Έρχονται νέα μέτρα - φωτιά!

Έρχονται νέα μέτρα – φωτιά! | tlife.gr

Από το Φθινόπωρο θα φανούν οι δραματικές αλλάγες στην ζωή μας. Μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στις 2 Μαΐου, έρχεται και νέο τσουνάμι με αυξήσεις σε πολλά αγαθά, περισσότερες περικοπές μισθών, αλλά και η κατάργησηση των δώρων Χριστούγεννα και Πάσχα στο δημόσιο, θεωρείται πλέον δεδομένη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, από τον Οκτώμβριο η ζωή μας θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο, αφού μειώνεται το βιωτικό μας επίπεδο από τη μία αλλά η τιμές των αγαθών αυξάνονται.

Μετά την είσοδο της χώρας μας στο ΔΝΤ, οι ελεγκτές της Κομισιόν θα επισκέπτονται την Ελλάδα ανα τρεις μήνες για να ελέγχουν εαν το έλλειμα έχει μειωθεί μετά την τήρηση των νέων μέτρων που πάρθηκαν πριν από ένα μήνα.

Τώρα, τέλος Ιουνίου καταφθάνουν στην χώρα μας οι ελεγκτές και σε περίπτωση που η χώρα μας δεν έχει πετύχει το στόχο της, δηλαδή να μειωθεί το έλλειμα για να ξαναορθοποδήσουμε σαν κράτος, τότε σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί από την Κομισιόν να παρθούν κάποια επιπρόσθετα μέτρα.

Πάντως μετά το καλοκαίρι θα υπάρξει μείωση στα επιδόματα ανεργίας,θα έρθουν νέες αυξήσεις σε ποτά και τσιγάρα, τα δώρα των Χριστουγέννων και Πάσχα στο δημόσιο τομέα θα καταργηθούν εντελώς, θα παγώσουν οι συντάξεις, θα μειωθούν οι δαπάνες του κράτους, σε τομείς όπως είναι η Υγεία και η Παιδεία και αναμένονται και άλλα.

READ more