Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τελέστηκε το ορθόδοξο μνημόσυνο – Με ελληνική γραβάτα ο βασιλιάς Κάρολος

Το δεύτερο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο.

Μετά τη χθεσινή τελετή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Γουίνσδορ, η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έφτασε στον ναό με ένα κομβόι αυτοκινήτων.

Η κάμερα της εκπομπής «Ελένη» εξασφάλισε και κάποια στιγμιότυπα από την άφιξη του Παύλου με τη Μαρί Σαντάλ και τα παιδιά τους, αλλά και του Νικόλαου με τη σύζυγό του, Τατιάνα Μπλάτνικ.

Ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Σοφίας είναι ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας για την οικογένεια, καθώς πριν 29 χρόνια εκεί είχαν παντρευτεί ο Παύλος με τη Μαρί Σαντάλ.

Μάλιστα, ο Βασιλιάς Κάρολος εμφανίστηκε φορώντας γραβάτα με ελληνικές σημαίες, την επόμενη ημέρα από το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, στο οποίο δεν μπόρεσε να παραστεί.

 

Ο βασιλιάς Κάρολος που συνεχίζει τις θεραπείες του, καθώς διαγνώστηκε με καρκίνο μετά την επέμβαση προστάτη, απέτισε φόρο τιμής στον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο με μία συμβολική κίνηση.

Αξίζει να αναφέρουμε, πως μετά την ολοκλήρωση του μνημόσυνου δόθηκε ένα γεύμα σε έναν υπόγειο χώρο του ναού για τα στενά πρόσωπα της οικογένειας. Η ηχηρή απουσία του πρίγκιπα Ουίλιαμ από το μνημόσυνο προκάλεσε θόρυβο τόσο στον Τύπο όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ο πρίγκιπας ήταν μόλις λίγα λεπτά μακριά από τον χώρο.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: Reuters

 

Read More

And More