Ψάχνουν τη γιάφκα του Φούντα – Ο ρόλος της μυστηριώδους γυναίκας

“Πλυμένες” ήταν λένε οι αστυνομικοί οι σφαίρες που δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το παραμικρό, όπως και στους κάλυκες από τα δύο όπλα των δραστών που έμοιαζαν να έχουν τοποθετηθεί με … χειρουργικά γάντια στα όπλα.
Αυτό που εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή τους αστυνομικούς ήταν η “επιχειρησιακή” όπως τη χαρακτηρίζουν αμφίεση του δράστη.
Εκτός από τα διπλά γάντια που φορούσε, είχε περασμένα λάστιχα στα μανίκια και τα μπατζάκια του, προφανώς για να μην αφήσει ίχνη DNA και τρίχες στο κλεμμένο αυτοκίνητο.
Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ο 35χρονος ήταν μέλος του Επαναστατικού Αγώνα και λένε χαρακτηριστικά ότι “ήταν το προσεκτικότερο μέλος του” με βάση τα ως τώρα ευρήματα.

Το γεγονός ότι είχε ασύρματη ενδοεπικοινωνία οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι στη Δάφνη οι αστυνομικοί έπεσαν πάνω σε ομάδα υποστήριξης που είχε πάει να κλέψει το αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιούνταν αργότερα σε χτύπημα.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία το δεύτερο “πιστόλι” της ομάδας δεν ήταν ο συνεργός του Λάμπρου Φούντα στην κλοπή του Ι.Χ. αλλά ο τρίτος δράστης που είχε υποστηρικτικό ρόλο στην επιχείρηση κλοπής και μάλλον κινούνταν με μοτοσυκλέτα.
Η σύντροφος και οι έρευνες.
Γυναίκα-κλειδί, λένε οι αστυνομικοί, ίσως αποδειχθεί η πρώην σύντροφος του 35χρονου. Η γυναίκα πέρασε σχεδόν 12 ώρες στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής δίνοντας κατάθεση.
Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν κάνει έρευνες σε τέσσερα σπίτια. Στους Αμπελόκηπους το Νέο Κόσμο και στο εξοχικό του 35χρονου στο Ζούμπερι, ενώ κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής ερεύνησε και το σπίτι της οικογένειας στο Κεφαλόβρυσο της Αιτωλοακαρνανίας.

Με αγωνία αναμένονται τώρα από τους αστυνομικούς τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA από τις κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στον τόπο της συμπλοκής στη Δάφνη και που εικάζεται ότι ανήκουν στον συνεργό του.

Ετοίμαζαν χτύπημα το βράδυ της Τετάρτης;

Το ενδεχόμενο ο 35χρονος Λάμπρος Φούντας και οι τουλάχιστον δύο συνεργοί του να ήταν χθες το πρωί στην τελική ευθεία για τρομοκρατικό χτύπημα εξετάζει ενδελεχώς η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Οι δράστες επέλεξαν προφανώς όχι τυχαία να κλέψουν το Seat Ibiza, ένα παλιό, αλλά “ευέλικτο” αυτοκίνητο που δεν δίνει στόχο, τη χρονική περίοδο που συνήθως η βραδινή βάρδια της Άμεσης Δράσης αρχίζει να “χαλαρώνει”.

Η κλοπή έγινε στις 04:45, ενώ η αλλαγή βάρδιας γίνεται από τις 05:30 έως τις 06:00. Πιθανώς να σκόπευαν να το γεμίσουν με εκρηκτικά ή να το χρησιμοποιήσουν ως μέσο διαφυγής.

Το χτύπημα σύμφωνα πάντα με τις ίδιες εκτιμήσεις ίσως γινόταν το βράδυ της Τετάρτης. Αυτό εικάζεται επειδή ο Φούντας είχε ζητήσει άδεια από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν γιατί όπως είχε δηλώσει ήθελε να συνοδεύσει την Πέμπτη τη μητέρα του στο Αγρίνιο. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο ο 35χρονος που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα προσεχτικός στις κινήσεις του επεδίωκε να δημιουργήσει άλλοθι.

Read More

And More