Άγριες Μέλισσες: Η Ρίζω στο πλευρό της Δρόσως, μετά την αποκάλυψη της αλήθειας

Το πέπλο προστασίας της Ρίζως, από τις Άγριες Μέλισσες, απέναντι στη Δρόσω, η αγάπη της για τις αδελφές Σταμίρη, η ψυχραιμία με την οποία αντιμετώπισε τον κορονοϊό, αλλά και τα άκρα που άγγιξε στο κεφάλαιο κιλών της ζωής της… Η Ελένη Καρακάση μιλά για όλα στο περιοδικό “7 ΜΕΡΕΣ TV” και στον Γιάννη Βίτσα.

Πώς θα κυμανθεί ο χαρακτήρας της Ρίζως στα επόμενα επεισόδια της σειράς ;

«Η Ρίζω συμπαραστέκεται στη Δρόσω, παρά το γεγονός ότι ανακαλύπτει την αλήθεια. Είναι ουσιαστικά κοντά της. Την αγαπά πολύ. Για πρώτη φορά φανερώνεται αυτή η πτυχή της, πέρα της εικόνας της γυναίκας που θέλει να ανακατεύεται και να γνωρίζει όσα συμβαίνουν στο χωριό. Δείχνει ότι κρατά μυστικά. Παίρνει την απόφαση να σταθεί δίπλα στα κορίτσια ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί ή όχι με αυτό που συμβαίνει. Αγαπά και τις τρεις αδελφές Σταμίρη».

Η Ελένη Καρακάση στην ερώτηση αν έχει κοινά χαρακτηριστικά με την ηρωίδα που υποδύεται απάντησε:

«Μοιραία προσπάθησα, όταν έψαξα αυτή τη γυναίκα, να βρω κοινά μας στοιχεία για να μπορέσω να πιαστώ από κάπου. Κι εμένα, για παράδειγμα, μου αρέσει να καταπιάνομαι με πολλά πράγματα. Επίσης, θα μπορούσα να ασχοληθώ, αν δεν ήμουν ηθοποιός, με ένα ιατρικό επάγγελμα. Σκέψου πως έχω μάθει να κάνω ενέσεις. Πάντοτε μέσα στη τσάντα μου υπάρχει πάντα ένα μικρό φαρμακείο με ό,τι μπορεί να χρειαστεί ένας άνθρωπος ανά πάσα στιγμή».

Σε αγχώνει αυτός ο μήνας που καθημερινά υπάρχουν περισσότερα από 300 κρούσματα κορονοιού;

“Έχουμε μπει σε μία πιο δύσκολη κατάσταση. Φυσικά με αγχώνει πολύ. Δε μου είναι πολύ εύκολο να μετακινούμαι με το αυτοκίνητο, αλλά προσπαθώ να μην παίρνω μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι επαφές μου είναι μόνο με τους ανθρώπους στο σήριαλ και στο θέατρο. Είμαι πολύ προσεχτική. Πρέπει να σου πω ότι φορούσα μάσκα για μεγάλο διάστημα πριν μας επιβάλλουν να το κάνουμε.

Μου έκανε τεράστια εντύπωση ότι γύρω στα 18 είχες φτάσει τα 100 κιλά κι έπειτα από δίαιτες, άγγιξες το άκρο επίσης των 49 κιλών. Πλησίασες ουσιαστικά τα όρια της ανορεξίας.

“Ναι. Δεν πήγα απευθείας 49 κιλά. Πέρασα διάφορα στάδια. Όταν τελείωσα το σχολείο, χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, είχα φτάσει στα 100 κιλά. Ξεκίνησα μία θερμιδομετρική δίαιτα. Μέσα σε ελάχιστα χρόνια είχα πάει 85 κιλά και έπειτα κοντά στα 70. Με συνεχή δίαιτα είχα φθάσει 49 κιλά. Κοίταζα τον εαυτό μου στον καθρέπτη και έβλεπα τον άνθρωπο που ήταν στα 85 ή 100 κιλά. Δεν διέκρινα που είχα φτάσει. Δεν παρατηρούσα ότι ήμουν πετσί και κόκκαλο. Μου έδειχναν φωτογραφίες και μου έλεγαν “αυτή είσαι” και δεν το πίστευα. Φαντάσου ότι δεν ήταν καν στο σκαρί μου τα τόσα λίγα κιλά. Αντιλαμβάνεσαι πόσο αδύναμη φαινόμουν. Μέσα σε ένα χρόνο έχασα τα 36 κιλά. Τη μία χρονιά θυμάμαι αρραβωνιαζόταν ο ξάδερφος μου και δεν έβρισκα ρούχα λόγω πάχους και την επόμενη παντρευόταν μία φίλη μου και πάλι, λόγω αδυναμίας, δεν έβρισκα ρούχο. Εκεί, άρχισα να καταλαβαίνω ότι δεν είναι φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει. Ψώνιζα πια από τα παιδικά. Δεν ένιωθα καλά με την υγεία μου. Δεν είχα περίοδο, έπεφταν τα μαλλιά μου, είχα τρομερές κρυάδες. Έτρωγα και με έπιαναν σπασμοί. ‘Έμπαινα και έκανα μπάνιο με ζεστό νερό το καλοκαίρι, για να έρθει η σωστή θερμοκρασία στο σώμα μου. Έπειτα, κάνοντας εξετάσεις, πήρα ορμόνες για να επανέλθει ο κύκλος μου και άρχισα να παίρνω κάποια κιλά.

Κλείνοντας, θεατρικά πρόκειται να κάνεις κάτι ;

“Ναι. Είμαι ήδη σε πρόβες και χαίρομαι πολύ γιατί οι παραγωγοί μας, οι αδελφοί Τάγαρη, έχουν τη διάθεση, παρά τα όσα συμβαίνουν και παρά τα νέα μέτρα που έβγαλε η κυβέρνηση, να συνεχίσουν το ταξίδι μας για να ανέβουν οι παραστάσεις το χειμώνα. Θα είμαι στο “Κάποτε στο Βόσπορο”, σε σκηνοθεσία και χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου, κείμενο του Άκη Δήμου, μουσική του Νίκου Κυπουργού στο Θέατρο Βεάκη με έναν υπέροχο θίασο που αποτελείται από τους Στέλιο Μάινα, Δάνη Κατρανίδη, Δημήτρη Πιατά, Ευαγγελία Μουμούρη, Θεοφανία Παπαθωμά, Παρθένα Χοροζίδου, Ιωάννη Παπαζήση, Αναστασία Παντούση και Ντίνο Σπυρόπουλο”.

Read More

And More