Το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» συμμετέχει στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Ο Μαραθώνιος Αθήνας, o Αυθεντικός (ΑΜΑ) αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά γεγονότα που φιλοξενούνται στην πρωτεύουσα. Σε λιγότερο από μια εβδομάδα, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, όλη η πόλη θα είναι στον δρόμο!

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός φέτος θα γίνει στις 12 Νοεμβρίου και ήδη το ενδιαφέρον δρομέων απ’ όλο τον πλανήτη είναι κάτι παραπάνω από μεγάλο. Περισσότεροι από 51.000 δρομείς όλων των ηλικιών και σε όλες τις αποστάσεις αναμένεται να δώσουν το παρών, σε μια μοναδική γιορτή από τον Μαραθώνα μέχρι το εμβληματικό Παναθηναϊκό στάδιο, η οποία θα μετατρέψει και πάλι την πρωτεύουσα στον κέντρο του κόσμου.

Ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» συμμετέχει ενεργά στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με τη δική του ομάδα, για πρώτη φορά, σε μία συμβολική πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης!

Tο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» συμμετέχει για πρώτη φορά στη μεγαλύτερη έκθεση Αθλητισμού, Υγείας και Διατροφής στην Ελλάδα Ergo Marathon Expo 2017! Βρίσκεται στο ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ Α σήμερα, αύριο και το Σάββατο από τις 10:00 έως τις 20:00, στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do Φαλήρου.

Το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» θα έχει το δικό του περίπτερο στο ‘χωριό των χορηγών’ στο Ζάππειο, επανδρωμένο με στελέχη του Συλλόγου για την ενημέρωση του κοινού και την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών.
Η διαδικασία εγγραφής είναι πολύ απλή – συλλέγοντας λίγο στοματικό επίχρισμα (σάλιο) με μία μπατονέτα – και απαιτεί λίγα μόνο λεπτά!

Φέτος μπορείς να είσαι εσύ ο νικητής στον Μαραθώνιο της Αθήνας! Επισκέψου το περίπτερο του Συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ στο ‘χωριό των χορηγών’ στο Ζάππειο και γίνε Εθελοντής.

Όποιος επιθυμεί να εγγραφεί εθελοντής δότης, μπορεί να επισκεφθεί το περίπτερο του Συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ:

1. Από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου (στο Περίπτερο Α) στην έκθεση ERGO Marathon Expo, που πραγματοποιείται στο Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου (TAE KWON DO).

2. Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής του 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, στο ‘χωριό των χορηγών’ στο Ζάππειο.

Εάν είσαι μεταξύ 18 έως 45 ετών, γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών, Δώσε Ελπίδα, δώσε Ζωή! Γιατί η νίκη στον αγώνα ενός ανθρώπου για ζωή μπορεί να είσαι μόνον εσύ!

Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» αποτελεί την συνέχεια και συνέπεια της αδιάκοπης παροχής ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας προς τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειες τους από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Χρειάζονται χιλιάδες εθελοντές δότες για να βρεθεί ένας συμβατός δότης και να σωθεί κάποιος ασθενής που χρειάζεται μεταμόσχευση μυελού των οστών. Ήδη στα τρία χρόνια λειτουργίας του το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ κατάφερε να εγγράψει περισσότερους από 55.000 εθελοντές δότες, το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ανάμεσα τους ήδη βρέθηκαν 15 συμβατοί δότες και σωθήκαν αντίστοιχες ζωές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παρά ταύτα απαιτούνται ακόμα πολλές δεκάδες χιλιάδες Έλληνες εθελοντές δότες, για να βρίσκει μόσχευμα όποιος Έλληνας έχει ανάγκη, όπου κι αν βρίσκεται στον κόσμο. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμμετοχή και η προσφορά όλων στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης, μια ουσιαστική πρόσκληση προς την κοινωνία να συμβάλει στο σύνολό της, ώστε η Ελλάδα να έχει τη δύναμη να είναι χρήσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο- να γίνει “συμβατή” με τις άλλες πολιτισμένες χώρες του κόσμου- αλλά και σε εθνικό επίπεδο, να καταφέρει σύντομα να καλύψει όλες τις ανάγκες της σε μοσχεύματα.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” στο www.oramaelpidas.gr

Read More

And More