ζητούν εκείνοι! Γενικά σε όλες τις συναντήσεις μας αναλώνεται στο να μου αναλύει πόσο δύσκολες καταστάσεις έχει περάσει με την οικογένειά του, πόσο νοικοκύρης και παιδί για σπίτι είναι (πλένει, μαγειρεύει, σιδερώνει, όλα πια τα κάνει), πόσο εργατικός είναι και πόσα πολλά λεφτά βγάζει πια από τη δουλειά του. Στα δύο τελευταία ραντεβού κόντεψα να τσακωθώ μαζί του, γιατί δεν με αφήνει ποτέ να πληρώνω και με κάνει να νιώθω άσχημα. Μπορεί να μην βγάζω πολλά χρήματα, να υποαπασχολούμαι γιατί συνεχίζω τις σπουδές μου, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορώ να πληρώσω τον καφέ μου….

Το άλλο πρόβλημα είναι το γεγονός ότι παρακολουθεί κάθε κίνησή μου στο fb, κι ότι θέλει συνεχώς να βρίσκεται όπου πηγαίνω. Πρόσφατα έπρεπε να παραστώ σε μια εκδήλωση ως ομιλήτρια και μόλις μπήκα μέσα τον είδα μπροστά μου! Για κακή μου τύχη, έμενε εκεί κοντά. Αυτοπροσκαλείται σε διάφορες εκδηλώσεις που με αφορούν χωρίς να του έχω ζητήσει να έρθει. Κι όταν βλέπει άντρες να με πλησιάζουν, καρφώνει το βλέμμα του πάνω μας ή έρχεται δίπλα μου. Δεν του ζήτησα να γίνει ο σωματοφύλακάς μου! Επίσης, όσες φορές μου τηλεφωνεί κάποιος άντρας φίλος, μου κάνει ερωτήσεις για εκείνον.

Δυστυχώς, δεν τολμώ να του κάνω κουβέντα ανοιχτά γιατί, παρόλο που η συμπεριφορά του δείχνει ότι του αρέσω, ο ίδιος δεν το έχει εκφράσει ποτέ ευθέως. Αυτό σημαίνει πως είναι δειλός και ανασφαλής. Επίσης φοβάμαι πως όλο αυτό το προφίλ του καλού παιδιού κρύβει άλλα πράγματα.

Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσει και τι είναι ικανός να κάνει αν επιχειρήσω να τον ξεφορτωθώ με απότομο τρόπο (γιατί από ευγένειες δυστυχώς δεν καταλαβαίνει). Ένας άνθρωπος τόσο κτητικός, τόσο εσωστρεφής, που κρατάει τα πάντα μέσα του, μπορεί να εκραγεί και να αντιδράσει πολύ άσχημα εις βάρος μου. Αρχικά μου ήταν συμπαθής και τον έβλεπα σαν ένα καινούριο καλό φίλο, αλλά τώρα έχω αρχίσει να ανησυχώ….

Μαρίνα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Αυτό το προφίλ του καλού παιδιού όντως μπορεί να κρύβει πολλά, Μαρίνα. Καλά κάνεις και κρατάς αποστάσεις και δεν επιτρέπεις να γίνει τίποτα μεταξύ σας, γιατί μετά αν γίνει κάτι και χωρίσεις (99,99% από δική σου απόφαση), βλέπω έναν εν δυνάμει stalker εδώ. Αυτό που σου κάνει είναι να επιδεικνύει μεν τη στοιχειώδη ευγένεια, αλλά την τονίζει υπερβολικά πολύ, έτσι ώστε να δείξει ότι είναι διατεθειμένος να σε κατακλύσει με τη μάξιμουμ προσοχή, αρκεί να καταλάβεις τι χρυσός άνδρας είναι. Εγώ θα σου έλεγα ότι έχεις κάθε δικαίωμα να του πεις ευθέως ότι ΟΚ, ναι, είσαι κολακευμένη από το ενδιαφέρον του και την ευγένειά του, αλλά δεν βλέπεις να γίνεται κάτι μεταξύ σας και ότι μάλλον προσπαθεί πολύ σκληρά για το τίποτα μαζί σου. Να το πάρει το μήνυμα αυτός ότι το αν τον δεις για άνδρα δίπλα σου ή όχι, δεν έχει να κάνει με το πόσα σου προσφέρει (ή είναι διατεθειμένος να προσφέρει). Σου το λέω αυτό γιατί αυτοί που καλλιεργούν το προφίλ του καλού παιδιού είναι συνήθως και αυτοί που νομίζουν ότι τους οφείλεις το χρόνο σου, το κορμί σου ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, μόνο και μόνο επειδή σε κατακλύζουν με αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν ευγένεια και προσοχή. Και το “λογαριασμό” σου τον φέρνουν στο τέλος, όταν καταλαβαίνουν πως επί μάτην κάνουν τόση προσπάθεια, οπότε και το πληρώνεις σε φόβο ότι θα σε κάνει stalking.

  2. Γιατί εχω την εντύπωση οτι κάτι σε τραβάει σε αυτόν;;; Σου αρέσει αλλά δεν το παραδέχεσαι… ʼμα δεν σου άρεσε γιατί βγήκες άλλες 3!!! φορές μαζί του;;; Πού να σου άρεσε κιόλας!! Γιατί έγραψες εδώ αυτό το γράμμα; Αν δεν τον ήθελες θα τον είχες ξεκόψει άνετα εσύ κυρία ομιλήτρια… Όλο τον ψυχαναλύεις, τον τρέχεις , του κάνεις κολπάκια να σε ψάχνει…έλα τωρα παραδέξου το οτι τον γουστάρεις απλά είσαι λιγο καβαλημένη και εξαρτημένη απο το FB!! Ολα τα άλλα είναι αστεία. ʼμα δεν θες “στενούς κορσέδες” τότε μη κάνεις κοινοποιήσεις στο FB πού πάς και κυρίως μη ψάχνεσαι απο εκεί.

  3. Καταρχήν, έκανες λάθος που βγήκες με έναν άνθρωπο που δε γνωρίζεις. Δεύτερον, έκανες λάθος που ξαναβγήκες μαζί του. Τρίτον, ξέκοψε ΑΜΕΣΑ μαζί του, αν όντως δεν ενδιαφέρεσαι..

  4. Προφανώς έχουν παρερμηνευθεί ορισμένα πράγματα από κάποιους/ες, γι’ αυτό θα δώσω κάποιες διευκρινίσεις: ΔΕΝ συνηθίζω να ψάχνομαι μέσω fb. Δημιούργησα το προφίλ μου πριν από λίγους μήνες και το χρησιμοποιώ για επικοινωνία με φίλους και για τη δουλειά μου, όχι για να ψαρεύω θαυμαστές και να τονώνω τη ματαιοδοξία μου. Αν αναζητούσα κάτι τέτοιο, θα το έκανα με άλλες μεθόδους, όχι προωθώντας πράγματα που σχετίζονται με τη δουλειά μου. . Αποδίδω λοιπόν τα σχόλιά σας στο γεγονός ότι δεν με γνωρίζετε καλά. Δεύτερον, έγραψα εδώ την ιστορία μου για δύο λόγους: αφενός γιατί δεν μου έχει τύχει ξανά τέτοιο περιστατικό και αφετέρου για να τη διαβάσουν κι άλλες κοπέλες, ώστε να είναι προσεκτικές με τις νέες γνωριμίες τους. Μέχρι στιγμής τα πράγματα στις σχέσεις μου ήταν πολύ πιο ξεκάθαρα και έθετα η ίδια τις διαχωριστικές γραμμές με ευκολία. Η συμπεριφορά του συγκεκριμένου κυρίου με προβλημάτισε κάποιες στιγμές. Έφτασα στο σημείο να αναρωτιέμαι αν τελικά είμαι τόσο αναίσθητη, επειδή του μιλάω απότομα στο τηλέφωνο και δεν απαντώ στα μηνύματά του, ενώ αυτός εξακολουθεί να μου φέρεται τόσο καλά. Το γεγονός όμως ότι κολλάει περισσότερο μετά την απότομη και αδιάφορη συμπεριφορά μου και ότι παρακολουθεί κάθε κίνησή μου με έκανε να σκεφτώ διαφορετικά και να αρχίσω να ανησυχώ. Χρειαζόμουν λοιπόν μια πιο αντικειμενική ματιά στα γεγονότα. Σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας (για όσα κάνατε και ενδεχομένως θα κάνετε), θα τα λάβω υπόψη μου.

  5. Εγώ τις βλέπω επικίνδυνες τις συμπεριφορές και των δυό σας και θα συμφωνήσω με το σχόλιο της/του “ασε μας μικρή”. Αυτός έχει σίγουρα πρόβλημα γιατί για να ψαχνεται τόσο πολύ στα 33 και να μην έχει βρει που όλες σχεδόν οι κοπέλες γύρω στα 30θέλουν να βρουν άντρα που να θέλει να παντρευτεί, πραγματικά προμηνύει πρόβλημα. Εσύ πάλι, δε σε καταλαβαίνω αφού δε σαρέσει ΣΤΑΜΑΤΑ να βγαίνεις ραντεβού μαζί του και να του μιλάς στο FB και γενικά να τον ενθαρρύνεις. Μπορείς να είσαι ευγενικός χωρίς να ενθαρρύνεις καταστάσεις.

  6. sumfono kai me tzenh kai me asemas mikri.
    traviksteme kai as klaio etsi mou fainetai.otan egw den thelw kapoion tou to lew me omorfo tropo alla sobaro.ala sou kinhse to endiaferon gia enan aplo logw , kolakevese koritsimou kai mhn koroidevis oute ton idio sou ton eavto kai an egrapses edw mono gia enan logw na parhs isos kapoia epibebaiwsh oti metraei to stilaki sou

  7. Καταρχάς δεν είσαι η μόνη στην οποία έχει τύχει τέτοιου τύπου λυγούρι.Η διαφορά είναι ότι προφανώς και του έδωσες δικαιώματα με το να βγείτε τόσες φορές. Εγώ προσωπικά αν δεν θέλω να βγω με κάποιον δεν το κάνω και δεν υπάρχει περίτωση να τον λυπηθώ και να βγω μαζί του. Οπότε η ηλιθιότητα που έδειξες να κρατάς επαφές γιατί κολακεύτηκες τωρα σου γυρνάει μπούμερανγκ. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να του δηλώσεις σε αυστηρό τόνο ότι δεν επιθυμείς να σε πρήζει ούτε να βγείτε ξανά και να ξεκόψεις. Αν παρόλα αυτά επιμείνει πέστου ότι θα πας στην αστυνομία γιατί αυτή η σύμπεριφορά είναι συμπεριφορά ψυχοπαθούς.Τόσο απλά

  8. Πες του οτι σε εχει κουρασει αυτη η κατασταση και οτι δεν θελεις να εχετε επικοινωνια. Πες του το ευθεως.
    Αν επιμεινει σβηστον απο fb και στην αναγκη αλλαξε αριθμο τηλεφωνου.
    Και ξεκινα να βγαινεις με αλλα αγορια 🙂

  9. Εχει απόλυτο δικιο η Χαρις. Το εζησα και μπορω να σε καταλαβω. Εγω του ειπα ξεκαθαρα να μην περιμενει κατι και οτι δεν ειναι αυτο που ψαχνω κ δεν το πηρε στα σοβαρα, μολις ομως με ειδε να βγαινω με καποιον ηρθε και αρχισε τα ”νταϊλικια” βγαζοντας εναν χαρακτηρα που δεν ηξερα και κάνοντας χιλιαδες παρανοϊκά πραγματα.. βγαλτον απο τη ζωη σου ομαλα και γρηγορα!

  10. Ξεκοψε το τωρα ομως αν δεν ενδιαφερεσαι….ειναι απο τους τυπους που θελουν να σε σκλαβωσουν με την ευγενεια κ το ποσο καλο παιδι ειναι ωστε να μην μπορεις να γινεις αποτομη κ απολυτα ξεκαθαρη κ να εχει πατημα να σε πλησιαζει διαρκως..Θα ερθει η στιγμη που θα σου πει μα δεν μου το ξεκοψες μαχαιρι,μου εδινες ελπιδες κ αλλα τετοια…Αν θες να το ξεκοψεις μην σε νοιαζει να γινεις αποτομη και σκληρη…τετοιοι τυποι δεν εχουν το θεο τους οταν θελουν να πετυχουν κατι…

  11. Βλέπω πολλή victim-blaming στάση και δεν μου αρέσει. Η κοπέλα είναι απλώς ευγενική και θέλει να δείξει καταδεκτική. Αφήστε που καμιά φορά συμπεριφερόμαστε με τέτοιον τρόπο σε κάποιον από… “ένστικτο επιβίωσης,” να το πω έτσι, γιατί ο άλλος δύσκολα θα βγάλει τον κακό του εαυτό. ʼκου εκεί “του έδωσες δικαίωμα” και “κάτι σε τραβάει σε αυτόν.” Όσες έχουν σχολιάσει έτσι, μαντεύω πώς θ’ αντιδράσουν σε περιστατικό βιασμού. “Τα ήθελε ο πισινός της” και “καλά να πάθει, αφού πήγε από εκείνο το σκοτεινό σοκάκι αντί να βγει στον περιφερειακό, οπότε ψαχνόταν να τη βιάσει κάποιος.” Ουάου. Μαρίνα, για να γυρίσω στο θέμα σου, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κρατήσεις την αδιάφορη στάση. Ξέρεις γιατί; Επειδή αυτός μόλις βλέπει αδιαφορία, προσπαθεί να σε κάνει ν’ ασχοληθείς κατά κάποιον τρόπο μαζί του, έστω και με το να εξακολουθεί να σου φέρεται καλά. Και το μελλοντικό σενάριο είναι αυτό που αναφέρει η Μαρία. Μπορεί να σε τραβήξει ένας άνδρας, με τον οποίο ίσως και να καταλήξεις μαζί, κι αυτός θα σε κατηγορεί ότι κολλάς μόνο με “κακά παιδιά” (τι κι αν δεν θα τον γνωρίζει καθόλου τον τύπο) ή ότι “εσείς οι γυναίκες είστε μεγάλες π.” Είναι ο κλασικός παθητικο-επιθετικός τύπος που σου βγάζει τον καλό του εαυτό ώσπου να καταλάβει ότι δεν έχει ελπίδες να σε ρίξει. Οπότε ναι μεν εσύ κρατάς καταδεκτική στάση, αλλά δοκίμασε να μη σηκώσεις το τηλέφωνο ή να μην απαντήσεις σε μηνύματα. Καλού-κακού έχε ένα σπρέι μαζί σου στην τσάντα σου. Σπρέι με πιπέρι είναι ιδανικό, αλλά και ο οποιοδήποτε σπρέι κάνει. Ποτέ δεν ξέρεις, Μαρίνα.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More