Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σήμερα το ετήσιο μνημόσυνο στο Τατόϊ σε στενό οικογενειακό κύκλο

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Στις 13:00 η οικογένεια του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδος θα συγκεντρωθεί στον Ναό της Αναστάσεως στο Τατόϊ  για το ετήσιο μνημόσυνο.

Τα παιδιά, τα εγγόνια και η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία θα δώσουν το «παρών» σήμερα στο μνημόσυνο ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει καφές.

Η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έχει στενούς δεσμούς με τον βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς ο Κωνσταντίνος είχε βαφτίσει τον πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Θα ακολουθήσει δεύτερο μνημόσυνο το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 27 Φεβρουαρίου στο κάστρο Ουίνδσορ, υπό την αιγίδα του βασιλιά Καρόλου, όπως τόνισαν οι συνεργάτες του Παύλου.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών μετά από μια δύσκολη περίοδο με την περιπέτεια της υγείας του. Η είδηση έγινε γνωστή το βράδυ της Τρίτης 10 Ιανουαρίου 2023.

Το τελευταίο διάστημα, ο τέως βασιλιάς νοσηλευόταν σε νοσοκομείο των βορείων προαστίων στην Αθήνα μετά μετά από οξύ εγκεφαλικό που υπέστη, μέχρι την στιγμή που άφησε την τελευταία του πνοή.

Ένα χρόνο μετά τον θάνατό του και τα μέλη της οικογένειάς του έχουν βρεθεί αρκετές φορές στο επίκεντρο. Οι γιοι του, Παύλος και Νικόλαος, δεν σταματούν να εκφράζουν την αγάπη τους για την Ελλάδα, με τον πρώτο να αναζητά σπίτι με τα δημοσιεύματα να αναφέρουν πως θα εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα. 

Φωτογραφίες:  NDP

Read More

And More