Αργ. Αγγέλου στο TLIFE: “Την περίοδο που είναι όλα τόσα ρευστά, εγώ επέλεξα να ρισκάρω”

Τον αγαπήσαμε μέσα από την επιτυχημένη σειρά του Mega “Παρά πέντε” ωστόσο ο ίδιος επένδυσε πιο πολύ στην θεατρική του πορεία, η οποία λειτούργησε σαν μονοπάτι για να μην ξεφύγει από την αρχική του πορεία. Φέτος, τον βλέπουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο πολυβραβευμένο μιούζικαλ “Rent” σε σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου και απόδοση των κειμένων από τον Γιώργο Καπουτζίδη. Ο Αργύργης εκτός από τον ρόλο που έχει στην παράσταση, έχει αναλάβει κι ένα μικρό κομμάτι της παραγωγής πράγμα που τον κάνει να αγαπάει διπλά το έργο και να αφιερώνει πολλές ώρες της ημέρας του σε αυτό. Το TLIFE τον πέτυχε λίγο πριν την πρεμιέρα του έργου, που θα γίνει στις 20 Οκτωβρίου στην σκηνή “Σφεντόνα” της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, και μας μίλησε για το μιούζικαλ, το “Παρά πέντε” και την καθημερινότητά του.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ρόλος από όσους έχεις ενσαρκώσει; Ποιος σε δυσκόλεψε πιο πολύ;
Νομίζω οτι ένας ρόλος που αγάπησα πάρα πολύ ήταν ένας μικρός ρόλος που έκανα στην παράσταση “Ψύλλοι στ’ αυτιά του Φεντώ” με τον Γιώργο Κιμούλη. Έπαιζα τον ανηψιό του που υποτίθεται ότι δεν μπορούσε να πει τα σύμφωνα. Δεν ξέρω γιατί τον αγάπησα τόσο πολύ αυτό το ρόλο. Ίσως γιατί ήταν πάρα πολύ αστείος ή ίσως γιατι πέρασα τόσο υπέροχα στην σκηνή στο πλευρό του κ.Κιμούλη. Μεγάλος δάσκαλος! Οσο γι αυτόν που με δυσκόλεψε περισσότερο νομίζω ότι ήταν ο Σίντνευ στις “Κουζίνες” του Α. Εικμπορν. Δύσκολος ρόλος σε ένα δύσκολο έργο και με ένα Πέτρο Φιλιππίδη με τρομερές απαιτήσεις και προσδοκίες από μένα! Τον ευχαριστώ τόσο πολύ!Πολλοί σε συνδέουν ακόμα με τον ρόλο σου στο “Παρά πέντε”. Σε ενοχλεί αυτό;

Είναι λογικό όταν σε μαθαίνουν από την τηλεόραση και μάλιστα μέσα από μια τόσο επιτυχημένη δουλειά. Αυτό που με ενοχλούσε είναι η εμμονή με την οποία “κάποιοι” προσπάθησαν να μειώσουν την αξία της σειράς αυτής. Προς Θεού δεν μπορεί να αρέσουν τα πάντα σε όλους. Έχει διαφορά όμως κάποιος που απλά δεν του αρέσει με κάποιον που προσπαθεί ντε και καλά να πείσει τους πάντες οτι ήταν το πιο αφελές και ανόητο σήριαλ που έχει περάσει από την ελληνική τηλεόραση..

Πίστεψες την εποχή του “Παρά πέντε” ότι έχεις κατακτήσει τον κόσμο λόγω της επιτυχίας; Πως διαχειρίστηκες την τόσο μεγάλη αναγνωρισημότητα
;
Την εποχή του “Παρά πέντε” δεν είχα χρόνο να φάω και να κοιμηθώ πόσο μάλλον να αναρωτηθώ αν κατέκτησα τον κόσμο. Παρ’ όλα αυτά δεν επαναπαύτηκα ποτέ! Μέσα στην αγνοία μου, γιατί ήταν πρωτόγνωρο αυτό που ζούσα, κατάφερα να μην αφεθώ να με παρασύρει αυτός ο τυφώνας. Έκτιζα παράλληλα τουβλάκι τουβλάκι την πορεία μου στο θέατρο που είναι ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωή μου! Με ισορρόπησε πολύ αυτό. Επίσης είχα την τύχη να έχω δίπλα μου κυρίως ανθρώπους γήινους, που τους ήξερα και πριν από όλο αυτό.

Φέτος κάνεις μιούζικαλ, για δεύτερη χρονιά με τους ίδιους συντελεστές. Σου δίνει μία ασφάλεια αυτό στην εποχή της κρίσης που διανύουμε;
Το να είμαι στο Rent για δεύτερη χρονιά ήταν ανάγκη μου, όχι απλά επιλογή. Το αγάπησα πολύ αυτό το έργο. Την παράσταση που φτιάξαμε πέρυσι, τη μουσική του, το ρόλο μου, τους συνεργάτες και συντελεστές. Μα πάνω απ΄όλα αγάπησα την επαφή και την ενέργεια που ανταλλάσουμε με τον κόσμο που βλέπει αυτή την παράσταση. Είναι πολύ δυνατό πράγμα, που πίστεψέ με δεν συμβαίνει πάντα. Τώρα σε σχέση με το αν αυτό όλο μου προκαλεί ασφάλεια σε περίοδο κρίσης, θα σου πω μόνο ότι αυτή την περίοδο που τα πάντα είναι τόσο ρευστά και όλοι είναι τόσο φοβισμένοι, εγώ επέλεξα να ρισκάρω και να επενδύσω σε αυτή την παράσταση και μελλοντικά στη δουλειά μου γενικότερα, κάνοντας ενα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα. Στο Rent φέτος εκτός από τον ρόλο του Mark, εχω αναλάβει και ένα σημαντικό κομμάτι της παραγωγής μαζί φυσικά με τον βασικό παραγωγό της περσινής παράστασης, το Γιώργο Λυκιαρδόπουλο. Άρα μάλλον η ασφάλεια και το βόλεμα δεν είναι προτεραιότητα στις επιλογές μου.

Πώς είναι η σχέση σου με τους άλλους; Κάνετε και παρέα εκτός από το ότι δουλεύετε μαζί;
Συνήθως σε αυτή την ερώτηση, η κλισέ απάντηση που τις περισσότερες φορές είναι και αλήθεια, είναι ότι έχουμε γίνει φίλοι με τα παιδιά και τέτοια. Ο χρόνος μου έμαθε οτι οι καλές συνεργασίες και οι καλοί συνεργάτες δημιουργούν μια άλλου είδους ισχυρή σχέση. Μια σχέση που στηρίζεται óτην αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμό. Δεν υπάρχει ούτε ένα άτομο σε αυτή την παράσταση, από οποιοδήποτε πόστο που να μην είμαι ευτυχισμένος που συνεργαζόμαστε. Γιατί όλοι έχουμε κοινό στόχο και ο καθένας θέλει να δώσει τον καλύτερο εαυτό του. Φυσικά και κάνουμε παρέα λοιπόν, αλλά για μένα το γεγονός ότι για τον καθένα ξεχωριστά ανυπομονώ να ξανασυναντηθούμε μελλοντικά κάπου αλλού, είναι πιο σημαντικό.

Έχεις φοβηθεί ποτέ ότι θα μείνεις χωρίς δουλειά;
Υπάρχει άνθρωπος, ειδικά σε αυτή τη δουλειά, που δεν έχει νιώσει αυτή την ανασφάλειά; Εννοείται! Απλά αυτό που είχα στο μυαλό μου από τότε που ξεκίνησα, ήταν να μπορέσω να χτίσω την πορεία μου έτσι, ώστε κάποια στιγμή, αν με αξιώσει ο Θεός και οι αντοχές μου φυσικά, να ανοίξω τους ορίζοντές μου και προς άλλες κατευθύνσεις. Η απόπειρα να ασχοληθώ σιγά σιγά λίγο και με την παραγωγή φέτος, είναι η αρχή της υλοποίησης αυτού του στόχου.

Θα μπορούσες να φανταστείς τον εαυτό σου να κάνει κάποιο άλλο επάγγελμα και ποιο θα ήταν αυτό
;
Ο λόγος που δεν μπορώ να φανταστώ κάτι τέτοιο τώρα πια, μετά από 11 χρόνια που κάνω ήδη αυτή τη δουλειά, είναι το γεγονός ότι δεν ξέρω να κάνω κάτι άλλο. Από την άλλη όμως δεν με τρομάζει. Είμαι σίγουρος ότι αν έρθουν έτσι τα πράγματα που χρειαστεί για λόγους επιβίωσης να κάνω κάτι άλλο, δεν ξέρω τι μπορεί να είναι αυτό, αλλά θα το κάνω πάρα πολύ καλά. Δεν θα είμαι ευτυχισμένος όμως…

Τι είναι αυτό που σε γοητεύει πιο πολύ στο επάγγελμά σου;
Θα μπορούσα να μιλάω ώρες γι’ αυτό. Ίσως γινόμουν κουραστικός όμως. Οι λόγοι που έναν άνθρωπο τον κάνουν να λατρεύει τη δουλειά του είναι άπειροι και συνήθως πολύ προσωπικοί. Αυθόρμητα θα σου πω ότι είναι το ωραιότερο επάγγελμα στον κόσμο!

Πώς περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;
Όταν δουλεύω τον ελεύθερο χρόνο μου τον μοιράζομαι με την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Όταν δεν δουλεύω κάνω ταξίδια.

Παρακολουθείς την επικαιρότητα; Ποιο μέσο σου αρέσει για ενημέρωση; Τηλεόραση, εφημερίδα ή internet;
Συνήθως ναι! Περισσότερο από την τηλεόραση και λιγότερο από τις εφημερίδες. Τον τελευταίο καιρό όμως έχω ασχοληθεί αρκετά με το internet. Έχω πάθει πλάκα με τις δυνατότητες του και ναι, πια κυρίως από κει ενημερώνομαι.

Read More

And More