“Mega με μία”: Πιο… Μάρκος δεν γίνεται!

“Mega με μία” σαν να λέμε… “πιο Μάρκος δεν γίνεται”! Η αυλαία του πολυσυζητημένου, fresh πρωινού του Mega σήμερα άνοιξε και όπως ήταν φυσικό όσοι ασχολούνται ή αγαπούν την τηλεόραση, φρόντισαν να μην χάσουν αυτή την πρώτη “καλημέρα” του Μάρκου Σεφερλή.

Ναι, τα βλέμματα όλων εννοείται πως ήταν στραμμένα σήμερα στις 10.00 το πρωί στο Mega. Εκεί όπου ο Μάρκος Σεφερλής ξεκινούσε ένα νέο επαγγελματικό ταξίδι… Το άγχος του; Τεράστιο! Η αγωνία του για να τα καταφέρει; Μεγάλη… Αλλωστε για να είμαστε και δίκαιοι, δεν άκουσε και λίγα πριν καν ξεκινήσει…

Ο Μάρκος μπήκε στο πλατό του Mega σαν τυφώνας και τα σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του! Γιατί η μοναδική λέξη που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει απόλυτα τον γνωστό ηθοποιό στην πρεμιέρα του ως παρουσιαστής στους μικρούς μας δέκτες ήταν το “σαρωτικός”. Τόσο; Τόσο που κάποιες φορές δυσκολευόσουν η αλήθεια είναι να τον παρακολουθήσεις.

Ο Μάρκος εμφανίστηκε στο Μεγάλο Κανάλι με πολύ φόρα, με απίστευτη δυναμική, με φοβερό κέφι και με άφθονη τρέλα και κυρίως; Κυρίως με την όρεξη να τα αλλάξει όλα!

Στα συν του αναμφισβήτητα είναι η ευγένειά του, η αμεσότητά του, ο αυθορμητισμός του και αυτό το οικείο και… γήινο που βγάζει προς τον τηλεθεατή, ο οποίος θέλει αμέσως να τον κάνει φίλο του. Απαραίτητη προυπόθεση βέβαια να μιλούν την ίδια γλώσσα και να έχει κι ο άλλος χιούμορ που να… Σεφερλίζει, το οποίο μοιραία και χαρακτηρίζει όλη την εκπομπή.

Το “Mega με μία” άρχισε να γράφει την δική του ιστορία, επιχειρώντας να κάνει πρώτα ένα γρήγορο φλας-μπακ στο παρελθόν και να μας δείξει όλους όσους πέρασαν από την πρωινή, ψυχαγωγική ζώνη του καναλιού. Ενα φλας-μπακ το οποίο παρά το γεγονός ότι στην αρχή φάνηκε αρκετά έξυπνο και γιατί όχι ακόμα και… νοσταλγικό, στην πορεία εξελίχθηκε σε… μνημόσυνο του τύπου “να ζήσουμε να τον θυμόμαστε”. Πως έγινε αυτό; Μα με την… δέηση που φρόντισε να κάνει ο Μάρκος μπροστά ακριβώς από εκεί που ήταν κρεμασμένα τα πορτρέτα όλων των προηγούμενων παρουσιαστών. Γεγονός το οποίο δεν σου κρύβω πως με χάλασε….

Επίσης δεν μου είπε τίποτα και το πλατό με την διάθεση “περπατώ, περπατώ εις το δάσος όταν ο λύκος δεν είναι εδώ”, αλλά επειδή έχει ακουστεί πως στην εκπομπή κατά την διάρκεια του χειμώνα θα μπαινοβγαίνουν διάφορα σκηνικά, με την ίδια λογική που λειτουργούν τα σκηνικά στα θέατρα, δεν μένω σ ΄αυτό και το προσπερνώ…

Και μιας και η κουβέντα ήρθε και σε αυτά που δεν μου άρεσαν, δεν μου άρεσε επίσης και όλο αυτό το στήσιμο των συντελεστών της εκπομπής σε διάσπαρτες καρέκλες στο χώρο, προκειμένου να λειτουργήσουν σαν απλό, ταπεινό, κοινό, ενώ ιδιαίτερα κουραστικές ήταν και όλες αυτές οι ζητωκραυγές και ο άκρατος ενθουσιασμός κάθε φορά που ο Μάρκος άνοιγε το στόμα του να πει μια κουβέντα. Ελεος… Καλή η ενθάρρυνση, αλλά οποιοδήποτε πράγμα στην υπερβολή του εννοείται πως χάνει τον στόχο του και κουράζει αφόρητα.

Επίσης πιο… υπερβολικός πεθαίνεις ήταν και ο τρόπος γύρω από τον οποίο στήθηκε η εμφάνιση αυτή του Μάρκου στους δέκτες μας, με το κανάλι να θέλει απεγνωσμένα να μας τονίσει σε όλους τους τόνους και σε όλες τις… αποχρώσεις, πως αυτό το πρωινό είναι το πρωινό του Μάρκου από τον Μάρκο για τον Μάρκο!

Βέβαια, από την άλλη μεριά, μετά τον Μάρκο το χάος, μετά τον Μάρκο το τίποτα, γιατί πολύ απλά όλοι όσοι επιλέχθηκαν φέτος να τον πλαισιώνουν μπροστά από τις κάμερες είναι άχρωμοι, άοσμοι, άγευστοι, τόσο που μπροστά τους τύφλα να ΄χει το νερόβραστο κολοκυθάκι.

Πραγματικά σου ορκίζομαι δεν είχαν να μου πουν απολύτως τίποτα ούτε η Ελενα Τζαβαλιά (έχω κουραστεί τα μάλλα με αυτή την τηλεοπτική κοσμοθεωρία που ακολουθούμε με τόση ζήση τα τελευταία χρόνια και ακούει στον τίτλο “η κυρία του κυρίου” και το αντίστροφο. Εντάξει δοξάζουν όλοι τα στεφάνια τους, τις κολώνες των σπιτιών τους κ.τ.λ, κ.τ.λ, αλλά προσωπικά βαριέμαι του θανάτου να παρακολουθώ διαρκώς το ίδιο εργάκι), ούτε η προβλέψιμη από τηλεοπτικής πάντα απόψεως Χριστίνα Πολίτη, ούτε ο συνεργάτης του Μάρκου, Στέλιος Κρητικός, του οποίου η μοναδική λαμπερή στιγμή ήταν ένα ζειμπέκικο, το οποίο αναμφισβήτητα οι άνθρωποι του καναλιού θα είχαν προτιμήσει να το χορέψει χωρίς… μπλουζάκι, αλλά όλα αυτά προσεχώς, μην τα δείξουμε, ή μάλλον μη τα βγάλουμε όλα από την πρεμιέρα.

Ο μοναδικός που μου άρεσε και ναι το ομολογώ, ήταν ο Δημήτρης Ουγγαρέζος. Κατάφερε να είναι ευχάριστος χωρίς να κάνει υπερβολές και χοντράδες, είχε άνεση, αέρα μιας και όπως και να το κάνουμε αλλάζει εκεί στο Mega τους παρουσιαστές σαν τα πουκάμισα, ενώ έξυπνη και χαριτωμένη βρήκα και την στήλη του “Ουγκα-τσάλεντς”, όπου και έλουσε… εν ΄ψυχρώ τον Γιάννη Τσιμιτσέλη και συγχρόνως του έκανε και μία πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα.

Και για να γυρίσω και πάλι στον Megaλο πρωταγωνιστή του “Mega με μία”, ο Μάρκος Σεφερλής όντως μπορεί να υπηρετήσει άψογα αυτό που λέμε… “one Μάρκος show” ,όμως, πρέπει να το κάνει με… τρόπο. Δεν μπορεί να βγαίνει στον αέρα και να μιλά ασταμάτητα λες και μας βομβαρδίζει. Την πρώτη μισή ώρα της εκπομπής πρέπει να μιλούσε τα 25 από τα 30 λεπτά χωρίς να πάρει ανάσα. Τόσο που… μία κρίση πανικού την έπαθα. Τα πάντα σε αυτή την ζωή θέλουν μέτρο, ακόμα κι ένα τηλεοπτικό σόου.

Πολύ καλό βέβαια ήταν και το σημείο που τον είδαμε να παίρνει συνέντευξη ο ίδιος από τον εαυτό του, ενώ στην συνέχεια η κουβέντα του με τον Χρήστο Χολίδη πάνω στα ποδήλατα ήταν κομματάκι αμήχανη. Δηλαδή, ποια ήταν η συνταρακτική διαφορά από το να καθόντουσαν στον καναπέ; Το θέμα δεν είναι οι αλλαγές σε κάτι νέο, αλλά οι αλλαγές επί της ουσίας. Παρόλα αυτά, οι πειραματισμοί είναι πάντα καλοδεχούμενοι παρά τις όποιες ενστάσεις ή παρατηρήσεις που μπορεί να προκύψουν.

Κατά τα άλλα; Εννοείται πως είχαμε και ζώδια και μαγερική, κλασικά εικονογραφημένα. Γιατί είπαμε, ανατροπές – ανατροπές, αλλά και πρωινό χωρίς κατσαρόλα και ανάδρομο Ερμή δεν γίνεται!!!

Και μία απορία: Τις πρώτες μέρες ο Μάρκος είναι σχεδόν βέβαιο πως θα κερδίσει το τηλεοπτικό ενδιαφέρον, γεγονός το οποίο θα του δώσει την δυνατότητα να κάνει κάτι παραπάνω από μία εντυπωσιακή κούρσα στους πίνακες τηλεθέασης. Στην συνέχεια ,όμως, όταν όλο αυτό το τόσο… Μάρκος κλίμα το έχεις γευτεί με τόσο μεγάλη ένταση δεν θα σε κουράσει; Θα μπορέσεις να το ακολουθήσεις πιστά μέχρι το τέλος ή εκεί επάνω είναι που θα γυρίσεις κανάλι για να δεις κάτι πιο παρείστικο και αυτή φυσικά είναι η καθημερινή παρέα του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά;

Ιδωμεν… Πάντως, εκεί ακριβώς θα είναι και το σημείο που ο Μάρκος και η ομάδα του θα πρέπει να δουλέψουν ακόμα σκληρότερα, γιατί το θέμα δεν είναι μόνο μία… αποθεωτική αρχή, αλλά και μία αποθεωτική συνέχεια!!!!

Read More

And More