Αυξήθηξαν οι θάνατοι από καρκίνο το 2012 – Περισσότερα τα κρούσματα καρκίνου του μαστού

Ο παγκόσμιος απολογισμός των θανάτων από καρκίνο αυξήθηκε σε 8,2 εκατομμύρια το 2012 καταγράφοντας μεγάλες αυξήσεις στους καρκίνους του μαστού, καθώς η νόσος έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες, οι οποίες πασχίζουν να αντιμετωπίσουν μια ασθένεια που οφείλεται σε δυτικούς τρόπους ζωής.

Οι θάνατοι από καρκίνο αυξήθηκαν κατά 8% από τα 7,6 εκατομμύρια που αριθμούσαν σε προηγούμενη μελέτη, το 2008, και ο καρκίνος του μαστού σκότωσε πέρυσι 522.000 γυναίκες, σημειώνοντας αύξηση κατά 14% κατά την ίδια περίοδο, σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
“Ο καρκίνος του μαστού είναι επίσης μια κορυφαία αιτία θανάτου από καρκίνο στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου”, λέει ο Ντέιβιντ Φόρμαν, επικεφαλής του Τμήματος Πληροφόρησης για τον Καρκίνο της IARC, δηλαδή της ομάδας που συγκεντρώνει τα παγκόσμια δεδομένα για τον καρκίνο.
Ο ίδιος δήλωσε πως αυτό οφείλεται “εν μέρει στο γεγονός ότι αλλαγές στον τρόπο ζωής προκαλούν αύξηση της συχνότητας των κρουσμάτων και εν μέρει στο ότι οι κλινικές πρόοδοι στην καταπολέμηση της νόσου δεν φθάνουν μέχρι τις γυναίκες που ζουν σ’ αυτές τις περιοχές”.

Υπολογίζεται ότι 14,1 εκατ. άνθρωποι ανέπτυξαν καρκίνο το 2012, περισσότεροι από τα 12,7 εκατ. που ήταν το 2008. Επίσης 1,7 εκατ. γυναίκες διαγνώσθηκαν πέρυσι για πρώτη φορά με καρκίνο του μαστού, περισσότερες κατά τουλάχιστον 20% σε σχέση με το 2008.
Διάβασε αναλυτικά τα στοιχεία στο Newsit

Read More

And More