Κώστας Σπυρόπουλος: Πώς από τον Κιμούλη φτάσαμε στις κατηγορίες εναντίον του – Η δική του θέση

Ένα απίστευτο ντόμινο εξελίξεων και αποκαλύψεων βλέπουμε να λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ημέρες. Η αρχή έγινε όταν την περασμένη Τρίτη μέσα από την εκπομπή “Πάμε Δανάη” η Ζέτα Δούκα κατήγγειλε πως στο παρελθόν, σε συνεργασία που είχε με τον Γιώργο Κιμούλη υπέστη ψυχολογική, λεκτική αλλά και σωματική βία. Μάλιστα η ηθοποιός τότε, κάλεσε όλους τους συναδέλφους της που έχουν βιώσει κάτι αντίστοιχο να βγουν και να μιλήσουν ανοιχτά. (Δες εδώ την εξομολόγηση της Ζέτας Δούκα)

Εκ τότε πολλές ήταν οι ηθοποιοί που βγήκαν και μίλησαν για τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν στις συνεργασίες τους με τον Γιώργο Κιμούλη αποκαλύπτοντας μάλιστα και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισαν λόγω των δύσκολων και ψυχοφθόρων συνθηκών. Όλες αυτές τις μέρες αιωρούνταν η φήμη πως σειρά θα έπαιρνε η καταγγελία ηθοποιών κατά άλλου ηθοποιού με πολλή πιο σοβαρή κατηγορία. (Δες εδώ όσα είχε πει η Φαίη Σκορδά για τις νέες καταγγελίες που θα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας)

Αυτή η φήμη έγινε πραγματικότητα όταν το πρωί της Παρασκευής η Τζένη Μπότση, η Αγγελική Λάμπρη και η Λουκία Μιχαλά μέσω μιας κοινής ανακοίνωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν γνωστό πως έχουν γίνει θύματα γενετήσιας πράξης από τον ηθοποιός και σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλο. (δες εδώ την ανάρτηση των τριών γυναικών και τις κατηγορίες κατά του ηθοποιού)

Ο ίδιος απάντησε μέσω του δικηγόρου του λίγες ώρες μετά και μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εκδόθηκε ανέφερε, “Αποτελεί ένδειξη πολιτισμού μιας κοινωνίας ο φερόμενος θύτης να μην στοχοποιείται τόσο βάναυσα, ειδικά, όταν δεν υφίσταται καταγγελία που να μπορεί να ερευνηθεί από το μόνο θεσμό που έχει αυτή την εξουσία, ήτοι τη
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Ουδείς δικαιούται να την υποκαταστήσει στο έργο της. Σε κάθε περίπτωση και σεβόμενος απόλυτα την αξία του ανθρώπου, ο εντολέας μου υπογραμμίζει ότι, εάν προσέβαλε κάποιον ή τον έκανε να αισθανθεί άβολα, λυπάται ειλικρινά γι΄αυτό και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν ήταν στις προθέσεις του. 

Υπενθυμίζω ότι στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του έχει συνεργαστεί με πλειάδα ηθοποιών, σκηνοθετών και καλλιτεχνικών συντελεστών. Οι συνεργασίες του υπήρξαν πάντοτε αρμονικές, μέσα σε πλαίσια αμοιβαίου σεβασμού της ανθρώπινης προσωπικότητας και με στόχο την επίτευξη του καλύτερου δυνατού καλλιτεχνικού αποτελέσματος”. (Διάβασε εδώ ολόκληρη την επιστολή του δικηγόρου του ηθοποιού μετά τις κατηγορίες σε βάρος του)

Την ίδια στιγμή ωστόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλο και περισσότερες είναι οι γυναίκες που εμφανίζονται πως έχουν βρεθεί στην ίδια θέση με τις καταγγέλουσες ηθοποιούς και αποκαλύπτουν τις δικές τους τραυματικές εμπειρίες που έζησαν με τον ηθοποιό στο παρελθόν. (δες εδώ τις νέες καταγγελίες κατά του ηθοποιού)

Από την άλλη πλευρά, η σύζυγος του Κώστα Σπυρόπουλου Χριστίνα Πολίτη, ένα 24ωρο πριν ξεσπάσει όλος αυτός ο σάλος είχε δημοσιεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα πολύ τρυφερό μήνυμα αγάπης για εκείνον. (δες εδώ το μήνυμα της Χριστίνα Πολίτη)

Ο δικηγόρος ωστόσο του Κώστα Σπυρόπουλου εμφανίστηκε και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega όπου μεταξύ άλλων τόνισε, “Γίνεται μια περίεργη μορφή δίκης στα social media. Μπορεί να είναι τραύμα αλλά γιατί μια από αυτές τις γυναίκες δεν πήγε σε ένα εισαγγελέα ή στον ίδιο τον Κώστα Σπυρόπουλο να το πει τόσο χρόνια; Το κίνημα metoo είναι πολύ καλό ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να προστατεύεται κι αυτός που καταγγέλλεται” (δες εδώ όλα όσα δήλωσε ο δικηγόρος του ηθοποιού)

Read More

And More