Μίλα στο κινητό με ασφάλεια!

Μίλα στο κινητό με ασφάλεια! | tlife.gr

Το χρειάζεσαι, το αγαπάς και όταν δεν το έχεις μαζί σου… παθαίνεις πανικό!

Ο λόγος για το πολύτιμο κινητό σου που έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου. Πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι όμως για την υγεία σου;

Ο Παγκόσιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έκανε τη μεγαλύτερη έρευνα των τελευταίων χρόνων για να δει πόσο βλαβερό μπορεί να είναι το κινητό σου και σε ποιο βαθμό μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του εγκεφάλου.

Αν και σύμφωνα με την έρευνα η σχέση του κινητού με τον καρκίνο εγκεφάλου είναι πιθανή αλλά όχι σίγουρη, καλό θα ήταν να ακολουθήσεις μερικές συμβουλές για να αποφύγεις τον κίνδυνο.

Αρχικά, περιόρισε τη χρήση του σε καθημερινή βάση, μην μένεις όλη την ώρα «κολλημένη» στο κινητό και μην το χρησιμοποιείς πάνω από μισή ώρα την ημέρα.

Ακόμη, επέλεξε σύγχρονα κινητά τηλέφωνα που εκπέμπουν μικρότερη ακτινοβολία, έτσι όχι μόνο είσαι ασφαλής αλλά είσαι και on fashion.

Τέλος, προς Θεού μην ξεχνάς ποτέ το hands free! Το να ενώσεις τα ακουστικά στο κινητό μπορεί να σου φαίνεται ρουτίνα και να λες το κλασσικό «έλα μωρέ δυο λεπτάκια θα μιλήσω μόνο», όμως πρέπει να έχεις υπ’ όψιν ότι τα ακουστικά συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στη μείωση της έκθεσης του οργανισμού στην ακτινοβολία.

Θυμίσου, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα πάρεις το κινητό στα χέρια σου, πόσο ασφαλές μπορεί να γίνει αν το χρησιμοποιήσεις σωστά!

READ more