Το μήνυμα της Ελεονώρας Μελέτη για τις κακοποιημένες γυναίκες – “Όχι στο φόβο. Δεν είσαι μόνη!”

“Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει υπομένουμε τη βία. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, κάλεσε στη γραμμή SOS 15900 ή σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης στο 100. Εάν δεν μπορείς να μιλήσεις, στείλε email στο sos15900@isotita.gr” , τονίζει σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην αύξηση των κρουσμάτων κακοποίησης γυναικών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανάρτησε στα social media ένα βίντεο με τη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη να καλεί όλες τις γυναίκες που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία να αντιδράσουν και να προσφύγουν σε βοήθεια καλώντας τη σχετική τηλεφωνική γραμμή SOS.

“Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές… Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για να σε ακούσουν και να σε συμβουλεύσουν…”, αναφέρει μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη.

Το ίδιο βίντεο το δημοσίευσε και η Ελεονώρα Μελέτη στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, γράφοντας χαρακτηριστικά στη λεζάντα που την συνόδευε: “Όχι στη βία. Όχι στη κακοποίηση, όχι στο φόβο. Δεν είσαι μόνη. Παρακαλώ διαδώστε τις απαραίτητες πληροφορίες εκεί που υπάρχει ανάγκη…” .

Read More

And More