Watercolor trend: Η καλοκαιρινή τάση της… νερομπογιάς “επιτίθεται” στη διακόσμηση!

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς τις λέξεις νερομπογιά και τέμπερα; Προσωπικά, σκέφτομαι κατευθείαν την παιδική ηλικία μου, όταν με πάθος βουτούσα το πινέλο στο νερό και μετά σε εκείνες στις στρογγυλές πλάκες χρώματος για να δημιουργήσω σε ένα κομμάτι χαρτί απίθανα έργα… ατεχνίας! Μεγαλώνοντας έμαθα πως υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι τρόποι να χρησιμοποιήσει κανείς τις τέμπερες, επίσης νεροδιαλυτές, και γνώρισα την αφηρημένη τέχνη -ναι, καμία σχέση με τις παιδικές ζωγραφιές μου. Σε κάθε περίπτωση, όμως, αυτές οι τεχνικές χαρακτηρίζονται από μια εκλεπτυσμένη “παιδικότητα”, ενώ η μορφολογία που δημιουργούν στις επιφάνειες θυμίζει αρκετά τους κυματισμούς του νερού. Ίσως να θυμάσαι και από τις πρώτες προβλέψεις που κατέφθασαν για τα νέα καλοκαιρινά trends στη διακόσμηση, πως μέσα στις μεγαλύτερες τάσεις που πρόκειται να δούμε είναι ακριβώς αυτό το εφέ της νερομπογιάς (αν όχι, τότε μπορείς να… φρεσκάρεις τη μνήμη σου εδώ!). Τώρα, λοιπόν, ήρθε η στιγμή να μάθουμε και πώς θα εντάξουμε αυτή την τάση του watercolor στο interior design μας!

Ξεκινώντας από τα βασικά, όπως είπα και παραπάνω, το καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα και θάλασσα σημαίνει νερό. Το υγρό στοιχείο, λοιπόν, είναι στο μυαλό μας ταυτισμένο με τους θερινούς μήνες. Τι πιο ευφάνταστο, επομένως, και ταιριαστό από την προσθήκη αυτής της χρωματικής τεχνοτροπίας στο σπίτι, που θυμίζει απίστευτα τους στροβιλισμούς του νερού; Ταυτόχρονα, πρόκειται για μια κατηγορία, η οποία χαρακτηρίζεται από τη δημιουργικότητα και τη φαντασία! Οποιοδήποτε σχέδιο κι αν “αποτυπώσεις” με το watercolor style στην εκάστοτε επιφάνεια του σπιτιού, το σίγουρο είναι πως θα μοιάζει αφηρημένο και “ελεύθερο”, μακριά από τυποποιημένα décor και στιλιζαρισμένες προτάσεις. Ταυτόχρονα, η τάση του watercolor μπορεί να συνδυάσει και περισσότερα αισθητικά στοιχεία, όπως είναι το floral, το tropical στυλ, ακόμη και ο μινιμαλισμός! Άλλωστε, το χρώμα είναι εκείνο που καθορίζει τη μέθοδο της “νερομπογιάς” και όχι το αισθητικό ρεύμα που ακολουθούμε! Με λίγα λόγια, μπορεί να ενταχθεί σε όλα τα interior styles, χωρίς να αλλοιώνει καθόλου το χαρακτήρα του!

Και αν αυτός ο πρόλογος δεν ήταν αρκετός για να σε πείσω, παρακάτω σου συγκέντρωσα μερικές ιδέες για να ανακαλύψεις πόσο εντυπωσιακό είναι το watercolor style!

 

Αυτή η εκπληκτική μέθοδος είναι ιδανική για το υπνοδωμάτιο, αφού προσφέρει τις χαλαρωτικές νότες που πρέπει να έχεις ένας χώρος σαν αυτόν! Ειδικά αν επιλέξεις μία παστέλ απόχρωση, τότε το αποτέλεσμα θα είναι εκθαμβωτικό.

 

Συνδυάζοντας το watercolor με το floral μπορείς να έχεις αυτό το ρομαντικό αποτέλεσμα, χωρίς καθόλου κόπο, μιας και πρόκειται για επένδυση του τοίχου με ταπετσαρία!

 

Για πιο… θαρραλέους τύπους, το εφέ της νερομπογιάς μπορεί να συνδυαστεί άψογα και με το industrial look, αλλά και με contemporary στοιχεία, όπως τα φυσικά υλικά.

 

Εκεί που το watercolor συναντά το tropical mood που συναντάμε σε κάθε καλοκαίρι της ζωής μας, βρίσκουμε αυτά τα υπέροχα κάδρα!

 

Και σε μικρότερη έκταση, όπως μια αέρινη κουρτίνα, το watercolor style μπορεί να δώσει τη νότα “ζωντάνιας” που χρειάζεται ένας χώρος.

 

Το σαλόνι μπορεί να πάρει “αυτοκρατορικές” διαστάσεις, αν ένας ολόκληρος τοίχος του χρωματιστεί με τη μέθοδο αυτή, ειδικά αν συνδυάσει και περαιτέρω τεχνοτροπίες και αποχρώσεις, όπως αυτή η αφηρημένη απόδοση ενός δάσους.

 

Ακόμη και στο παιδικό υπνοδωμάτιο, ένας πίνακας που υιοθετεί το trend της “νερομπογιάς” μπορεί να δώσει αμέσως στο χώρο πιο χαλαρή και ταυτόχρονα stylish διάθεση.

 

Και τα διακοσμητικά μαξιλάρια μας μπορούν να “επενδυθούν” με το watercolor look, αλλά να συνδυάσουν και την… ανθισμένη τάση του floral!

Read More

And More