Γιάννης Μπέζος: «Συγκρούστηκα έντονα με καναλάρχες και στελέχη»

Ο Γιάννης Μπέζος αποτελεί έναν από τους ηθοποιούς που δεν μασάνε τα λόγια τους. Ο πρωταγωνιστής της σειράς του ΑΝΤ1 “Πέτα τη Φριτέζα” παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό People και αποκάλυψε τις κόντρες που είχε με καναλάρχες στο παρελθόν αλλά μίλησε και για τις αρνητικές κριτικές που δέχεται κατά καιρούς στο Διαδίκτυο.

Μεγαλώνοντας κανείς, έχοντας δημιουργήσει οικογένεια κι έχοντας καταξιωθεί επαγγελματικά, νιώθει πιο απελευθερωμένος να δοκιμάσει νέα πράγματα;

Προσωπικά, πολλά χρόνια τώρα το νιώθω αυτό. Οι δυσκολίες πάντα υπάρχουν, κυρίως οι πρακτικές, αλλά δεν ένιωσα ποτέ δεσμευμένος με κάτι. Έχω κάνει πάρα πολλά πράγματα στην καριέρα μου, σε θέατρο και τηλεόραση, και πρέπει να ομολογήσω ότι ποτέ κανείς δεν μου έκλεισε τον δρόμο. Βεβαίως, είχα κραδασμούς και αναταράξεις. Όλα τα στελέχη της τηλεόρασης είναι φίλοι μου. Μαζί και οι ιδιοκτήτες των καναλιών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι όλη τη μέρα μαζί τους και κυρίως δεν σημαίνει ότι βγαίνουμε για ένα φαγητό και κάνουμε μια σειρά. Δεν γίνονται έτσι αυτά! Συγκρούστηκα έντονα μαζί τους, αλλά αυτές οι κόντρες λειτούργησαν εποικοδομητικά στο τέλος.

Γιατί συγκρουόσασταν συνήθως;

Για το πώς θα γίνουν τα πράγματα στις σειρές, στην πραγμάτωσή τους. Βέβαια, δεν διαπίστωσα όλα αυτά τα χρόνια να θέλει κανένας να μου βάλει τρικλοποδιά. Και δεν μου χάλασαν και το χατίρι, είναι η αλήθεια! Αλλά κι εγώ προσπαθούσα πάντα να πηγαίνω πρώτος και να φεύγω τελευταίος στο γύρισμα. Και τώρα το ίδιο κάνω. Είμαι υποχρεωμένος λόγω θέσης να το κάνω αυτό. Ο πρωταγωνιστής, ο σκηνοθέτης και ο θιασάρχης είναι σαν τον αξιωματικό στη διμοιρία. Πάει πρώτος στη μάχη. Έτσι εμπνέεις κιόλας. Κι ένα από τα μεγάλα προβλήματα της σημερινής εποχής είναι ότι οι νέοι άνθρωποι δεν έχουν παραδείγματα για να εμπνευστούν από αυτά. Τα παραδείγματά τους είναι φθηνά.

Πιστεύετε ότι οι ίδιοι άνθρωποι που γράφουν για εσάς όλες αυτές τις αρνητικές γνώμες στο Διαδίκτυο, αν ήταν απέναντί σας θα φερόντουσαν τελείως διαφορετικά;

Δεν θα υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι απέναντί μου. Δεν θα υπήρχε περίπτωση να έρθουν απέναντί μου, ούτε μία στο εκατομμύριο. Δεν θα αντέχανε! (γέλια) Πού να σας πω και κάτι; Είναι ελάχιστοι αυτοί. Μας κάνει εντύπωση, γιατί λένε: «Έγραψαν εκατό άνθρωποι αυτό». Ναι, αλλά εκατομμύρια άλλοι δεν γράψανε. Όλους αυτούς εγώ τους αποκαλώ «επαγγελματίες γκρινιάρηδες». Οι επικριτές μου είναι άνθρωποι που δεν τους αρέσει τίποτα. Τους απαντώ «περαστικά»!

Νιώθετε ότι έχετε δημιουργήσει εχθρούς;

Δεν έχω αντιληφθεί κάτι, για να πω την αλήθεια. Δεν νιώθω, όμως, να έχω.

Φωτογραφίες: Στέφανος Παπαδόπουλος

Διάβασε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής

Read More

And More