Στο T-live

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Το παρασκήνιο της απόφασης της κυβέρνησης να ταφεί στο Τατόϊ ως ιδιώτης

Το παρασκήνιο της απόφασης της κυβέρνησης να ταφεί ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος στο Τατόϊ ως ιδιώτης αποκάλυψε το μεσημέρι της Τετάρτης 11/1 το T-live. Το πρωί, σε συνάντηση που είχαν τα τρία παιδιά του στο Μέγαρο Μαξίμου, τούς ανακοινώθηκε από τον υπουργό Επικρατείας η εν λόγω απόφαση, την οποία άκουσαν χωρίς καμία αντίρρηση.

Η δημοσιογράφος, Λώρα Ιωάννου αποκάλυψε στην εκπομπή του Alpha, ότι τις τελευταίες ημέρες που επιδεινωνόταν η υγεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, είχε υπάρξει κι άλλη επικοινωνία του κ. Γεραπετρίτη που χειριζόταν το ζήτημα.

Ποιο ήταν το σκεπτικό της απόφασης

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, ο πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησης αντιμετωπίζουν τον 83χρονο τέως βασιλιά Κωνσταντίνο ως μη δημόσιο πρόσωπο, καθώς υπάρχει πρόβλημα με την ιθαγένειά του, αφού του έχει αποστερηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχει κλείσει οριστικά το πολιτειακό ζήτημα και δεν θα ήθελαν να αφήσουν περιθώρια για σχόλια και συζητήσεις σε αυτή τη χρονική στιγμή.

Η απόφαση να ταφεί ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος ως ιδιώτης ήταν καθαρά πολιτική, σύμφωνα με την Λώρα Ιωάννου στον Alpha.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στη Μητρόπολη από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Read More

And More