Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη στη διακόσμηση του σπιτιού;

Μπορεί να μην έχεις τις γνώσεις ενός interior designer, μπορεί όμως να νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά με το χώρο σου.
Η interior designer Σοφία Στέλλα Σώσειλου σου επισημαίνει ποια είναι τα πιο συχνά λάθη στην διακόσμηση του σπιτιού και σου εξηγεί πως μπορείς με εύκολο τρόπο να τα αλλάξεις!!!

Γιατί κακά τα ψέματα, η αισθητική του χώρου στον οποίο περνάμε πολλές ώρες παίζει ρόλο στην ψυχολογία μας…

“Η αισθητική των Ελλήνων έχει καλυτερέψει πολύ τις τελευταίες δεκαετίες. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν ακόμη πολλοί που υποκύπτουν σε διακοσμητικά λάθη” παρατηρεί η Σοφία Στέλλα Σώσειλου.
ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΛΑΘΗ

-Προσοχή στα πολλά έπιπλα! Λίγα και καλά…

Αρχικά, λόγω κυρίως παλαιών καταβολών, πολλοί εξακολουθούν να πνίγουν τους χώρους τους με πολλά έπιπλα και ποικιλόμορφα διακοσμητικά. Ιδιαίτερα όταν τα σπίτια είναι μικρά, οι χώροι πρέπει να αναπνέουν.
Δεν χρειάζονται τα “χιλιάδες” βοηθητικά τραπεζάκια και οι κονσόλες χωρίς νόημα γεμάτα μπιμπελό. Πρέπει να μην φοβούνται να τα δίνουν και να αφήνουν λίγα και καλά.

-Μοντέρνο στιλ ή αρχοντικό;

Το μοντέρνο ύφος, δεν είναι απαραίτητα το καλύτερο. Απλά πολλοί πιστεύουν ακόμη πως τα βαριά ξύλινα έπιπλα είναι αρχοντιά. Ένα όμορφο παλιό κομμάτι ανάμεσα σε πιο εύχρηστα και λιγότερο στημένα έπιπλα μπορεί να κάνει την διαφορά και να φανεί η αξία και η ομορφιά του.
Ένας ισορροπημένος συνδυασμός λοιπόν είναι η καλύτερη λύση αποφεύγοντας τους πολύ φορτωμένους χώρους με βαριά έπιπλα.

-Τα χρώματα!

Με τα χρώματα που θα βάψεις το σπίτι σου, θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί δεν αρκεί να σου αρέσει πολύ ένα χρώμα πρέπει και να ταιριάζει….
Αρκετοί κάνουν πολλά λάθη με τα χρώματα που χρησιμοποιούν σε όλο το σπίτι. Πιστεύοντας πως κάνουν τα σπίτια τους πιο μοντέρνα, το γεμίζουν με φανταχτερά χρώματα. Πολλοί αλλάζουν και χρώμα σε κάθε δωμάτιο.
Αν κάποιος θέλει ένα ζωντανό χρώμα να δώσει τύπο στο χώρο του, αυτό πρέπει να είναι ένα και μόνο ένα, πχ κόκκινο ή πορτοκαλί ή τιρκουάζ, το οποίο θα τοποθετηθεί σε κάποιες εσοχές και σε κάποιους από τους τοίχους του σπιτιού, συνήθως αντικριστά διαγώνια. Αυτό μετά μπορεί να συνδυαστεί πια με χαμηλότερης τονικότητας απαλότερα γκρι και λευκά.
-Το απόλυτο λευκό
Στον αντίποδα άλλοι δημιουργούν κατάλευκους, σχεδόν νοσοκομειακούς χώρους. Ενώ είναι πολύ φίνο ένα λευκό αποτέλεσμα, η αβίαστη λύση του κατάλευκου σε όλα: τοίχους, έπιπλα, χαλιά, κουρτίνες είναι μια πολύ εύκολη λύση.
Το ενδιαφέρον θα ήταν, μέσα στο λευκό που θα κυριαρχεί, να υπάρχουν κάποια άλλα στοιχεία όπως αντικείμενα ή πίνακες με χρώμα, παράξενα έντονα γλυπτά και ένα – δυο σκουρότερα έπιπλα τα οποία θα συνδυάζονται με επίσης σκουρότερα αντικείμενα, για αντίθεση.
Τέσσερα βασικά λάθη που καλό είναι να αποφύγεις ώστε ο χώρος σου να αποπνέει αρμονία και καλό γούστο. Οι υπερβολές όπως κατάλαβες μόνο προβλήματα δημιουργούν. Το παν λοιπόν είναι η λειτουργικότητα και η ισορροπία.

Read More

And More