Ράνια Τζίμα: “Η κόρη μου ζηλεύει τον μπαμπά της – Του λέει, η μαμά είναι δική μου”!

Τη φετινή σεζόν η Ράνια Τζίμα βρίσκεται στο τιμόνι της παρουσίασης του κεντρικού δελτίου του Mega, από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη και στη συνέχεια, τις υπόλοιπες μέρες, τη διαδέχεται η Κατερίνα Παναγοπούλου. Η δημοσιογράφος βρέθηκε σήμερα στο πλατό της εκπομπής «Πάμε Δανάη» και μίλησε για όλα.

Η Ράνια Τζίμα αναφέρθηκε στις δύσκολες καταστάσεις που καλείται συχνά ένας παρουσιαστής δελτίου να αντιμετωπίσει: «Είναι μία δουλειά που θέλει στομάχι. Χρειάζεται να έχεις συγκρότηση, αφετηρίες, βάσεις στις οποίες μπορείς να γυρίζεις… Τα δικά σου καταφύγια. Αυτό είναι πολύ μεγάλο πράγμα γιατί σε κρατά σε μια ισορροπία. Σου δίνει τη δύναμη να αρχίσεις την επόμενη μέρα και να δώσεις πάλι τη μάχη σου. Δεν είμαστε μηχανές. Έχουν υπάρξει στιγμές που έχουμε συγκινηθεί, έχουμε λίγο λυγίσει κι έχουμε δυσκολευτεί να χειριστούμε κάποια ρεπορτάζ. Ως επί το πλείστον όμως, το χρωστάμε αυτό στον κόσμο, πρέπει να κρατάμε μία απόσταση. Εγώ το έχω χάσει μερικές φορές. Στην υπόθεση Τοπαλούδη λύγισα. Δεν μπορούσα να το διαχειριστώ με κανέναν τρόπο».

H γέννηση της κόρης της συνέπεσε με το κλείσιμο του Mega. Την ίδια περίοδο ο σύζυγός της, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, είχε αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή. Η Ράνια Τζίμα περιέγραψε πως βίωσε το ζευγάρι εκείνη την εποχή: «Έχω μεγάλη συναισθηματική σύνδεση με το Μega. Ήταν ένα τεράστιο σχολείο για μένα και χαίρομαι που ξαναβλέπω ανθρώπους από το παλιό Mega, συναδέλφους,τεχνικούς. Έχει μια ζεστασιά, είναι μια οικογένεια. Εγώ ήμουν έγκυος, στον έκτο, έβδομο μήνα και μετά πήρα άδεια. Παρακολούθησα το διαγωνισμό για τις άδειες των καναλιών από το μαιευτήριο. Ήταν πολύ έντονο το αίσθημα της αδικίας όταν έκλεισε. 

Εμείς βιοποριζόμαστε από αυτή τη δουλειά, δεν είμαστε κληρονόμοι κάποιας δυναστείας. Αν μείνουμε χωρίς δουλειά για τρεις μήνες, πολύ απλά το σπίτι δεν θα βγαίνει, γιατί δεν υπάρχει άλλο backup. Εκείνη την εποχή, ο Γαβριήλ δεν είχε δουλειά, είχε φύγει από την πολιτική και σκεφτόταν τι θα κάνει. Περάσαμε αυτό που πέρασαν εκατομμύρια οικογένειες στην κρίση και βρεθήκαμε στον αέρα, αλλά δεν είμαστε μόνο εμείς. Μπορεί ο κόσμος να πιστεύει ότι μπορεί να μη συμβαίνει σε προβεβλημένα πρόσωπα, αλλά τους συμβαίνει. Η κόρη μου ήταν 40 ημερών όταν άρχισα τα πρώτα ραντεβού, ψάχνοντας δουλειά. Άρχισα να χτυπάω πόρτες και βρήκα πρώτη από τους δυο μας, όταν η κόρη μου ήταν τεσσάρων».

Η δημοσιογράφος αποκάλυψε ακόμα ότι η κόρη της, της έχει αδυναμία και ζηλεύει πολύ τον μπαμπά της: «Στο σπίτι μας κάνω μόνο την καλή. Έχω αφήσει όλη τη βρώμικη δουλειά στους άλλους. Η Ελένη είναι «μαμάκιας»! Ζηλεύει τον μπαμπά της, τον ανταγωνίζεται και του λέει: «φύγε από ‘δω, η μαμά μου είναι δικιά μου, δεν είναι δικιά σου». Εγώ το απολαμβάνω, κάνω πως δεν καταλαβαίνω… Ο Γαβριήλ τη μαλώνει. Η γιαγιά κάνει κάτι ατασθαλίες και της βάζει δελτίο, αλλά δεν της κάνει καμία φοβερή αίσθηση, όταν με βλέπει στην τηλεόραση. Δεν θεωρεί ότι είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνει ο Γαβριήλ ή η μαμά της φίλης της. Το πολύ, πολύ να μου πει: «Ωραίο αυτό που φορούσες, ωραίο χρώμα».

Ενώ στο ενδεχόμενο ενός δεύτερου παιδιού, εκείνη απάντησε: «Έχω στο μυαλό μου να μεγαλώσω την οικογένειά μας, αν κι αυτό που περάσαμε, έγραψε μέσα μας. Την αγωνία που ζήσαμε τότε, τη θυμόμαστε και οι δύο… Εγώ όμως, επειδή είμαι μοναχοπαίδι, θα ήθελα η Ελένη να μη μεγαλώσει μόνη της. Ο Γαβριήλ είναι πραγματιστής και σκέφτεται τα πρακτικά θέματα κι εγώ τα σκέφτομαι, αλλά είμαι σχεδόν 40, οπότε αν πρόκειται να αποκτήσουμε άλλο παιδί, πρέπει να γίνει».

 

Read More

And More