Γιώργος Νταλάρας: Η θρυλική κόντρα με τον Τζίμη Πανούση που άφησε εποχή

Ο Γιώργος Νταλάρας πάντα… ενέπνεε τους σατιρικούς καλλιτέχνες και όχι μόνο!

Με πρώτο τον Χάρρυ Κλυνν, που στο δίσκο του «Έθνος ανάδελφον» ,το 1985, έγινε γνωστή – έγραψε ιστορία θα έλεγα- η… περιβόητη φράση: «Δεν μας χ@ζεις ρε Νταλάρα…».

Ακολούθησαν ο Τζίμης Πανούσης, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Μανόλης Ρασούλης, ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Γιάννης Αγγελάκας κ.α. Όλοι είχαν μια μικρή η μεγάλη κόντρα με τον Νταλάρα για κάτι που είπαν για το χαρακτήρα του η τη δουλειά του και δεν του  άρεσε…

Η κόντρα του, όμως, που άφησε εποχή ήταν εκείνη με τον Τζιμάκο (κατά κόσμον Τζίμη Πανούση).

Το 1997, ο Τζιμάκος, στο κέντρο που εμφανιζόταν, παρουσίαζε ένα βίντεο με τον Νταλάρα να τραγουδάει κι από το στόμα του να βγαίνουν λίρες, πεντοχίλιαρα, λεφτά με  τη σέσουλα…Με τον τρόπο αυτό ήθελε να σατιρίσει- καυτηριάσει τον τραγουδιστή (που εκείνη  την εποχή έδινε πολλές συναυλίες για την Κύπρο και για φιλανθρωπικούς σκοπούς…) ότι δεν τα έκανε όλα αυτά αφιλοκερδώς…

Η κόντρα τους διήρκεσε επτά χρόνια, έγιναν πολλές φραστικές και δικαστικές διαμάχες και τελικά ο Τζίμης Πανούσης καταδικάστηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο σε μια από τις πρώτες αποφάσεις του απαγόρευσε στον Πανούση να αναφέρει το όνομα του Νταλάρα. Μάλιστα η απόφαση ανέφερε ρητά ότι κάθε φορά, που θα λέει το όνομα του Νταλάρα, θα του δίνει ως αποζημίωση ένα εκατομμύριο δραχμές.

Και, τότε, τι έκανε ο αείμνηστος Τζιμάκος με το χαρακτηριστικό χιούμορ του; Βγήκε στα κανάλια και είπε:

«Μου περισσεύουν τρία εκατομμύρια δραχμές…Νταλάρας, Νταλάρας, Νταλάρας!».

Δημοσιεύματα εκείνης της εποχής

Read More

And More