Κανονική λειτουργία του μετρό – Νέες κινητοποιήσεις!

Επιτέλους, το μετρό άνοιξε και η ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών τελείωσε. Οι υπάλληλοι του μετρό αποφάσισαν την αναστολή της σημερινής τους απεργίας. Την περασμένη εβδομάδα κατηγορήθηκαν από το κοινό καθώς δεν έδειχναν να σέβονται το πόσο δύσκολο ήταν να φτάσουμε στον προορισμό μας μες στον καύσωνα και χωρίς μέσο μεταφοράς.

Έτσι λοιπόν αποφάσισαν να δουέψουν κανονικά σήμερα κι έστειλαν και μία ανακοίνωση όπου έγραψαν: ”Έχοντας πλήρη γνώση και επίγνωση των ευθυνών μας απέναντι στο επιβατικό κοινό και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της πολιτικής ηγεσίας με σκοπό την εξεύρεση λύσης και όχι τη στείρα αντιπαράθεση, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, σε σημερινή του έκτακτη συνεδρίαση, αποφάσισε την αναστολή της εξαγγελθείσας 24ωρης Απεργίας που είχε προκηρύξει για τη Δευτέρα 21/06/10. Συνεχίζουμε των αγώνα μας με παρεμβάσεις σε κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς”.

Το παράξενο όμως είναι ότι παρόλο που το μετρό πραγματοποιεί κανονικά τα δρομολόγιά του, οι δρόμοι της Αθήνας είναι για άλλη μια φορά μποτιλιαρισμένοι από πολύ νωρίς. Προφανώς δεν είχαμε όλοι ενημερωθεί για την αναστολή της απεργίας.

Ωστόσο η εβδομάδα ξεκινά με νέες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ θα πραγματοποιήσουν από την Τρίτη 22 έως την Πέμπτη 24 Ιουνίου στάσεις εργασίας 7 – 9 το πρωί, 3 – 5 το απόγευμα και 10 – 12 τα μεσάνυχτα. Στις 29 και 30 Ιουνίου θα πραγματοποιήσουν δύο 24ωρες απεργίες.

Την Τετάρτη 23 Ιουνίου, ημέρα που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό, έχει εξαγγείλει απεργία το ΠΑΜΕ.

Απο την Τετάρτη αρχίζουν πάλι κινητοποιήσεις οι δικηγόροι μέχρι τις 7 Ιουλίου.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εξήγγειλαν 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 29 Ιουνίου, αντιδρώντας στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση σε ασφαλιστικό και εργασιακό.

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να συνεχιστεί η αποχή στα βαθμολογικά κέντρα μέχρι την επόμενη Τρίτη.

Read More

And More