Γκερέκου: “ανέλαβα την ευθύνη που μου αναλογεί”

Η Άντζελα Γκερέκου λύνει την σιωπή της για πρώτη φορά μετά την παραίτηση της πριν από τρεις ημέρες. Η πρώην υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού με γραπτή της δήλωση για την επέτειο της ενώσεως των Επτανήσων δηλώνει οτι “μη θέλοντας να αποτελέσει το «άλλοθι», για κανενός είδους επίθεση κατά της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, ειδικά τη στιγμή αυτή, ανέλαβε το μερίδιο της πολιτικής της ευθύνης ευθύς αμέσως, παραιτούμενη της κυβερνητικής θέσης” .

Αναλυτικά η κ. Γκερέκου αναφέρει τα εξής:

”Με μεγάλη μου λύπη απουσιάζω σήμερα από την Κέρκυρα και από τις εκδηλώσεις της επετείου Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα. Δυστυχώς όμως, τα πρόσφατα γεγονότα που με αφορούν, δεν μου επέτρεψαν την απουσία μου από την Αθήνα.

Θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες και συμπατριώτες μου Κερκυραίους, που με στήριξαν με κάθε τρόπο τις αμέσως προηγούμενες, εξαιρετικά δύσκολες για εμένα, ημέρες. Σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα αλλά και για όλους μας, λανθασμένες εκτιμήσεις και κρίσεις – έστω κι αν δεν αφορούν άμεσα εμάς τους ίδιους αλλά κοντινούς μας ανθρώπους – έχουν πολλαπλάσια βαρύτητα και, δημιουργούν ίσως δυσμενείς, δημόσιες συνέπειες. Μη θέλοντας να αποτελέσω το «άλλοθι», για κανενός είδους επίθεση κατά της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, ειδικά τη στιγμή αυτή, ανέλαβα το μερίδιο της πολιτικής μου ευθύνης ευθύς αμέσως, παραιτούμενη της κυβερνητικής μου θέσης.

Προχωρώντας στην κίνηση αυτή, είχα πλήρη γνώση των συνεπειών της κριτικής που θα μου ασκούνταν αλλά και συνεχίζει να μου ασκείται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης – η οποία πολλές φορές, ξεπέρασε τα κάθε είδους αποδεκτά όρια και κινήθηκε στα πλαίσια του δημόσιου «κανιβαλισμού».

Ένα όμως από τα βασικά χαρακτηριστικά των Επτανησίων και ειδικά των Κερκυραίων, είναι να μην τα παρατάμε μπροστά στις δυσκολίες. Έχουμε τη δύναμη να προχωράμε μπροστά και να μη χάνουμε το στόχο μας, παλεύοντας και διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματα και στις δυνατότητες για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας. Αυτόν τον στόχο που μου έχει ανατεθεί από εσάς, δεν πρόκειται να τον εγκαταλείψω και δεν πρόκειται να τον χάσω. Είμαι και θα είμαι κοντά σας με όλη μου την δύναμη, με τον ίδιο τρόπο που και εσείς σταθήκατε κοντά μου όλα τα προηγούμενα χρόνια, στις καλές αλλά και στις κακές, στις δυσάρεστες αλλά και στις ευχάριστες στιγμές”.

Read More

And More