Νέα εβδομάδα ταλαιπωρίας με απεργίες στα Μέσα Μεταφοράς!

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με τους εργαζόμενους να αντιδρούν έντονα στο προωθούμενο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.
Έτσι, σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε Μετρό Ηλεκτρικό και Τραμ, ενώ στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει για την ίδια μέρα οι συνάδελφοί τους σε λεωφορεία (11.00 έως τις 17.00) και τρόλεϊ (11.00 έως τις 16.00). Τα οχήματα θα αποσυρθούν στα αμαξοστάσια κατά 30 έως 60 λεπτά νωρίτερα από το χρόνο έναρξης της στάσης εργασίας. Η ομαλή ροή των δρομολογίων θα αποκατασταθεί περίπου μια ώρα μετά τη λήξη της στάσης εργασίας.
Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, μεταξύ άλλων, τάσσονται κατά των μέτρων λιτότητας που ανακοίνωση η κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως “η ύφεση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη αφού θα συρρικνωθεί εκ νέου η αγοραστική αξία των εισοδημάτων”.
Ειδικότερα για την εργασιακή εφεδρεία τονίζουν πως “τυχόν επιμονή στην εφαρμογή του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας και στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., είναι τουλάχιστον άδικη, βιαστική και ατεκμηρίωτη και θα οδηγήσει με βεβαιότητα στην εμφάνιση λειτουργικών προβλημάτων σε έναν απ΄ τους σημαντικότερους συγκοινωνιακούς φορείς της Αθήνας”.

Διάβασε περισσότερα στο newsit

Read More

And More