Wirering: Ένα φωτιστικό εντελώς διαφορετικό απ’ ό,τι έχεις συνηθίσει

Έχουμε δει φωτιστικά για φωτοσύνθεση, λάμπες που θυμίζουν αλφάδι, φωτιστικά φτιαγμένα από αλάτι Ιμαλαΐων, αλλά και φωτιστικά-γλάστρες. Κοινώς, τα μάτια μας έχουν δει πολλά. Κάτι, όμως, που πρώτη φορά μας συστήνεται είναι αυτές οι ολοκαίνουριες δημιουργίες που πορέκυψαν από την σύμπραξη δύο διάσημων και καταξιωμένων εταιριών, της FLOS και του studio Formafantasma! Τι είναι; Ένα μοναδικής έμπνευσης φωτιστικό χώρου, το οποίο “αιωρείται” κατασκευαστικά και αισθητικά ανάμεσα στις λάμπες δαπέδου και τις επιτοίχιες απλίκες. Ονομάζεται Wirering light και είναι ό,τι πιο μινιμαλιστικό θα δεις σήμερα!

Κατασκευασμένο από λαστιχένιο ηλεκτρικό καλώδιο και αλουμίνιο, το Wirering σχηματίζει μια θηλιά, η οποία εφάπτεται στον τοίχο και το υπόλοιπο τμήμα του κρέμεται προς το έδαφος. Το αποτέλεσμα είναι μια πηγή φωτισμού, η οποία ταυτόχρονα λειτουργεί και ως αρχιτεκτονικής υφής διακοσμητικό στοιχείο.

Η πρωτοτυπία του συγκεκριμένου φωτιστικού έγκειται στο γεγονός πως σε αντίθεση με την κοινή πρακτική όλων μας, που προσπαθούμε με κάθε τρόπο να “κρύψουμε” τα καλώδια των φωτιστικών μας, το Wirering δίνει τεράστια έμφαση στο ίδιο το σύστημα καλωδίωσης και απογυμνώνει το φως από κάθε άλλο διακοσμητικό αξεσουάρ.

Το εκπληκτικό φωτιστικό των Andrea Trimarchi και Simone Farresin του studio Formafantasma, που κυκλοφορεί από την FLOS, διατίθεται σε “ήσυχους” χρωματικούς τόνους όπως λευκό, γκρι και ανοιχτόχρωμο ροζ στο λαστιχένιο καλώδιο, ενώ η αλουμινένια θηλιά μπορεί να έχει φινίρισμα μαύροι νίκελ ή εντυπωσιακό χρυσό.

Read More

And More