Κηδεία τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου: Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι εργασίες στο Τατόι και οι «γαλαζοαίματοι» προσκεκλημένοι

Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, με την εξόδιο ακολουθία να πραγματοποιείται στις 12 το μεσημέρι στη Μητρόπολη Αθηνών, χοροστατούντως του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Στη συνέχεια, η σορός του άλλοτε μονάρχη θα μεταφερθεί στο Τατόι για να ταφεί δίπλα στους τάφους των γονιών του.

Το πρωί της Παρασκευής 13 Ιανουαρίου, οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του, Παύλος και Νικόλαος βρέθηκαν στην Μητρόπολη προκειμένου να συζητήσουν για το τελετουργικό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Μισίρη στο T-live, συζήτησαν με υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας, της Τροχαίας, του Δήμου Αθηναίων και ανθρώπους από το γραφείο τελετών με στόχο να διευθετηθούν όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Κύριο μέλημα των μεγαλύτερων γιων του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου είναι να μην υπάρξει συνωστισμός, ακόμα και για το λαϊκό προσκύνημα που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 10 το πρωί. 1.500 αστυνομικοί θα είναι ακροβολισμένοι στο κέντρο της Αθήνας, ενώ θα υπάρχουν drones και ειδικοί σκύλοι της Αστυνομίας.

Παύλος και Νικόλαος δεν θέλησαν να κάνουν καμία απολύτως δήλωση στα τηλεοπτικά συνεργεία, ενώ όπως έγινε γνωστό αποφασίστηκε, ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος να ταφεί με απλά πολιτικά ρούχα και όχι με στρατιωτική στολή. Το φέρετρο θα είναι τυλιγμένο με την ελληνική σημαία.

Η ταφή θα ολοκληρωθεί περίπου στις 2 το μεσημέρι και στη συνέχεια θα ακολουθήσει γεύμα των μελών της τέως βασιλικής οικογένειας σε κεντρικό εστιατόριο των Αθηνών. 

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στο Τατόι
 

Οι προετοιμασίες στο Τατόι συνεχίζονται για την ταφή του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου. Οι κορμοί των καμένων δέντρων και τα χώματα απομακρύνονται με μπουλντόζες από τα πρώην θερινά ανάκτορα. Στο σημείο όπου θα ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος έχει θέα τη θάλασσα, που αγαπούσε πολύ. 

Η δημοσιογράφος Πόπη Παπαδοπούλου μετέφερε στο T-live όλες τις λεπτομέρειες για τις εργασίες στο Τατόι. 

Οι “γαλαζοαίματοι” θα δώσουν το παρών στην κηδεία

 

Υψηλές παρουσίες αναμένεται να βρεθούν στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου. Εκτός από τη σύζυγό του, Άννα Μαρία, στην Ελλάδα βρίσκεται η αδελφή της, βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας. Ακόμα, στην κηδεία θα παρευρίσκονται η αδελφή του, επίτιμη βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας και η πριγκίπισσα Ειρήνη της Ισπανίας, ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε και η σύζυγός του Λετίθια, ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος Στ’ Γουστάυος, η βασίλισσα της Ολλανδίας Μαξίμη, ο μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου, Ερρίκος. Μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ρουμανίας, της Σερβίας και ο τέως βασιλιάς της Βουλγαρίας, Συμεών.

Ερωτηματικό υπάρχει στο αν έλθουν τελικά ο Βασιλιάς Κάρολος με την Καμίλα από τη Μεγάλη Βρετανία.

Read More

And More