Η νέα συλλογή του studio TheUrbanative είναι εμπνευσμένη από… τις αφρικανικές κομμώσεις!

Η νέα συλλογή του studio TheUrbanative είναι εμπνευσμένη από… τις αφρικανικές κομμώσεις! | tlife.gr

Το καλοκαίρι με κάποιο τρόπο είναι συνυφασμένο με το bohemian style, δίνοντας στο interior design μια περισσότερο “ελεύθερη” και παιχνιδιάρικη διάσταση και ταυτόχρονα παρέχοντάς μας την ευκαιρία να πειραματιστούμε με περισσότερα από ένα διακοσμητικά στυλ την ίδια στιγμή. Γι’ αυτό και είναι τόσο σωστό το timing αυτού του ολοκαίνουριου λανσαρίσματος από την νοτιοαφρικανική εταιρία TheUrbanative! Η σειρά επίπλων και διακοσμητικών στοιχείων που κυκλοφόρησε ονομάζεται African Crowns Collection και πιστή στη φιλοσοφία του design studio, ενώνει το σύγχρονο σχεδιασμό με την αφρικανική κουλτούρα! Μάλιστα αυτή τη φορά, πηγή έμπνευσης για τη συλλογή υπήρξαν τα ευφάνταστα αφρικανικά hairstyles!

Η σχεδιαστική εταιρία που ιδρύθηκε από την Mpho Vackier εστιάζει τη δημιουργική διαδικασία της στην παραγωγή contemporary προϊόντων με μεσοπολεμικές και Bauhaus αναφορές, που ταυτόχρονα ενσωματώνουν αφηρημένα έθνικ μοτίβα στο design τους. Γι’ αυτό και η συλλογή του 2018 που μόλις παρουσιάστηκε περιλαμβάνει έπιπλα, φωτιστικά και αξεσουάρ που δανείζονται τις γραμμές, τις φόρμες και τις υφές τους από τα αφρικανικά χτενίσματα!

Καθίσματα, τραπέζια, ραφιέρες και αποθηκευτικά έπιπλα, φωτιστικά και διακοσμητικά αντικείμενα περιλαμβάνουν πλεκτά στοιχεία που θυμίζουν τα “καλλιτεχνικά” δεσίματα των αφρικανικών κομμώσεων, ενώ γεωμετρικά patterns και up-to-date αποχρώσεις συμπληρώνουν την εικόνα τους. Έχοντας, λοιπόν, ως στόχο την έκφραση της σημαντικότητας που εντοπίζεται στις κομμώσεις ως πολιτισμικού στοιχείου της αρχαίας αφρικανικής κουλτούρας, το design studio δημιούργησε μια σειρά από λειτουργικά και χρηστικά αντικείμενα που πέρα από άκρως εντυπωσιακά και διασκεδαστικά, αποτίουν φόρο τιμής στον μεγαλειώδη πολιτισμό!

READ more