Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η σχέση με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και ο δυνατός δεσμός τους – Φωτογραφίες

Ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης 10/1, ύστερα από νοσηλεία σε νοσοκομείο των βορείων προαστίων. Η υγεία του 83χρονου άλλοτε μονάρχη είχε κλονιστεί μετά μετά από οξύ εγκεφαλικό που υπέστη.

Διάβασε εδώ επίσης: Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ο γάμος με την Άννα Μαρία που κατέκλυσε τους δρόμους της Αθήνας και τα πέντε παιδιά

Σήμερα θα παρθούν οι αποφάσεις για την κηδεία του, ενώ αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα αρκετά μέλη βασιλικών οικογενειών από όλο τον κόσμο για το τελευταίο «αντίο». Όλο αυτό το διάστημα της νοσηλείας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, το ενδιαφέρον της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας ήταν αμείωτο, με πολλούς να εκτιμούν πως δεν θα ήταν απίθανο να έρθουν στη χώρα μας ο Βασιλιάς Κάρολος με την Καμίλα και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Νονός του πρίγκιπα Ουίλιαμ – Ποια ήταν η σχέση τους

Ήταν 4 Αυγούστου του 1982, ανήμερα των γενεθλίων της γιαγιάς του, όταν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος βάφτισε τον Ουίλιαμ, διάδοχο του βρετανικού θρόνου. Η προσδοκία ήταν ότι ίσως να κατάφερνε να επιστρέψει στην Ελλάδα.  

Οι εικόνες από την βάφτιση τότε είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα περιχαρής κρατούσε στην αγκαλιά της τον γιο της φορώντας ροζ φόρεμα και ασορτί καπέλο. Βρισκόταν καθισμένη ανάμεσα στη μητέρα της πεθεράς της, Ελισάβετ και την πρώην βασίλισσα της Αγγλίας και δική της πεθερά τότε βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ Β.

Όρθιοι ήταν ο πατέρας του Ουίλιαμ, νυν βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας, Κάρολος, στα δεξιά του ο Κωνσταντίνος και η σύζυγός του Άννα Μαρία με μπλε φόρεμα, λευκές πέρλες και λευκό καπέλο.

Το μωρό, όπως θα δεις στα πλάνα που προβλήθηκαν στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, πέρασε από τα χέρια όλων των μελών της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας σε ένα σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο που έχει και ελληνικό ενδιαφέρον.

Δες στο βίντεο σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα από την τελετή:

Όταν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ βάφτισε το εγγονό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Αρκετά χρόνια μετά, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα βαφτίσει στο Λονδίνο τον εγγονό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνο-Αλέξιο. Έτσι ο δεσμός τους έγινε ακόμα πιο δυνατός.

 Το 2017, μάλιστα, με αφορμή τη συμπλήρωση των 35 χρόνων του Δούκα του Cambridge, η τέως βασιλικής οικογένεια της Ελλάδας είχε αναρτήσει δύο στιγμιότυπα από τη βάφτιση.

Κι ενώ η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας ταλανίζεται με τις αποκαλύψεις – βόμβα στο βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι, ο θάνατος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θεωρείται ακόμα ένα «χτύπημα»…

Φωτογραφίες: NDP, Splash News/Ideal Images, Live News

Read More

And More