Ομόφυλα ζευγάρια: Τι λέει ο αντιδήμαρχος που τέλεσε τον πρώτο πολιτικό γάμο στην Νέα Σμύρνη

Στη Νέα Σμύρνη έγινε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Ο Σταύρος Γαβριλιάδης και ο Δημήτρης Ελευσινιώτης παντρεύτηκαν στο δημαρχείο της Νέας Σμύρνης με πολιτικό γάμο, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης Κώστας Αναγνωστόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε: «Δεν αλλάζει κάτι στα χαρτιά. Η μόνη προσαρμογή που έγινε ήταν στη φόρμα από το υπουργείο».

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για τους πολιτικούς γάμους στο δήμο, το ζευγάρι είναι δημότες Νέας Σμύρνης, ενός δήμου που όπως τόνισε «είναι πάντα στην αιχμή της πρωτοπορίας και υποδέχεται πάντα πρώτη τις θετικές κοινωνικές αλλαγές».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη διαδικασία. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα νομικά δικαιώματα που απορρέουν από μια τέτοια πράξη που τελείται στο Δήμο μας, δηλαδή ο πολιτικός γάμος και είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία χωρίς καμία παρέκκλιση».

 

Για τον πολιτικό γάμο του ομόφυλου ζευγαριού ανέφερε πως «τα πράγματα κύλησαν όπως σε οποιαδήποτε άλλη τελετή. Προσήλθαν οι δύο κύριοι που θα τελούσαν τον γάμο τους, τους υποδεχθήκαμε. Μετά συνέχισε τη διαδικασία με την ανάγνωση του πολιτικού όρκου και στο τέλος υπήρξαν οι υπογραφές για να επισημοποιηθεί πλέον και απέναντι στο κράτος και στην πολιτεία η σύνδεση αυτών των δύο ανθρώπων».

Read More

And More