Σε ισόβια καταδικάστηκε ο δολοφόνος του Νίκου Σεργιανόπουλου

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο στον 34χρονο Γεωργιανό, Δαυίδ Μουρτινέλι, για την άγρια δολοφονία με 21 μαχαιριές του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου στις 3 Ιουνίου 2008.

Οι δικαστές έκριναν ένοχο με συντριπτική πλειοψηφία (6-1) τον 34χρονο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση δεχόμενοι ότι την τέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απορρίπτοντας τα αιτήματα της υπεράσπισής του για αναγνώριση του ελαφρυντικού τού πρότερου εντίμου βίου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.

Με την απόφασή του το δικαστήριο καταδίκασε επιπλέον τον κατηγορούμενο σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για κλοπή, ενώ έπαυσε την ποινική δίωξη για τα αδικήματα της οπλοχρησίας και της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα έδρας που άνοιξε τον δρόμο για την επιβολή της εσχάτης των ποινών στον κατηγορούμενο, καθώς στην αγόρευσή του είχε χαρακτηρίσει εσφαλμένη την ποινή της 20ετούς κάθειρξης που επέβαλε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Είχε μάλιστα περιγράψει τον κατηγορούμενο ως «επικίνδυνη προσωπικότητα που έχει διαπράξει ένα στυγερό έγκλημα» και που συνειδητά «ήθελε να εξοντώσει με τον τρόπο που εξόντωσε το θύμα».

Διάβασε περισσότερα στο newsit

Read More

And More