Μαρία Δεληθανάση: Η φωτογραφία με το χτυπημένο πρόσωπο και το μακροσκελές μήνυμα – «Σαν σήμερα έναν χρόνο πριν…»

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την ημέρα που η Μαρία Δεληθανάση, η πρώην σύζυγος του Κώστα Δόξα τον κατήγγειλε δημόσια για ξυλοδαρμό. Τότε, η είδηση είχε πέσει σαν «βόμβα» στον καλλιτεχνικό χώρο, με τον τραγουδιστή να αποχωρεί εκτάκτως από το Your Face Sounds Familiar.

Στις 5 Μαρτίου 2021 λοιπόν, η Μαρία Δεληθανάση είχε δημοσιεύσει την παρακάτω φωτογραφία, όπου απεικονιζόταν με μελανιασμένο μάτι.

Το πρωί του Σαββάτου θέλησε να την αναδημοσιεύσει και να γράψει το παρακάτω κείμενο:

«Σαν σήμερα ένα χρόνο πριν, πήρα την απόφαση να καταθέσω δημόσια την προσωπική μου ιστορία και να μοιραστώ είναι αρκετά επώδυνο βίωμα μου. Αυτό που με ώθησε να το κάνω ήταν η εσωτερική μου ανάγκη να αποτινάξω από πάνω μου κάθε είδος ενοχής, να είμαι πάλι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό μου και απέναντι στον καθένα. Αφού το εξωτερίκευσα και το πραγμάτωσα σε λέξεις, διαπίστωσα πως πέρα από σκληρό, δυστυχώς είναι και αρκετά κοινό.

Λαμβάνω καθημερινά μηνύματα με τις ιστορίες ανθρώπων, γυναικών κυρίως, που υφίστανται βία από κακοποιητικούς συντρόφους και συζύγους. Έχουμε ανοίξει λοιπόν ένα διάλογο που πάντα με βρίσκει να εξηγώ πόσο σημαντικό είναι πρωτίστως να αναγνωρίζουμε εγκαίρως τα σημάδια μιας κακοποιητικής σχέσης.

Γιατί δυστυχώς έρχονται πάντα με ωραίο περιτύλιγμα και σε μπερδεύουν. Ένα δεύτερο σημείο είναι τι οφείλει μια γυναίκα να κάνει και ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει από τη στιγμή που θα το αποφασίσει.

Γνωρίζω πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να κάνεις το μεγάλο βήμα και να σπάσει τα δεσμά, πόσες φορές πιστεύεις η πείθεσαι και ξανά δοκιμάζεις και πάντα απογοητεύεσαι όλο και περισσότερο. Σε πιστεύω όταν μου εξηγείς πόσο δειλιάζεις να αλλάξεις ζωή. Πώς θα βγεις να δουλέψεις. Πώς να βιοποριστείς. Δεν αμφισβητώ το φόβο σου και για αυτά. Αντιθέτως τον σέβομαι. Όμως αν τα ζυγίζεις ο… άλλος φόβος είναι μεγαλύτερος. Και ξέρεις γιατί δεν έχεις τον έλεγχο. Όταν όμως πάρεις την απόφαση θα ανάκτησης και πάλι τον έλεγχο του εαυτού σου. Και θα σου αρέσει που θα σε ξανά γνωρίσεις, γιατί ξέρω πολύ καλά πόσους έχεις χάσει. Και αρχίζεις έτσι να σε αγαπάς είτε ξαναείπε πρώτη φορά!» γράφει μεταξύ άλλων η Μαρία Δεληθανάση.

Παρακάτω ολόκληρο το κείμενο της Μαρίας Δεληθανάση:

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164