Σε… πανικό ο ΑΝΤ1 για το “Rising Star”;

Μετά βαίων και κλάδων έκανε πρεμιέρα στους δέκτες μας το “Rising Star”! Το πολυσυζητημένο σόου του ΑΝΤ1 επιτέλους έκανε πρεμιέρα και όπως ήταν φυσικό, συγκέντρωσε επάνω του όλα τα βλέμματα.

Μάλιστα, την Δευτέρα πρωί-πρωί έσπευσαν όλοι να δουν τις επιδόσεις που σημείωσε στους πίνακες τηλεθέασης. Και παρά το γεγονός ότι το “Rising” κατάφερε να κυριαρχήσει στους πίνακες τηλεθέασης, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του, δεν μπορούμε να πούμε πως… τίναξε την μπάνκα της τηλεθέασης στον αέρα.

Με άλλα λόγια; Τα πολυπόθητα 40άρια που περίμεναν οι Αντεννικοί μετά την τεράστια διαφήμιση και προώθηση που είχε το συγκεκριμένο φορμάτ, δεν ήρθαν. Ετσι, μπορεί να έμειναν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα και με το πρώτο ραβασάκι της Nielsen, όμως, ταυτόχρονα εμφανίστηκε μπροστά τους ένα… αλλά!

Ενα… αλλά, που έχει να κάνει με την πορεία του σόου από εδώ και στο εξής. Ενα… αλλά που τους ανάγκασε να έχουν μία… συγκρατημένη χαρά, αλλά και μία συγκρατημένη αισιοδοξία για το… παρακάτω. Γιατί δύο είναι τα τεινά… Η΄ το σόου προχωρά σαν διαδικασία και ανεβάζει ποσοστά ή δέχεται σημαντικό πλήγμα, μιας και από εδώ και στο εξής ο αρχικός ενθουσιασμός της πρεμιέρας δεν θα υπάρχει.

Ετσι, όλως τυχαίως, πουρνό-πουρνό την Δευτέρα, έφυγε κατ ΄επείγον email προς όλους τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς, όπου οι Αντεννικοί το παίζουν τόοοοσο large σου λέει, που αποφάσισαν να μεταδίδουν οι… αντίπαλοι μέχρι και δύο λεπτά από πλάνα και χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το συγκεκριμένο σόου.

Γιατί δεν ξέρω αν το θυμάσαι, αλλά οι Αντεννικοί πέρσι, φοβούμενοι ότι όλοι οι υπόλοιποι σταθμοί… εκμεταλλεύονται το πρόγραμμά τους και όντας σε θέση ισχύος, μιας και είχαν τα περισσότερα προγράμματα που “πουλούσαν” περισσότερο, αποφάσισαν να απαγορεύσουν την αναμετάδοση του δικού τους υλικού από άλλα κανάλια. Ναι, για τέτοια τηλεοπτική αλαζονεία μιλάμε και τηλεοπτική εγωπάθεια… Αλαζονεία και εγωπάθεια που μάλλον δεν ταιριάζουν με τα χρόνια της τηλεοπτικής κρίσης.

Τώρα ,λοιπόν, τι συμβαίνει; Μήπως τους έχει πιάσει ο πανικός ότι το “Rising” δεν θα πετάξει μέχρι τ΄αστέρια και γι ΄αυτό είπαν να βοηθήσουν το πρόγραμμα με την παλιά, παραδοσιακή και αλάνθαστη μέθοδο της… διακαναλικής αναπαραγωγής;

Update: Οι Αντεννικοί έσπευσαν να διευκρινίσουν πως το email που αφορούσε στη δίλεπτη… άδεια αναμετάδοσης των πλάνων του “Rising” από όλα τα υπόλοιπα κανάλια, στάλθηκε στις περισσότερες εκπομπές από την Πέμπτη και μόνο κάποιες συγκεκριμένες εκπομπές το έλαβαν Δευτέρα.

Παρόλα αυτά, η ουσία του συγκεκριμένου σχολίου δεν αλλάζει, μιας και οι ιθύνοντες του ΑΝΤ1 θέλοντας πάση θυσία να στηρίξουν το συγκεκριμένο φορμάτ, προχώρησαν στην απόφαση, πλάνα από αυτό να μπορούν να φιλοξενηθούν από τον ανταγωνισμό. Τυχαίο; Δεν νομίζω… Αλλωστε, τίποτα δεν γίνεται τυχαία στο μαγικό κόσμο της μικρής μας οθόνης!


Read More

And More