Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Δώσε πολυτελή όψη στο χώρο σου με Αλεξανδρινά!

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Δώσε πολυτελή όψη στο χώρο σου με Αλεξανδρινά! | tlife.gr

Το Αλεξανδρινό – γνωστό και ως “Χριστουγεννιάτικο αστέρι” σε κάποιες χώρες – είναι ένα διακοσμητικό φυτό, τόσο ευέλικτο που μπορεί να δώσει μια κλασική, αλλά και μια μοντέρνα ή και πολυτελή νότα σε κάθε χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Το δημοφιλές φυτό δίνει ένα ιδιαίτερο και ζωντανό χρώμα τη χειμερινή περίοδο και είναι ένα από τα πιο γνωστά σύμβολα των Χριστουγέννων. Οι κλασικές χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις μπορούν να γίνουν εντυπωσιακά πιο όμορφες με τη βοήθεια των κόκκινων Αλεξανδρινών. Άλλωστε σε πολλά πολυτελή καταστήμα ή δημόσιους χώρους ακόμη και στο παλάτι του Μπάκιγχαμ θα βρεις Αλεξανδρινά γιατί δίνουν αυτό το glamorous ύφος στη διακόσμηση!
Παρακάτω θα βρεις μοναδικές ιδέες για να στολίσεις με Αλεξανδρινά από το τραπέζι σου, το τζάκι σου, τα έπιπλα αλλά και αντί για δέντρο!


Δες πόσο όμορφο δείχνει αυτό το τραπέζι χάρη στα Αλεξανδρινά!


Φτιάξε μικρούς κώνους με Αλεξανδρινά που μπορείς να στερεώσεις στις καρέκλες σου!


Αυτή η μοντέρνα διακόσμηση είναι μια απλή αλλά γοητευτική ιδέα για έναν μπουφέ αντίκα. Κόκκινα Αλεξανδρινά τοποθετημένα σε τέσσερα απλά ποτήρια, το ένα δίπλα στο άλλο. Μια απλή και μοντέρνα εναλλακτική διακόσμηση.


Το Αλεξανδρινό δίνει μια ακόμα πιο ζεστή νότα κοντά στο τζάκι!


Το κλασικό κόκκινο Αλεξανδρινό δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα για τις γιορτές.


Πώς θα ήταν τα Χριστούγεννα χωρίς γλυκά; Μια εταζέρα με γλυκά θα αποτελέσει το κέντρο της προσοχής στο τραπέζι σου, και έχει χώρο όχι μόνο για τα γλυκά, τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα, αλλά και για στολίδια. Σε αυτή την πρόταση βρίσκουμε ασημί, κόκκινα στολίδια και κομμένα αλεξανδρινά ανάμεσα σε χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Για να διατηρηθούν φρέσκα, βάλε τα λουλούδια σε σωλήνες με νερό.


Δεν χρειάζεται να στολίσεις πάντα δέντρο. Την ίδια χρήση μπορεί να έχει και ένα κλαδί δέντρου, το οποίο θα έχεις διακοσμήσει με μήλα και χειροποίητα στολίδια από Αλεξανδρινό. Τύλιξε τις ρίζες από τα μίνι αλεξανδρινά σε βρεγμένα βρύα για να διατηρηθούν και χρησιμοποίησε σύρμα για να στερεώσεις τα βρύα και να κρεμάσεις τα στολίδια στο δέντρο. Πότισε τα μίνι Αλεξανδρινά με μεγάλη προσοχή από το επάνω μέρος. Εναλλακτικά, τοποθέτησε για λίγο τις τυλιγμένες ρίζες σε ένα δοχείο με νερό, ώστε να απορροφήσουν το νερό που χρειάζονται.


Δες αυτή την πρόταση με Αλεξανδρινό κρεμασμένο στην πόρτα!

Πηγή: www.stars-for-europe.com

READ more