Σοκάρει η εξομολόγηση Έλληνα τραγουδιστή: Οι δύσκολες ώρες και ο θάνατος της συντρόφου του από ναρκωτικά

Ο Δημήτρης Διπλάρης βίωσε μια τεράστια απώλεια στην ζωή του, η οποία θα τον ακολουθεί για πάντα. Ο νεαρός ερμηνευτής εξομολογείται στο TLIFE τις δύσκολες στιγμές που πέρασε, όταν ανακάλυψε πως η σύντροφός του ήταν εθισμένη στα ναρκωτικά, ενώ μιλάει και για την κατάθλιψη που βίωσε εξαιτίας του θανάτου της. Η απώλεια της αγαπημένης του επηρέασε καταλυτικά την πορεία του, ενώ ο ίδιος εξομολογείται το πως προσπαθούσε επί μήνες να τη βοηθήσει να ξεφύγει από την χρήση ουσιών, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Ο ταλαντούχος τραγουδιστής ήταν πολύ ερωτευμένος μαζί της και ακόμη δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως εκείνη… δεν ζει πια.

Το δυσάρεστο αυτό γεγονός άλλωστε αποτέλεσε σήμερα το εφαλτήριο του στο να περιγράψει την ιστορία που βίωσε στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού του «Το ίδιο λάθος» θέλοντας να στείλει ένα ουσιαστικό μήνυμα για το πόσο εύκολα μπορεί να καταστραφεί τόσο όσων κάνουν χρήση ναρκωτικών όσο και των οικείων τους.

Αφορμή για την κουβέντα μας είναι η οπτικοποίηση του τελευταίου τραγουδιού σου «Το ίδιο λάθος» του Γιάννη Φρασέρη και της Ελένης Γιαννατσούλια που υπογράφει σκηνοθετικά ο Βαγγέλης Τσαουσόπουλος και ουσιαστικά περιγράφει την σχέση δύο ανθρώπων που καταστρέφεται ολοκληρωτικά, αφού πεθαίνει ο ένας εκ των δύο εξαιτίας της χρήσης ναρκωτικών.

Όταν ολοκληρώσαμε το τραγούδι και συζήτησα με τον σκηνοθέτη για την οπτικοποιήση του, μου πρότεινε ένα συγκεκριμένο concept. Έχοντας βιώσει προσωπικά την ιστορία που περιγράφεται στο βιντεοκλίπ ήθελα από καιρό να δώσω ένα μήνυμα στους ανθρώπους της ηλικίας μου για το πώς μπορεί να αποβούν μοιραία για τη ζωή τους αλλά και για τη σχέση τους, τα ναρκωτικά. Το τραγούδι μου μιλά για την προδοσία. Και θεωρώ πώς δεν υπάρχει μεγαλύτερη προδοσία απέναντι στην ίδια τη ζωή από το να μη μπορείς να καταλάβεις το τεράστιο δώρο που σου προσφέρει αυτή.

Ανέφερες ότι έχεις βιώσει προσωπικά την ιστορία του ζευγαριού που περιγράφεται στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού σου. Να θεωρήσω ότι σύντροφός σου ήταν χρήστης ναρκωτικών;

Ναι. Έφυγε πριν μερικά χρόνια. Ήταν ότι πιο σοκαριστικό έχω βιώσει. Είναι οδυνηρό να βλέπεις ότι ο άνθρωπος σου φεύγει καθημερινά, ότι δεν είναι δίπλα σου, ότι δε μπορεί να βιώσει, να αισθανθεί, να αντιληφθεί τις μικρές και μεγάλες χάρες της ζωής.

Πώς αισθάνθηκες όταν έμαθες ότι έφυγε από τη ζωή ;

Πληγώθηκα παρά πολύ. Ένιωσα ενοχές. Αρχικά όταν έμαθα ότι έφυγε από την ζωή αισθάνθηκα ατελείωτες τύψεις σκεπτόμενος ότι έκανα λάθος που έφυγα από την σχέση μας. Όμως αντιλήφθηκα ότι δεν μπορούσα να κάνω τίποτα περισσότερο.

Πώς αντιλήφθηκες ότι κάνει χρήση ναρκωτικών;

Τυχαία. Την είδα να κάνει κοκαΐνη. Τρομοκρατήθηκα, φοβήθηκα… Δεν έτυχε ποτέ στην ζωή μου να έρθω σε επαφή άμεσα με έναν δικό μου άνθρωπο να κάνει χρήση ναρκωτικών. Προσπάθησα να την απομακρύνω με κάθε μέσο. Αρχικά την αγκάλιασα, της είπα ότι είμαι δίπλα της να την βοηθήσω. Όταν αντιλήφθηκα ότι δεν λειτουργούσε το σύστημα μου, ότι δεν μπορούσε ούτε με την άπλετη αγάπη που της προσέφερα να σταματήσει την χρήση, της ζήτησα να επισκεφθούμε έναν ειδικό. Τότε, αρνήθηκε!

Τότε πώς αντέδρασες;

Στη συνέχεια απομακρύνθηκα προκειμένου να την τρομάξω λέγοντας ότι θα φύγω από κοντά της αν δεν με αφήσει να τη βοηθήσω να σταματήσει. Και πάλι δεν άλλαξε τίποτα. Αυτό με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι δεν μπορώ να βλέπω τον άνθρωπο μου σε αυτή την κατάσταση. Έφυγα με πάρα πολύ πόνο από την σχέση μας.

Πώς ήταν το επόμενο διάστημα από τον χωρισμό σας;

Το επόμενο διάστημα χάθηκα. Ήταν δύσκολο, δυσβάσταχτο… Πέρασα κατάθλιψη γιατί την αγαπούσα. Δεν ήξερα όμως τι πρέπει να κάνω. Μετά από μερικούς μήνες έμαθα ότι πέθανε. Σοκαρίστηκα… μου πήρε αρκετό διάστημα να το ξεπεράσω.

Τι αντιλήφθηκες απ’ όσα βίωσες;

Τη σημαντικότητα της ζωής. Αντιλήφθηκα επ’ ακριβώς πόσο ουσιαστικό είναι να αγαπάμε και να προσέχουμε τον εαυτό μας. Το ότι οφείλουμε, για όποια δύσκολη στιγμή και αν βιώνουμε, να μην ξεσπάμε σε ό,τι δε μας κάνει καλό. Τα ναρκωτικά δεν είναι παιχνίδι. Είναι μια διαδικασία που απομονώνει, αλλάζει, καταστρέφει και ουσιαστικά νεκρώνει έναν άνθρωπο.

Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς παράλληλα με την ψυχολογία ως αντικείμενο εκπαίδευσης;

Μετέπειτα έχοντας βιώσει αυτή την εμπειρία αποφάσισα να ασχοληθώ με τον κλάδο της ψυχολογίας. Ήθελα να καταλάβω, να αντιληφθώ το γιατί ορισμένοι άνθρωποι όταν συμβαίνει κάτι δύσκολο στην ζωή τους, που δεν μπορούν το αντέξουν, πέφτουν σε οτιδήποτε τους καταστρέφει είτε λέγεται ναρκωτικά είτε οτιδήποτε άλλο. Ήθελα να μπω βαθιά στην ψυχή των ανθρώπων.

Δέχθηκες ποτέ πρόταση σε επαγγελματικό χώρο να δοκιμάσεις ναρκωτικά;

Ναι και δοξάζω τον Θεό που δεν έτυχε ποτέ να δοκιμάσω αν και ουκ ολίγες φόρες μου έκαναν προτάσεις. Κρατώ βαθιά χαραγμένα μέσα μου τόσο την αλήθεια αυτής της κοπέλας όσο και τον φόβο της να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα που ζούσε. Για μένα είναι ένα μάθημα αποφυγής. Εύχομαι ο Θεός εκεί που βρίσκεται να αγκαλιάσει τις πληγές της και το μόνο που ήθελα να περάσω μέσα από αυτό το τραγούδι «Δεύτερο λάθος» ήταν ότι αυτή η μάστιγα το μόνο που μπορεί να πράξει είναι να καταστρέψει την ζωή του εκάστοτε ανθρώπου που κάνει χρήση καθώς και των οικείων του.

Δες το συγκλονιστικό του βίντεο κλιπ με τίτλο «Δεύτερο λάθος»:

Read More

And More