Έφυγε ο σκηνοθέτης Ανδρέας Βουτσινάς.

Ο μεγάλος σκηνοθέτης Ανδρέας Βουτσινάς έφυγε σήμερα από την ζωή στα 79 του χρόνια. Το τελευταίο διάστημα νοσηλεύοταν στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου ”Ερρίκος Ντυνάν”, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον ”Ερυθρό Σταυρό” όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Στο πλευρό του όλες αυτές τις ημέρες βρισκόταν ο γιος του Μάριος Βουτσινάς όπως και κάποιοι στενοί του συνεργάτες.
Έπειτα από επιθυμία του ίδιου η σορός του θα αποτεφρωθεί.

Λίγα λόγια για αυτόν τον μεγάλο σκηνοθέτη…

Ο Ανδρέας Βουτσινάς είχε σπουδάσει υποκριτική και ενδυματολογία, είχε σκηνοθετήσει τουλάχιστον 130 παραστάσεις κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου στο Λονδίνο, στον Καναδά, στη Ν. Υόρκη, στο Παρίσι και στην Ελλάδα, ενώ συνεργάστηκε με διεθνούς φήμης ηθοποιούς, όπως τους: Τ. Φόντα, Φ. Ντάναγουεϊ, Γ. Μπίτι, Α. Μπράνκροφτ, Φ. Αρντάν, Ε. Παππά, κ.ά.

Η γαλλική κυβέρνηση είχε απονείμει στον Ανδρέα Βουτσινά τον ανώτατο τίτλο τιμής «Commandeur des Arts et des Lettre», καθώς και τον τίτλο «Chevalier de Merite».

Τελευταία του δουλειά ήταν η σκηνοθεσία της θεατρικής παράστασης ”Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν” με πρωταγωνιστές την Βάσια Παναγοπούλου και τον Στράτο Τζώρτζογλου.

Μεγάλο του δημιούργημα είναι η ανώτατη δραματική σχολή που ίδρυσε στην Θεσσαλονίκη Λέοντος Σοφού 18, 5ος όροφος, Μέγαρο Αλαμανή με το όνομα ”Θέατρο Ανδρέας Βουτσινάς”.

Read More

And More